Subotnja večer. Šminka je tu, zurkica je na mjestu.. još samo ostaje iščekivanje poziva: ej, sad ću te pokupit. Ekipica se polako skuplja, idete u obilazak svih mogućih kafića.. odlična atmosfera vlada u zraku. 😀

Već smo s vama podijelili par savjeta kako izbjeći mamurluk, odnosno kako ga liječiti kad je već prekasno za izbjegavanje. Svi znamo što se dogodi kad znamo da nam sutradan slijedi izležavanje, glavobolje, mučnine.. zato slijede kratki savjeti o tome kako se ponašati tijekom izlaska ili u alkoholiziranom stanju (o tome ni ne trebamo pričati, ali zabavno je).

Kad naručite kratka pića, uvijek nazdravite. Kad vidite da barmen nosi cugu, pomaknite se. Znam da je to nešto logično, ali imaš one tipove ljudi koji se ne žele pomaknuti jer “može me zaobići, neka ide drugim putem”. Dok naručujete cugu, uspostavite kontakt s barmenom, nasmiješite se, i imajte spreman novac, i bilo bi lijepo da pustite bar malu napojnicu, ipak je subotnja večer, i svi bi voljeli radije biti negdje drugdje nego na radnom mjestu. Imajte obzira. Kad frend plaća cugu, naruči ono što si pio cijelo vrijeme, nemoj puknut neki alkohol od masu para samo zato što ova runda nije na tebe.

Dolazimo do onog kritičnog momenta večeri, a to je kad počinješ vidjeti duplo. Nikako nemoj počet pričati sam sa sobom u wc-u. Da se razumijemo, bilo je i toga. Nikom nije ugodno vidjeti da šminka više nije na mjestu. Ali to ne znači da moraš početi dijeliti modne savjete samom sebi na glas. Dok se gledaš u ogledalo. Kad dođe do frfljanja – vrijeme je da kreneš na vodu. Ne, ne votka. VODA. Nemoj komunicirat neko vrijeme. Smiješi se i pravi se da ti je super. 😛

Otkrili smo još neke nove informacije vezane uz mamurluk, odnosno spriječavanje istog. Riječ je o jelima koja možete pojesti prije izlaska, a koja će vam ublažiti mamurluk. Špek, kajgana, francuska salata, palenta s jogurtom, raskošan sendvič (dakle sve što imaš u frižideru, samo ubaci), samo su neka od jela koja su zbog svojih sastava odličan saveznik u borbi protiv mamurluka (zvuči kao neka humanitarna akcija).

A ako se naposljetku ipak odlučite ostati doma i izbjeći mamurluk, uvijek si možete smiksati koktel i posvetiti uživanju u filmskoj večeri.

HARVEY WALLBANGER

  • 3,5 cl votke
  • 9 cl soka od naranče
  • 1,5 cl likera od vanilije

Dodati votku i sok od naranče u visoku čašu napunjenu ledom. Promiješati i lagano uliti liker kako bi se stvorio slojeviti efekt. Na kraju ukrasite kriškom naranče.