Odredili smo novi termin edukacije Pivski znalac, a postoji li bolji početak nego dan Svetog Patricka. Prošla edukacija završila je u vrhunskoj atmosferi i ispunjena brojnim novim znanjima i novim prijateljstvima, ako i vi želite saznati o pivu sve što vas zanima, pridružite nam se u novom terminu – 17., 18. i 19. ožujak 2016.
Tri dana druženja i sakupljanja brojnih znanja te razmjene iskustva polaznika i predavača svakako su nešto što bi svaki ljubitelj piva trebao iskusiti.
…vas očekuje lagani uvod u svijet piva i njegova zanimljiva povijest koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Također će se obrađivati i “Craft beer” pokret u svijetu i Hrvatskoj a nakon svega vas očekuje upoznavanje sa sirovinama potrebnima za proizvodnju piva.
Svaki dan popraćen je degustacijom 6 pivskih stilova tako da vas prvi dan očekuju Lageri i pšenična piva gdje će se uz degustaciju objasniti ispravan način degustacije, posluživanja i princip ocjenjivanja piva. Stilovi koji će se degustirati su Munich Helles Lager, Bohemian Pilsner Lager, Hefeweizen, Bock, Doppelbock, Rauchbier.
…vas očekuje predavanje o fazama proizvodnje piva, od žetve žitarica do plasiranja na tržište. Nakon procesa proizvodnje, a i paralelno s njim susresti ćete se s osnovnim podjelama i kategorizacijama piva, a nakon teoretskog dijela očekuje vas degustiranje Ale piva belgijskog tipa: Pale ale, Witbier, Saison/Farmhouse ale; Dubbel, Tripel, Belgian Strong Dark Ale.
…obuhvaća gradivo koje se bavi kulturom i higijenom čaša za posluživanje piva, naučiti ćete tipove čaša i sustav točenja piva. Nakon što naučite u kako ispravno poslužiti pivo, slijedi sljubljivanje hrane i piva te upoznavanje s nekoliko koktela na bazi piva. Degustacija koja slijedi na kraju dana obuhvaća Ale piva anglosaksonskog tipa – American Pale Ale, Brown/Amber Ale, India Pale Ale, Porter, Bitter i Stout.
Ciottina 19/1 – prostor Udruge konobara i barmena Hrvatske
17., 18., i 19. ožujka 2016. u poslijepodnevnim satima (prema dogovoru s polaznicima možemo izaći u susret s vremenom održavanja)
Zvonimir Pelko, Doemens Biersommelier (jedini na području Hrvatske i jugoistočne Europe) i CEO tvrtke MAS Plenum koja se bavi uvozom specijalnih piva.
Zoran Lukić, predsjednik Udruge konobara i barmena Hrvatske, predaje u segmentu izrade koktela na bazi piva. Dio životopisa možete pogledati ovdje.
Za privatne osobe – 1.800,00 kn (s PDV-om)
Za pravne osobe – 2.175,00 (s PDV-om)
Kako se prijaviti?
Imam neka pitanja, kome se mogu javiti?
Dobivam li diplomu?
Detaljne informacije o predavanjima možete pročitati ovdje, i slobodno bacite oko na galeriju slika sa prve edukacije.
Slobodno popunite obrazac 🙂
Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!
Free membership until 31st December 2020 for private users!