Kiša je, utorak je, i čak nije u pitanju loše raspoloženje. Ali manjak kreativnosti se događa i najboljima. O povijesti kave smo vas već učili, neke nove načine ispijanja kave također. Ali uvijek imamo asa u rukavu. I uvijek nam ostaje da vam ponudimo neke nove recepture koje uključuju i kavu. A danas imamo pravu čokoladnu poslasticu da si zasladite dan.
Za početak vam trebaju oreo keksi. Možete uzeti mjeru koja god vama odgovara (jer Oreo keksi), a možete i za početak slijediti naš savjet i smrskati 5 keksića. Zatim u jednu zdjelu počnete ubacivati fiiiine sastojke : 1,5 jušne žlice hladnog, skuhanog espressa, pola jušne žlice tamnog ruma, 1 vrećicu želatine, i zatim to malo promiješajte. Pustite da odstoji 2 minute. Ulijte 1 šalicu zakuhane vode, i promiješajte.
Sad malo pustite na miru tu zdjelu jer prelazimo na drugu! Jej! U tu drugu zdjelu ubacite pola šalice šećera, 1,5 šalicu kakaa u prahu, iiii opet miješamo. I dok to miješate, slobodno miješajte bokovima uz vašu najdražu pjesmu. To se odnosi i na muškarce i na žene. Znamo da želite. Meni recimo padaju na pamet Doorsi, ali onda bih pretjerala i počela skakati po kuhinji. I zaboravila bih po što sam došla u kuhinju. Tako da zasad nam za recepturu treba lagano njihanje bokovima. Ne headbanging. Ok, kad smo malo skrenuli s teme, vrijeme je da u zdjelu ubacimo vrhnje za šlag. I to jednu šalicu. Zatim idu 1, 5 čajna žličica vanilinog ekstrakta. Na vrijeme dolazi mikser. I opet miksaš. I njišeš se u ritmu muzike na ples. Eto, kreativnost polako napada. Dođu oni svijetli trenuci. Sad se to trebalo pretvoriti u lijepu čokoladnu smjesu. I onda ubaciš želatinu. I opet miksaš.
Ok , sjećaš li se one zdjele sa početka? E, pa uzmi ju. I ubaci u čašu manje od pola, a ostatak čaše napuni sa smjesom iz druge zdjele. Stavi u frižider da se hladi na 30 minuta. I uzmi treću zdjelu. Say what?? Da da, treća zdjela. Ubaci pola šalice vrhnja za šlag, smiksaj. Onda slijedi sir mascarpone, isto pola šalice. Na to dodaj 2 jušne žlice šećera u prahu, i kreni miksat. To se treba pretvorit u lijepu, bijelu kremu. Prelij onu divnu čokoladnu mješavinu u čaši sa tom kremom, ilitiga šlagom, i možeš posuti s malo kakaa. Divota, je li tako? A još sadrži i espresso. Vidiš, vratili smo se na kavu. 🙂
Dakle, da vam barem malo skratimo muke… satojci koje smo koristili su:
Škola za bariste i Latte art tečaj! Naše najdraže riječi ovih dana, a i inače. Već imamo puno upita, a do škole je ostalo još samo 15 dana (da, to je još samo), zato se počnite prijavljivat na vrijeme. Jer nijedno vrijeme nije bolje za upis nego upravo sad! 😀
Latte art tečaj, datum 19.02.2017., ista situacija kao i sa Školom – ljudići, puno vas je, zovite na vrijeme. 🙂
Uživajte danas, nema veze što je kiša. Mi smo vam dali jednu od zanimacija, a vi nam pošaljite slike da vidimo kako je vama uspjelo. 😛
Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!
Free membership until 31st December 2020 for private users!