• +385 51 320 633
  • [email protected]
  • English
  • Prijava / Registracija
Logo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300stickyLogo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300
  • Naslovna
  • Vijesti
  • O nama
    • Barmen.hr
    • Osnovni podaci
    • Naši predavači
    • Iskustva polaznika
    • Sponzori
  • Članstvo
    • Privatni članovi
    • Pravni članovi
    • Zaposlenje
  • Edukacija
    • Škola barmena
    • Škola za bariste
    • Latte Art
    • Pivski znalac
    • Škola za Flair
    • Hobby barmen
    • Jednodnevni seminari
    • Masterclass
    • In-House treninzi
  • Multimedija
    • Behind the Šank
    • Facebook Foto
    • Foto
    • Video
  • Cocktail catering
  • Kontakt
  • English
  • Prijava / Registracija
    • Prijava / Registracija
0

Američki whisk(e)y

25/04/2019
Fotografije, Istaknute vijesti, Lifestyle, Pića
2019, alkohol, barmen, edukacija, Hrvatska, pula, turizam, whiskey, zanimljivosti

Arome i raznovrsnost Jack Daniel’sa

23.4.2019 u Puli svestrani mr. Filip Pleteš održao je edukaciju o dobro poznatom Jack Daniel’su, u kojem nam je pobliže objasnio točnu povijest i raznovrsnost tog svjetski poznatog whiskeya. 

Nakon zanimljive edukacije odlučili smo svoje novo znanje podijeliti i sa vama.

Tasting je započeo s laganim okusom Gentleman Jacka koji je dvostruko destiliran kroz javorov ugljen za izuzetnu glatkoću ispijanja. Njegov uravnoteženi okus ispunjava sve kriterije pravog američkog whiskeya no zbog lakoće okusa paše i ljudima kojima whiskey nije prvi izbor zbog jačine.

Kako je jačina okusa određivala redoslijed tastinga, sljedeći na listi je naravno bio najpopularniji i najklasičniji Old No.7. Taj Tennessee whiskey ne sazrijeva kako mu kalendar kaže, već prolazi kroz taj proces u ručno rađenim bačvama. Kada sazre, znaju samo kušači. Oni to ocjenjuju po boji, aromi i okusu, kako je to radio i sam Jack Daniel.

I tako smo došli i do zadnjeg Jack Daniel’s izbora, Single Barrel Select. S definitivno najjačim okusom u ponudi i dalje uspijeva skrivati suptilne note karamele, slatke arome i lagane voćne note. Sve to ga čini jedinstvenim Tennessee whiskeyem.

  • Fun fact – najveći kupac starih whiskey bačva je Tabacco industrija

Bourbon ili Whiskey?

Vječno pitanje, no da ne kompliciramo previše odgovor zvuči ovako. Svaki bourbon je whiskey, dok whiskey nije uvijek bourbon, niz federalnih regulacija određuje što je što. I s time je došao i dio edukacije o raženom whiskeyju i bourbonu. Dva lagana tastinga koje nam je nudio Woodford Reserve, uključivala su Kentucky Straight Rye Whiskey i Kentucky Straight Bourbon.

Savršeno uravnotežen okus tog whiskeya, Kentucky Straight Bourbon sastoji se od više od 200 prepoznatljivih aroma, od sitnih naznaka žitarica i drva, do slatkih aromata, začina i voćnih i cvjetnih nota.

Napravljen u tradicionalnom stilu Kentucky Ryesa, Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whisky isporučuje hrabre okuse papra i duhana s dugim voćem i slatko začinjenom završnom obradom. 2017 godine dobio je nagradu za najbolji američki raženi whiskey. 

 

Eto, ‘ukratko’ smo vam približili taj raznovrsni svijet whiskeya i bourbona. Nadamo se da ste kao i mi naučili nešto novo i zanimljivo te da ćete nam se na sljedećoj edukaciji pridružiti. 

Fotografije, Istaknute vijesti, Lifestyle, Pića
2019, alkohol, barmen, edukacija, Hrvatska, pula, turizam, whiskey, zanimljivosti
Podijeli

Povezane objave

12/06/2025

Stockholm i Zürich stižu u Urania Bar: dvije večeri vrhunske barske scene


Pročitaj više
30/04/2025

The Macallan predstavlja “Tree of Life” kolekciju: limitirani single maltovi inspirirani umjetnošću i prirodom


Pročitaj više
04/04/2025

Zagreb na dva dana postaje epicentar koktel scene! Copy Taste 2025 u Hrvatsku dovodi najbolje svjetske barove!


Pročitaj više

Najnovije

  • Još jedan Wincentive Weekend – edukacija za Valamar barmene počinje 10. studenoga!
    05/11/2025
  • Bar Leone iz Hong Konga proglašen najboljim barom na svijetu za 2025. godinu
    10/10/2025
  • Najveći festival gina u regiji – Rovinj uskoro u znaku panela, predavanja i vrhunskih okusa!
    07/10/2025
  • Bar Convent Berlin 2025 donosi nove trendove i inspiraciju za globalnu barsku scenu
    02/10/2025
  • Novi niz zlatnih medalja za konjake ABK6 i Grands Domaines!
    02/10/2025
Facebook Barmen.hr
Barmen.hr
Instagram @barmenhr
Newsletter

Pretplatite se na naš
newsletter


Barmen.hr

Slobodno nas možete kontaktirati svaki radni dan 8:00 - 16:00 h

E-mail: [email protected]

Telefon: 051 320 633

OIB: 92875884723

  • O nama
  • Naši predavači
  • Privatni članovi
  • Pravni članovi
  • Zaposlenje
  • Cocktail catering
  • Sponzori
  • Škola barmena
  • Škola za bariste
  • Latte Art
  • Pivski znalac
  • Škola za Flair
  • Hobby barmen
  • Seminari


+385 51 320 633

[email protected]

Adresa ureda

Eugena Kovačića 2, 51000 Rijeka

Adresa održavanja edukacija

Ciottina 19/1, 51000 Rijeka

Adresa za treninge flaira

Zanonova 1, 51000 Rijeka

  • Uvjeti korištenja
  • Pravilnik o privatnosti
  • Zaštita privatnosti osobnih podataka
  • Načini plaćanja
  • Reklamacije i povrat
Barmen.hr © 2025 | Sva prava pridržana | Izrada web stranice: Intraweb d.o.o.

Postani član udruge
za 0 kn!


Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!


Saznajte više


Become a member of the Association
for 0 kn!


Free membership until 31st December 2020 for private users!


Read more

Barmen.hr koristi kolačiće kako bi Vam bilo osigurano najbolje moguće iskustvo pretraživanja naših web stranica. Pretraživanjem stranica pristajete na naše korištenje kolačića.