• +385 51 320 633
  • [email protected]
  • English
  • Prijava / Registracija
Logo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300stickyLogo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300
  • Naslovna
  • Vijesti
  • O nama
    • Barmen.hr
    • Osnovni podaci
    • Naši predavači
    • Iskustva polaznika
    • Sponzori
  • Članstvo
    • Privatni članovi
    • Pravni članovi
    • Zaposlenje
  • Edukacija
    • Škola barmena
    • Škola za bariste
    • Latte Art
    • Pivski znalac
    • Škola za Flair
    • Hobby barmen
    • Jednodnevni seminari
    • Masterclass
    • In-House treninzi
  • Multimedija
    • Behind the Šank
    • Facebook Foto
    • Foto
    • Video
  • Cocktail catering
  • Kontakt
  • English
  • Prijava / Registracija
    • Prijava / Registracija
0

BRZIH 10 s Adrianom Požarićem

02/02/2021
Intervjui, Vijesti
Adriano Požarić, Časopis, HoReCa Adria, Internet Adria, interview, intervju, Relax Adria, Turizam info
Novi gost naše rubrike “BRZIH 10” izdavač je i urednik poznatog časopisa Turizam info i organizator jednih od najposjećenijih opatijskih sajmova vezanih za turizam. Naravno, govorimo o Adrianu Požariću, stručnjaku za marketing i organizaciju događaja. 

Kada je započeo s izdavanjem Turizam info časopisa i organizacijom ovako velikih evenata, što preporučuje kolegama u turizmu, te još mnogo toga, Adriano nam otkriva u razgovoru.

 

 

1. Osnivač ste i urednik časopisa Turizam info. Kako ste započeli tu priču?

Prije dvadesetak godina kad smo primijetili da u turističkom svijetu, među profesionalcima, nedostaje časopis koji će im biti od koristi, a da pritom ne bude pretenciozan.

 

2. Organizirate 2 vrlo posjećena sajma u svijetu turizma i ugostiteljstva. Kako ste prepoznali potrebu organiziranja takve vrste sajmova i kada ste s njima počeli?

Započeli smo 2015. godine nakon što smo uvidjeli da neki drugi organizatori svaštare i u istu dvoranu naguravaju opremu za hotele i restorane, masažne fotelje, močo čistače… Tad smo odlučili da trebamo i možemo napraviti specijalizirane B2B sajmove za naše čitatelje časopisa i oglašivače.

 

3. 2020. za mnoge je bila vrlo izazovna godina zbog pandemije uzrokovane korona virusom. Na početku same godine morali ste zbog mjera otkazati Relax Adria sajam i to samo dan prije održavanja istog. Kako ste uspjeli zadržati pozitivan stav i ponovno krenuti u organizaciju sajma (HoReCa) znajući da se ponovno može dogoditi isto?

Još uvijek nismo svjesni što nam se sve dogodilo. Možda nećemo nikad niti biti. Jednostavno smo zagrizli, pregrizli i krenuli dalje. Svijet nije stao. Dok imamo snage, volje i želje guramo dalje.

 

4. Časopis Turizam info svake godine donosi mnoštvo zanimljivih i poučnih tema. Otkuda iscrpljujete sve te ideje?

Uvijek gledamo, istražujemo… Puno toga notiramo i zapisujemo, a onda na uredničkim kolegijima po nekoliko sati komentiramo o čemu ćemo sve pisati… i tako iz tjedna u tjedan, iz mjeseca u mjesec…pa godine. Uf… već 85 punih brojeva.

 

5. Puno ulažete i u vlastitu edukaciju te ste položili izdavački tečaj na svima dobro poznatom Yale-u. Kako je bilo polagati tečaj na tako vrhunskom fakultetu i biste li ga preporučili drugim urednicima i onima koji to tek žele postati?

Preporučio bih sve. Puno malih poludnevnih radionica, konferencija, sajmova, posjeta i putovanja (kad svega ovog ponovo bude bilo). Puno sam više naučio od onih nekih trenutaka i edukacija koje su bile male i od kojih se nije puno očekivalo.

Pobornik sam onog “bolje svaki dan jedna nova stranica koju sam dva puta pročitao i svladao, nego svaki tjedan jedna knjiga kroz koju sam samo proletio”.

Edukacija je jako osobna stvar. Netko više voli knjige, netko video. Netko voli dugeee edukacije, teorije, magisterije i doktorate. Ja volim susrete, konferencije, radionice. Jezgrovito i u glavu.

