Bobby Heugel je barmen koji je promijenio kulturu koktela grada Houstona. Imali smo priliku čuti njegovu priču na Bar Convent Berlinu 2018. Uživajte! 😉
Možemo reći da je jedan od onih ljudi koje ne viđamo svaki dan. Posjećuje brojna mjesta (posjetio je 3.000 destilerija ), uključen je u mnoge seminare i edukacije izvan svoga bara. Pored svega toga, zaradio je MILIJUN DOLARA i dao ih u humanitarne svrhe.
Najvažnija stvar koju radimo u baru je ta da poslužujemo grad u kojem radimo. Današnji barovi su previše fokusirani na ono što se događa izvan njihovih gradova.
Mi poslužujemo goste iz Houstona i zato turistima koji dolaze pružimo potpuno iskustvo našeg grada. Mislim da bi to barovi trebali raditi. To je ono što mi pokušavamo – predstavljati mjesto iz kojeg dolazimo.
Cijena se mijenja ovisno o baru. Imamo iznimno lijepe barove gdje se kokteli naplaćuju 15$. To su vrlo mali prostori i primaju se samo rezervacije. S druge strane, imamo druge barove gdje se Tom Collins poslužuje za 8$. Skoro dupla cijena. O baru uvelike ovisi i razina cijene.
Od ukupnog broja ljudi koji rade u baru, koliki postotak je kvalitetnih barmena? Zbilja ne znam. Teško pitanje. Ne bi volio dati točan broj, ali mislim da je taj broj bio puno veći prije 10 godina.
Mali broj barova koji rade koktele znači i da imamo ljude s malo iskustva. Zato im je potrebna edukacija.
Nikad nismo imali nikoga tko nije prošao program. Imali smo samo one koji su odlučili da to nije za njih. I to je važno. Važno je da ljudi shvate ako ne rade u pravom baru za njih.
Ne. Ako se netko muči jer mu je preteško, razgovaramo o problemu i pokušamo ga riješiti zajedno. Nemamo kazne za one koji ne prođu test jer je važno zapamtiti da je svaki čovjek u nečemu bolji, a u nečemu lošiji.
Većinom menadžeri provode obuke za članove osoblja. Ja više ne radim obuke jer jednostavno nije moguće. Ali, menadžeri i ja smo istog mišljenja što se tiče programa obuke. Vrlo je bitno imati dobru komunikaciju na dnevnoj razini i međusobno razumijevanje.
To je mjesto gdje se osjećaš dobrodošlo.
Tako je, gost se treba osjećati dobrodošlo.
Volim The American bar hotela “Savoy”. Ograničen je broj mjesta u baru. Mislim da je to najbolje iskustvo bara na svijetu.
Ne bih znao. Zbilja. Iako, ne radi se samo o nagradama. Nagrade ne mogu zamijeniti naš primaran posao, kojeg trebamo raditi kao profesionalci u ugostiteljstvu.
Mislim da bar trebaš posjetiti za takvu odluku.
Martini.
Da.
Nisam, ali bi volio.
Da, ha-ha. Bio sam i u Istambulu, Bukureštu… ali nisam proveo vrijeme s domaćinima. Moram doći… doći ću. 😀
Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!
Free membership until 31st December 2020 for private users!