• +385 51 320 633
  • [email protected]
  • English
  • Prijava / Registracija
Logo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300stickyLogo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300
  • Naslovna
  • Vijesti
  • O nama
    • Barmen.hr
    • Osnovni podaci
    • Naši predavači
    • Iskustva polaznika
    • Sponzori
  • Članstvo
    • Privatni članovi
    • Pravni članovi
    • Zaposlenje
  • Edukacija
    • Škola barmena
    • Škola za bariste
    • Latte Art
    • Pivski znalac
    • Škola za Flair
    • Hobby barmen
    • Jednodnevni seminari
    • Masterclass
    • In-House treninzi
  • Multimedija
    • Behind the Šank
    • Facebook Foto
    • Foto
    • Video
  • Cocktail catering
  • Kontakt
  • English
  • Prijava / Registracija
    • Prijava / Registracija
0

Održan Irish Whiskey MasterClass u Rijeci

28/11/2017
Istaknute vijesti, Rad udruge
barmen.hr, Bushmills Black Bush, Filip Sarilar, jameson, Jameson Black Barrel, masterclass, Redbreast, Rijeka, sarilar, seminar, Teeling Single Grain, Tyrconnel, whiskey, whisky

Prvi od nekoliko u seriji MasterClassova koji će se baviti svijetom viskija, održana je u Rijeci 24. studenog 2017.

U svijet viskija zakoračili smo s irskim viskijem. Na predavanju smo detaljno objasnili proces proizvodnje, odležavanje a nakon specifičnosti se prešlo na vođenu degustaciju čak 5 viskija.

Polaznici su se upoznali s aromama, okusima i najbitnijim značajkama sljedećih brendova:

  • Jameson Black Barrel
  • Bushmills Black Bush
  • Redbreast 12
  • Teeling Single Grain
  • Tyrconnel

Za sve one koji su propustili seminar, evo nekoliko riječi o svakom brendu:

Bushmills Black Bush Whiskey jedan je od brendova s kojima su se polaznici upoznali kroz degustaciju. Da ne otkrivamo previše: Jedinstvena receptura i način na koji se ovaj viski proizvodi rezultira bogatim voćnim notama i dubokim intenzivnim karakterom.

Drugi whiskey na vođenoj degustaciji bio je Jameson Black Barrel. Evo nekoliko detalja koji bi vam mogli biti interesantni:

Black Barrel trostruko je destilirana mješavina bogatog pot still i žitnog viskija koji dozrijeva u kombinaciji bačvi od trešnjina drva i bourbon bačvi. Za razliku od ostalih Jameson viskija, u ovom su slučaju bourbon bačve podvrgnute dodatnoj toplinskoj obradi. Tako Black Barrel jamči prepoznatljivu glatkoću Jameson Originala s izraženim notama začina, oraščića, vanilije i trešnje.

Treći viski na vođenoj degustaciji bio je Redbreast Whiskey 12. Ovo je prekrasno izbalansiran single pot still Irish Whiskey. Bogate teksture i pun slatkih okusa s pikantnim notama, ovo je jedan od viskija za koje će se brojni poznavatelji složiti da je jedan od najboljih dostupnih irskih viskija.

Teeling Single Grain ima jednu posebnost, a to je da dozrijeva u bačvama kalifornijskog Cabernet Sauvignona. Slastan i slatkastog okusa, bogat začinima i voćnim notama, ovo je svakako viski koji zaslužuje biti dio MasterClassa.

 Tyrconnell Single Malt Irish Whiskey – Krajem 18. stoljeća, ovaj viski nastao je u destileriji Watt Distillery. Svoje ime duguje legendarnom konju koji je usprkos svim lošim očekivanjima, 1876. godine osvojio legendarni National Produce Stakes.

Osoba koja je predvodila čitavo predavanje je Filip Sarilar. Ušao je u svijet barmena i destilata prije dugih 7 godina. Od onda su njegov fokus i ljubav usmjereni na viski.

Glavni je trener viskija u Školi barmena u sklopu Udruge konobara i barmena Hrvatske. Osim toga, na Whisky Fair Zagreb predstavljao je The Macallan, The Famous Grouse te Highland Park Whisky.

Četiri godine proveo je u hotelu koji u svom baru ponosno sadrži čak 103 etikete viskija sa svih strana svijeta. (Azija, Škotska, Irska, Amerika, Austrija, Češka, Japan, Indija….)

Osim toga, sudjelovao je na brojnim radionicama – Japanski Whisky, Johnny Walker Whisky, od bačve do bačve… te kako sam navodi, najviše znanja stekao je degustacijama, čitanjem i samostalnim radom.

Uskoro se pripremaju i novi termini Whisk(e)y MasterClassa u 2018. tako da nas svakako pratite i rezervirajte svoja mjesta na vrijeme!

Istaknute vijesti, Rad udruge
barmen.hr, Bushmills Black Bush, Filip Sarilar, jameson, Jameson Black Barrel, masterclass, Redbreast, Rijeka, sarilar, seminar, Teeling Single Grain, Tyrconnel, whiskey, whisky
Podijeli

Povezane objave

13/09/2024

Otvoreni novi datumi za edukacije: Škola barmena i Latte Art tečaj


Pročitaj više
10/11/2023

Završila je trodnevna edukacija Valamarovih zaposlenika


Pročitaj više
12/10/2023

Otvorene prijave za čak 5 radionica


Pročitaj više

Najnovije

  • Još jedan Wincentive Weekend – edukacija za Valamar barmene počinje 10. studenoga!
    05/11/2025
  • Bar Leone iz Hong Konga proglašen najboljim barom na svijetu za 2025. godinu
    10/10/2025
  • Najveći festival gina u regiji – Rovinj uskoro u znaku panela, predavanja i vrhunskih okusa!
    07/10/2025
  • Bar Convent Berlin 2025 donosi nove trendove i inspiraciju za globalnu barsku scenu
    02/10/2025
  • Novi niz zlatnih medalja za konjake ABK6 i Grands Domaines!
    02/10/2025
Facebook Barmen.hr
Barmen.hr
Instagram @barmenhr
Newsletter

Pretplatite se na naš
newsletter


Barmen.hr

Slobodno nas možete kontaktirati svaki radni dan 8:00 - 16:00 h

E-mail: [email protected]

Telefon: 051 320 633

OIB: 92875884723

  • O nama
  • Naši predavači
  • Privatni članovi
  • Pravni članovi
  • Zaposlenje
  • Cocktail catering
  • Sponzori
  • Škola barmena
  • Škola za bariste
  • Latte Art
  • Pivski znalac
  • Škola za Flair
  • Hobby barmen
  • Seminari


+385 51 320 633

[email protected]

Adresa ureda

Eugena Kovačića 2, 51000 Rijeka

Adresa održavanja edukacija

Ciottina 19/1, 51000 Rijeka

Adresa za treninge flaira

Zanonova 1, 51000 Rijeka

  • Uvjeti korištenja
  • Pravilnik o privatnosti
  • Zaštita privatnosti osobnih podataka
  • Načini plaćanja
  • Reklamacije i povrat
Barmen.hr © 2025 | Sva prava pridržana | Izrada web stranice: Intraweb d.o.o.

Postani član udruge
za 0 kn!


Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!


Saznajte više


Become a member of the Association
for 0 kn!


Free membership until 31st December 2020 for private users!


Read more

Barmen.hr koristi kolačiće kako bi Vam bilo osigurano najbolje moguće iskustvo pretraživanja naših web stranica. Pretraživanjem stranica pristajete na naše korištenje kolačića.