Svi imamo najdraže alkoholno piće. Ja recimo, nažalost, nisam čovjek od pive. Rijetko kad dođu trenuci, i to uglavnom bude u ljetne dane da mi dođe gušt popiti jednu pivicu. I da, bila sam u Pragu, i nisam popila pivu. Sad vjerojatno čitate i ne vjerujete. Znam, sramim se te činjenice. Ali veseli me to što me Prag toliko očarao da se jedva čekam vratiti, i prva stvar koju ću napraviti čim taknem praško tlo – popiti pivu.
Pričajući o omiljenim pićima, ja sam više za vino, a više puta sam pročitala da su ljudi koji piju vino sretni ljudi. Zašto?
Naposljetku, ljudi koji piju vino manje su pod stresom. Zato svi u petak na neki after job party i čašu – dvije vina u ruke!
A dotad si začinite ovaj utorak s finim koktelom.
– 2 do 3 štapića cimeta, zdrobiti u komadiće
– 14 cl šećera
– 14 cl vode
– Dodati sve sastojke u lončić. Zagrijati na visokoj temperaturi. Postepeno smanjiti na nižu temperaturu i pustiti da krčka. Maknuti, poklopiti i pustiti da odstoji najmanje šest sati. Procijediti i čuvati u hladnjaku.
Dodati sve sastojke u lončić. Kuhati na srednje jakoj vatri dok ne zavrije. Uliti u šalicu i ukrasiti kriškom jabuke i štapićem cimeta.
Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!
Free membership until 31st December 2020 for private users!