Kruže glasine da u jednom kafiću u Seattleu, kada je kupac bezobrazan na blagajni, blagajnik pita baristu „jesi li igrao loto danas?“ Pitanje zapravo signalizira baristi da napravi lošu kavu. Vjerojatno sada svi imamo u glavi „da, ali ja plaćam da dobijem kvalitetnu kombinaciju espressa i mlijeka.“ Istina, i svi zaslužujemo najbolje, ali onda se tako moramo odnositi prema svima bez obzira u kojoj uslužnoj djelatnosti radili. Ponekad se radi o osobi koja prima minimalac, i zaslužuje bar lažnu pristojnost, iako ste odlučili baš taj dan biti loše volje. Često smo pisali s koliko posla se suočavaju barmeni, ali ni baristama nije ništa lakše. Imajte na umu sljedeće:
I zadnjih par molbi/savjeta/kako god to nazovete: nemojte reći da je kava užas i grozna. Probajte na ljepši način pristupiti problemu. Probajte sa: oprostite, znam da ste zauzeti, i da vam možda smetam, ali možete li molim vas napraviti drugu kavu, ova mi je preslaba/prejaka.. eto, nije tako teško. Samo treba imati na umu da se ponašate prema drugima onako kako i vi želite da se drugi ponašaju prema vama.
Naša Škola za bariste je krenula jučer, a mi već primamo prijave za sljedeću koja započinje 29.03., dok se latte art tečaj održava ovu nedjelju 19.02. Mjesta se brzo popune, a bliži se sunce, toplo i lijepo vrijeme, i svi će jedva dočekati sjedenje na terasama kako bi popili finu i lijepu kavu. Zato smo mi tu da usavršimo vaša znanja i vještine, stoga nas kontaktirajte, na raspolaganju smo za sva pitanja i nejasnoće.
Nećemo vas previše zamarat, za sunčan dan ide jedan jednostavan koktel!
Ulijte kavu u šalicu i ubacite kockice šećera. Miješajte dok se šećer u potpunosti ne otopi. Dodajte whiskey i prelijte šlagom.
Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!
Free membership until 31st December 2020 for private users!