• +385 51 320 633
  • [email protected]
  • English
  • Prijava / Registracija
Logo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300stickyLogo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300
  • Naslovna
  • Vijesti
  • O nama
    • Barmen.hr
    • Osnovni podaci
    • Naši predavači
    • Iskustva polaznika
    • Sponzori
  • Članstvo
    • Privatni članovi
    • Pravni članovi
    • Zaposlenje
  • Edukacija
    • Voditelj ugostiteljskih treninga
    • Škola barmena
    • Škola za bariste
    • Latte Art
    • Pivski znalac
    • Škola za Flair
    • Hobby barmen
    • Jednodnevni seminari
    • Masterclass
    • In-House treninzi
  • Multimedija
    • Behind the Šank
    • Facebook Foto
    • Foto
    • Video
  • Cocktail catering
  • Kontakt
  • English
  • Prijava / Registracija
    • Prijava / Registracija
0

BRZIH 10 s Adrianom Požarićem

02/02/2021
Intervjui, Vijesti
Adriano Požarić, Časopis, HoReCa Adria, Internet Adria, interview, intervju, Relax Adria, Turizam info
Novi gost naše rubrike “BRZIH 10” izdavač je i urednik poznatog časopisa Turizam info i organizator jednih od najposjećenijih opatijskih sajmova vezanih za turizam. Naravno, govorimo o Adrianu Požariću, stručnjaku za marketing i organizaciju događaja. 

Kada je započeo s izdavanjem Turizam info časopisa i organizacijom ovako velikih evenata, što preporučuje kolegama u turizmu, te još mnogo toga, Adriano nam otkriva u razgovoru.

 

 

1. Osnivač ste i urednik časopisa Turizam info. Kako ste započeli tu priču?

Prije dvadesetak godina kad smo primijetili da u turističkom svijetu, među profesionalcima, nedostaje časopis koji će im biti od koristi, a da pritom ne bude pretenciozan.

 

2. Organizirate 2 vrlo posjećena sajma u svijetu turizma i ugostiteljstva. Kako ste prepoznali potrebu organiziranja takve vrste sajmova i kada ste s njima počeli?

Započeli smo 2015. godine nakon što smo uvidjeli da neki drugi organizatori svaštare i u istu dvoranu naguravaju opremu za hotele i restorane, masažne fotelje, močo čistače… Tad smo odlučili da trebamo i možemo napraviti specijalizirane B2B sajmove za naše čitatelje časopisa i oglašivače.

 

3. 2020. za mnoge je bila vrlo izazovna godina zbog pandemije uzrokovane korona virusom. Na početku same godine morali ste zbog mjera otkazati Relax Adria sajam i to samo dan prije održavanja istog. Kako ste uspjeli zadržati pozitivan stav i ponovno krenuti u organizaciju sajma (HoReCa) znajući da se ponovno može dogoditi isto?

Još uvijek nismo svjesni što nam se sve dogodilo. Možda nećemo nikad niti biti. Jednostavno smo zagrizli, pregrizli i krenuli dalje. Svijet nije stao. Dok imamo snage, volje i želje guramo dalje.

 

4. Časopis Turizam info svake godine donosi mnoštvo zanimljivih i poučnih tema. Otkuda iscrpljujete sve te ideje?

Uvijek gledamo, istražujemo… Puno toga notiramo i zapisujemo, a onda na uredničkim kolegijima po nekoliko sati komentiramo o čemu ćemo sve pisati… i tako iz tjedna u tjedan, iz mjeseca u mjesec…pa godine. Uf… već 85 punih brojeva.

 

5. Puno ulažete i u vlastitu edukaciju te ste položili izdavački tečaj na svima dobro poznatom Yale-u. Kako je bilo polagati tečaj na tako vrhunskom fakultetu i biste li ga preporučili drugim urednicima i onima koji to tek žele postati?

Preporučio bih sve. Puno malih poludnevnih radionica, konferencija, sajmova, posjeta i putovanja (kad svega ovog ponovo bude bilo). Puno sam više naučio od onih nekih trenutaka i edukacija koje su bile male i od kojih se nije puno očekivalo.

Pobornik sam onog “bolje svaki dan jedna nova stranica koju sam dva puta pročitao i svladao, nego svaki tjedan jedna knjiga kroz koju sam samo proletio”.

Edukacija je jako osobna stvar. Netko više voli knjige, netko video. Netko voli dugeee edukacije, teorije, magisterije i doktorate. Ja volim susrete, konferencije, radionice. Jezgrovito i u glavu.

