Šipak, đumbir, menta, šumsko voće… puno je okusa čaja od kojih možete izabrati onaj jedan za hladne, ali i tople dane. Ali osim što nas krijepi i pomaže da se oporavimo dok iskašljavamo nepoznate smjese iz grla žutonarančastozelene boje (znam, fuj), vrećicu čaja možemo iskoristiti i na druge načine.  

Vrećica čaja može umanjiti iritaciju kože, ubod komarca, ali i ublažiti bol kod masnica i opeklina. Jednostavno uzmite hladnu i vlažnu vrećicu i postavite na zahvaćena područja. Kako zvučimo doktorski.

Također, vrećicu čaja možete iskoristiti da smanjite podočnjake ili prikrijete natečene oči od umora. Stavite vrećicu u mlačnu vodu, i potom postavite na zatvorene oči 15 – 20 minuta. Smanjiti će natečenost i smanjiti tamne krugove ispod oka. Pogotovo nakon burnog izlaska. Kad se ne sjećaš jesi li pojeo burek  ili ne.

A pazi sad. Ako ubaciš suhu vrećicu čaja u cipelu, otjerat će neugodne miriste. Isto vrijedi i za frižider, kako ne bi bilo onih izmiješanih mirisa parizera, čajne, kulena… marenda, kažeš?

Kad perete suđe, uvijek se nađu one masne mrlje koje se teško uklanjaju. Ali ako probate preko noći pustit vrećice čaja da se namaču u posuđu, to će dovesti do lakšeg čiščenja sljedeći dan.

Vrećice čaja su se pokazale i učinkovite u borbi protiv buba i glodavaca. Postavite ih u svoje ormare, smočnice i druga problematična područja, i to bi trebalo vaše neslužbene kućne ljubimce držati dalje.

Vrećicom čaja možete poboljšati i aromu hrane. Samo ju ubacite u vodu u kojoj namjeravate kuhati paštu, rižu i druge namirnice. Neposredno prije stavljanja istih namirnica u vrelu vodu, izvadite vrećicu.

Čaj je i odličan za kožu iz razloga što sadrže antioksidanse. Stoga, danas kad dođete doma s posla, napunite kadu toplom vodom i uz mirisnu kupku ubacite i vrećice čaja. Rezultat će bit opuštajuća i hranjiva kupka.

Nakon što upotrijebite vrećicu za čaj, od iste možete napraviti i prirodnu vodicu za ispiranje usta.

Postoji puno načina na koji možete iskoristiti vrećicu čaja, a pritom ste i ekološki osviješteni. A još je jedan fenomenalan način – za izradu koktela.

GRAND TEA COCKTAIL

  • 4,5 cl Grand Marnier liker
  • 10 cl skuhanog, ohlađenoj čaja
  • 0,5 cl svježeg soka od limuna

Dodajte sve sastojke u vrč i napunite ledom. Promiješajte i procijedite u čašu punu svježeg leda. Ukrasite kriškom limuna. Vikend može početi! 🙂