Svjetski prvak Beluge za 2018. godinu – Alessandro Venturi

Alessandro Venturi koji radi u Hotelu La Griffe, je bio proglašen pobjednikom Beluga Vodka’s Signature natjecanja 2018 godine, pobijedivši tako rivale iz cijele Europe i Amerike.

 

Kako ti je izgledao prvi izazov za svjetsko prvenstvo?

Definitivno nije bilo jednostavno. Za prvi zadatak dobio sam inspiraciju od prijatelja koji je bio na putu u Moskvi i upoznao me s njihovim lokalnim proizvodom zvanim „hrenovuha“. Napravio sam hrenovuha martini i ispao je super.

Čujemo da finale i nije bilo jednostavno, kako si se snašao u toj situaciji?

Za glavni izazov bilo nam je zabranjeno nositi išta osim barmenske opreme, a o zadatku smo bili obaviješteni tek dan ranije. Imali smo slijepo izvlačenje, unutar vrećice bile su različite esencije i parfemi.

Ja sam dobio Peruanski balzam o kojemu tada nisam ništa znao i koji je gotovo nejestiv tako da je bilo doista teško. Na kraju sam odlučio napraviti piće na bazi tri sastojaka koja predstavljaju tri strane zemlje. El Salvador otkuda balzam i potječe, Italije koja je moja zemlja i Rusije naravno jer ćemo koristiti Beluga votku.

Napravio sam piće s tri sastojka,a uključivale su bazu od Beluga Hunting Herbal, čokolade i crnih maslina, što su sve arome koje su me podsjećale na Peruanski balzam te malo vanilije. Dodao sam Vermut i Beluga votku te sve dekorirao lokalnim suhim cvijećem.

Trenutno radiš u Italiji je li tako?

Tako je, u Rimu. Radim za hotel s 5 zvjezdica zvan La Griffe. Imamo nekoliko krovova; na jednom od njih je klasičan bar, na drugome je Tiki bar. Radimo da tome da poboljšamo noćni život hotela jer ljudi nemaju naviku ići van u hotelske barove.

Možeš li mi iz svoje perspektive reći što je dobar bar?

Dobar koktel bar? Ne znam. Ja stvarno volim hotelske barove jer su čisti i atmosfera je lijepa i tiha. Mislim da sve ovisi o situaciji. Ako ste s djevojkom i želite imati s njom dobar razgovor, hotelski barovi su najbolji.

Koje hotelske koktel barove preporučuješ u Italiji?

Meni se zbilja sviđa Hotel de Russie koji ima vrlo lijep koktel bar unutra, Dom Hotel
također. Mi isto imamo jako lijep koktel bar. No to vam govorim sve za Rim.

Koji je tvoj savjet za mlade barmene koji žele napredovati u ovoj profesiji?

Ovo će možda zvučati kao klišej ali trebali bi slijediti svoje snove. Ovo je fraza koju svi
slušamo od malih nogu ali rijetko kada razmišljamo o njoj. No ako ti netko kome zapravo vjeruješ kaže to i ako imate strast za ovim poslom, samo naprijed i nemojte odustajati. Uvijek postoji nešto što se može naučiti i nešto što vi možete naučiti nekoga.

Možeš li mi za kraj reći koji je tvoj najomiljeniji koktel?

Možda Daiquiri trenutno. Znaš da je manje, više.