 

 

6. Prema vašem mišljenju kako će izgledati ovogodišnja turistička sezona? Jesu li Vaša predviđanja pozitivna?

U sve se je uplela politika, interesi, a i puno neznanja kod onih koji odlučuju i imaju moć. Vjerujem da će s dužim i toplijim danima mnogi biti razboritiji i da će se turizam vratiti na Jadran, na Kvarner i u Istru prije svega. Vjerujem u neke nove aranžmane, sve će biti malo drugačije, ali će ga biti. I biti će ga dosta, puno!

 

7. Imate li planove za daljnji razvitak poslovanja? Možda neki novi sajam ili slično?

Imam, imam, imam i puno više. Uvijek imam bar deset planova i od mnogih i odustanem, propadnu, budu loši… ali samo od puno planova, ideja i volje može svako toliko nastati i nešto koliko-toliko dobro.

 

8. I za kraj, što biste preporučili Vašim kolegama u turizmu, kako da se pripreme za ovogodišnju sezonu?

Kao da će sutra biti opsadno stanje i stampedo turista, ali i da budu spremni da sezonu provedu u miru i relaxu. Spremni na sve.

 

9. Poznati ste hedonist na socijalnim mrežama. Uz vas učimo o vinima i kruhu :). Koliko stvarno uživate u tome ili je sve zbog sexy slike na face-u?

Volim dobro, ne mogu si pomoći. Bolje jesti puno i dobro, nego malo i loše (Grunf).

 

10. Često ste kod partnera i brinete se da im pomognete u poslovanju. Smatrate li to svojim privatnim ili poslovnim standardom ponašanja?

To je prije moj privatni problem 🙂 Obožavam se praviti pametan i uvijek imam nešto za reći, iako bi bilo dobro da prešutim i prvo pogledam u “svoje dvorište”. Jednostavno volim podijeliti znanje i iskustvo i ako kako mogu pomoći tu sam.

Intervjui, Vijesti
Adriano Požarić, Časopis, HoReCa Adria, Internet Adria, interview, intervju, Relax Adria, Turizam info
Podijeli

Povezane objave

02/07/2025

Dalmatino i Marko Tolja stižu na GinIstru – najveći međunarodni festival posvećen ginu


Pročitaj više
12/06/2025

Stockholm i Zürich stižu u Urania Bar: dvije večeri vrhunske barske scene


Pročitaj više
30/04/2025

The Macallan predstavlja “Tree of Life” kolekciju: limitirani single maltovi inspirirani umjetnošću i prirodom


Pročitaj više

Najnovije

  • 0
    Dalmatino i Marko Tolja stižu na GinIstru – najveći međunarodni festival posvećen ginu
    02/07/2025
  • 0
    Stockholm i Zürich stižu u Urania Bar: dvije večeri vrhunske barske scene
    12/06/2025
  • 0
    The Macallan predstavlja “Tree of Life” kolekciju: limitirani single maltovi inspirirani umjetnošću i prirodom
    30/04/2025
  • 0
    Zagreb je uživao u svjetskim koktelima – Copy Taste 2025 pružio najbolje od internacionalne barske scene
    22/04/2025
  • 0
    Započele prijave za najveći međunarodni festival gina u Hrvatskoj – GINISTRA 2025.
    16/04/2025
Facebook Barmen.hr
Barmen.hr
Instagram @barmenhr
Newsletter

Pretplatite se na naš
newsletter


Barmen.hr

Slobodno nas možete kontaktirati svaki radni dan 8:00 - 16:00 h

E-mail: [email protected]

Telefon: 051 320 633

OIB: 92875884723

  • O nama
  • Naši predavači
  • Privatni članovi
  • Pravni članovi
  • Zaposlenje
  • Cocktail catering
  • Sponzori
  • Škola barmena
  • Škola za bariste
  • Latte Art
  • Pivski znalac
  • Škola za Flair
  • Hobby barmen
  • Seminari


+385 51 320 633

[email protected]

Adresa ureda

Eugena Kovačića 2, 51000 Rijeka

Adresa održavanja edukacija

Ciottina 19/1, 51000 Rijeka

Adresa za treninge flaira

Zanonova 1, 51000 Rijeka

  • Uvjeti korištenja
  • Pravilnik o privatnosti
  • Zaštita privatnosti osobnih podataka
  • Načini plaćanja
  • Reklamacije i povrat
Barmen.hr © 2025 | Sva prava pridržana | Izrada web stranice: Intraweb d.o.o.

Postani član udruge
za 0 kn!


Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!


Saznajte više


Become a member of the Association
for 0 kn!


Free membership until 31st December 2020 for private users!


Read more

Barmen.hr koristi kolačiće kako bi Vam bilo osigurano najbolje moguće iskustvo pretraživanja naših web stranica. Pretraživanjem stranica pristajete na naše korištenje kolačića.PrihvaćamUvjeti korištenja