 

 

6. Prema vašem mišljenju kako će izgledati ovogodišnja turistička sezona? Jesu li Vaša predviđanja pozitivna?

U sve se je uplela politika, interesi, a i puno neznanja kod onih koji odlučuju i imaju moć. Vjerujem da će s dužim i toplijim danima mnogi biti razboritiji i da će se turizam vratiti na Jadran, na Kvarner i u Istru prije svega. Vjerujem u neke nove aranžmane, sve će biti malo drugačije, ali će ga biti. I biti će ga dosta, puno!

 

7. Imate li planove za daljnji razvitak poslovanja? Možda neki novi sajam ili slično?

Imam, imam, imam i puno više. Uvijek imam bar deset planova i od mnogih i odustanem, propadnu, budu loši… ali samo od puno planova, ideja i volje može svako toliko nastati i nešto koliko-toliko dobro.

 

8. I za kraj, što biste preporučili Vašim kolegama u turizmu, kako da se pripreme za ovogodišnju sezonu?

Kao da će sutra biti opsadno stanje i stampedo turista, ali i da budu spremni da sezonu provedu u miru i relaxu. Spremni na sve.

 

9. Poznati ste hedonist na socijalnim mrežama. Uz vas učimo o vinima i kruhu :). Koliko stvarno uživate u tome ili je sve zbog sexy slike na face-u?

Volim dobro, ne mogu si pomoći. Bolje jesti puno i dobro, nego malo i loše (Grunf).

 

10. Često ste kod partnera i brinete se da im pomognete u poslovanju. Smatrate li to svojim privatnim ili poslovnim standardom ponašanja?

To je prije moj privatni problem 🙂 Obožavam se praviti pametan i uvijek imam nešto za reći, iako bi bilo dobro da prešutim i prvo pogledam u “svoje dvorište”. Jednostavno volim podijeliti znanje i iskustvo i ako kako mogu pomoći tu sam.

Intervjui, Vijesti
Adriano Požarić, Časopis, HoReCa Adria, Internet Adria, interview, intervju, Relax Adria, Turizam info
Podijeli

Povezane objave

30/04/2025

The Macallan predstavlja “Tree of Life” kolekciju: limitirani single maltovi inspirirani umjetnošću i prirodom


Pročitaj više
16/04/2025

Započele prijave za najveći međunarodni festival gina u Hrvatskoj – GINISTRA 2025.


Pročitaj više
10/04/2025

Uoči 31. Vinistre nova pravila na ocjenjivanju vina i jakih alkoholnih pića, nikad veći broj uzoraka


Pročitaj više

Najnovije

  • 0
    The Macallan predstavlja “Tree of Life” kolekciju: limitirani single maltovi inspirirani umjetnošću i prirodom
    30/04/2025
  • 0
    Zagreb je uživao u svjetskim koktelima – Copy Taste 2025 pružio najbolje od internacionalne barske scene
    22/04/2025
  • 0
    Započele prijave za najveći međunarodni festival gina u Hrvatskoj – GINISTRA 2025.
    16/04/2025
  • 0
    Uoči 31. Vinistre nova pravila na ocjenjivanju vina i jakih alkoholnih pića, nikad veći broj uzoraka
    10/04/2025
  • 0
    Zagreb na dva dana postaje epicentar koktel scene! Copy Taste 2025 u Hrvatsku dovodi najbolje svjetske barove!
    04/04/2025
Facebook Barmen.hr
Barmen.hr
Instagram @barmenhr
Newsletter

Pretplatite se na naš
newsletter


Barmen.hr

Slobodno nas možete kontaktirati svaki radni dan 8:00 - 16:00 h

E-mail: [email protected]

Telefon: 051 320 633

OIB: 92875884723

  • O nama
  • Naši predavači
  • Privatni članovi
  • Pravni članovi
  • Zaposlenje
  • Cocktail catering
  • Sponzori
  • Škola barmena
  • Škola za bariste
  • Latte Art
  • Pivski znalac
  • Škola za Flair
  • Hobby barmen
  • Seminari


+385 51 320 633

[email protected]

Adresa ureda

Eugena Kovačića 2, 51000 Rijeka

Adresa održavanja edukacija

Ciottina 19/1, 51000 Rijeka

Adresa za treninge flaira

Zanonova 1, 51000 Rijeka

  • Uvjeti korištenja
  • Pravilnik o privatnosti
  • Zaštita privatnosti osobnih podataka
  • Načini plaćanja
  • Reklamacije i povrat
Barmen.hr © 2025 | Sva prava pridržana | Izrada web stranice: Intraweb d.o.o.

Postani član udruge
za 0 kn!


Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!


Saznajte više


Become a member of the Association
for 0 kn!


Free membership until 31st December 2020 for private users!


Read more