Birao se koktel koji će postati hrvatski moderni klasik i uvrstiti se u koktel kartu 17 prestižnih barova diljem Lijepe naše koji su odlučili sudjelovati u ovoj ideji.
30 “izabranih” barmena iz cijele Hrvatske na svoju su adresu dobili individualne pozivnice za ovo natjecanje. Unatoč tome, natjecanje je bilo otvorenog tipa i mogao se prijaviti tko želi. To su barmeni i učinili – prijavili se i postali dio ove totalno nove priče. Iako su brojčano Zagrepčani bili nadmoćniji, prva tri mjesta pripala su barmenima i iz drugih gradova.
Treće mjesto pokupio je Dino Zukić sa svojim koktelom “Shit in the Woods”. Drugo mjesto odnijela je Gordana Muktić, jedina dama među natjecateljima, iz Part Plaze Histria u Puli. Za svoj koktel naziva “Co-Groni” nije koristila plastične koktel štapiće za miješanje, nego je ekološki osviještena upotrijebila štapić cimeta.
Između ukupno 25 fantastičnih djela, istaknuo se i pobijedio naš Marino Karinja! S obzirom na to da iza njega stoji i cijeli njegov barski tim iz splitske Bokamorre, koktel je dobio ime Breakfast at Bokamorra.
Receptura koktela je javna i glasi:
Cilj natjecanja bio je pronaći prvi hrvatski moderni klasični koktel koji će s vremenom biti prihvaćen i u većem broju hrvatskih barova. Da bi dobio taj status, koktel je morao imati dozu jednostavnosti bez kompliciranja u izvedbi i dekoraciji. Kako bi se mogao raditi u svakom baru, koktel nije smio sadržavati domaće sastojke.
Nakon pobjede, barmen Marino Karinja nam je ispričao svoj pogled na trenutke u Aperitivo baru:
Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!
Free membership until 31st December 2020 for private users!