Što je Škola za bariste?
Škola za bariste je edukacija za one koji se žele profilirati u svijetu kave. Ovo je dvodnevni tečaj gdje se kroz puno prakse i popratne teorije usvaja ispravni način pripreme jednog od najomiljenijih napitaka na svijetu. Udruga konobara i barmena Hrvatske je napravila revoluciju s tečajem za baristu čime svima zainteresiranima želimo približiti svijet kave i prikazati ga onakvim kakav on stvarno jest – čudesan i obogaćen savršenim okusima i mirisima. Postanite vrsni znalac pripreme ovog omiljenog napitka!
Koliko Škola za bariste traje?
2 dana po 8 sati.
Koliko polaznika je u grupi?
U jednu grupu primamo 4 polaznika.
Trebaš li imati iskustvo?
Ne, iskustvo nije potrebno. Dapače, ponekad je teško ispraviti loše radne navike nego naučiti nekoga tko nema iskustvo kako raditi ispravno.
Kad se održavaju predavanja?
Predavanja se održavaju 4 sata prije podne i 4 sata poslije podne i tako 2 dana. Obično započnemo u 9 i do 13 sati je prvi dio predavanja, zatim je pauza za ručak i nastavljamo oko 15 pa do 19 sati. Moguće su promjene termina u dogovoru s polaznicima.
Gdje je Škola za bariste?
U Rijeci. Udruga konobara i barmena Hrvatske ima prostor u samom centru grada Rijeke na adresi Ciottina ulica 19/1.
Što te čeka u Školi za bariste?
Sadržaj škole:
Teorijske osnove o kavi, upoznavanje polaznika s poviješću i kulturom kave.
Praktični dio, uz nadgledanje i pomoć trenera učenici će svladati tehnike izrade kave, zagrijavanje mlijeka i kombinacije toga.
01
Teoretski dio
- Što je kava i gdje raste
- Povijest kave – put kave oko svijeta
- Od plantaže do šalice
- Berba i proces obrade
- Klasifikacija i bodovanje
- Skladištenje transport i kupovina
- Tehnike spravljanja savršenog espressa
02
Praktični dio
- Upoznavanje s aparatom i mlince
- Čistoća i održavanje radne površine
- Razlike između arabice i robuste, degustacija arabice i robuste, različitih mješavina arabice,te sorti arabice
- Tehnike za spraviti savršen espresso
- Zagrijavanje mlijeka – kako napraviti mikropjenu
- Svježe vs. trajno mlijeko
Što dobiješ nakon završene Škole za bariste?
Osim znanja, vještina, prakse, prijatelja, kolega i uspomena, potvrda tvog znanja dolazi u obliku certifikata. Certifikat potpisuju glavni trener barista programa – Sergej Dedić i predsjednik Udruge konobara i barmena Hrvatske – Zoran Lukić.
Tečaj se ne upisuje u radnu knjižicu.
Koliko košta Škola za bariste?
Za privatne osobe – 265.00 € (oslobođeno PDV-a)
Za pravne osobe – 331.25 € (PDV uključen)
Za rezervaciju mjesta je potrebno uplatiti puni iznos edukacije.
Povrat u slučaju nedolaska na edukaciju
100% povrat za rezervacije otkazane min. 60 dana prije početka edukacije
50% povrat za otkazivanja unutar 30-60 dana
25% povrat za otkazivanja unutar 15-30 dana
0% unutar 2 tjedna do početka edukacije
Nešto ti nije jasno? Slobodno nam se javi svaki dan 08-16h
Telefon: 051 320 633 / 098 219 099
E-mail: [email protected] (0-24h)
Društvene mreže: Facebook, Instagram
Osobno: Eugena Kovačića 2, prizemlje TC Andrea, Rijeka