Drugi je tjedan u našoj Školi barmena, i naši momci se hrabro drže. A mi ćemo se danas malo osvrnuti na tajni jezik. Znaš ono kad ste bili mali, pa ste vjerojatno u društvu imali određene tajne riječi koje ste samo vi znali, ali znali ste i njihova značenja? Tako postoji i tajni jezik barmena. To su svojevrsni kodovi, jer zašto direktno reći da je nešto prljavo na baru, ili da treba otići u skladište po neku namirnicu bez koje ste ostali, kad možete to reći indirektno, bez da se derete preko čitavog bara i napravite onu neugodnu tišinu u baru, i osjetite kako su svi pogledi upućeni prema vama. Ti kodovi se više koriste u stranim zemljama, i ne koriste ih svih. Ali, od viška znanja glava ne boli.
Ovo se više odnosi na flair barmene, odnosno kad si međusobno dobacuju boce i druge stvari koje bi nama vjerojatno skliznule iz ruku čim bismo ih pokušali dobaciti.
To je za situacije kada napunite nove zalihe nečega čega trenutno niste imali.
Logično, kada ostanete bez neke namirnice, sastojka, bilo čega.
Kod koji koriste npr. menadžeri da ukažu da nešto treba očistiti ili popraviti.
Ušao je novi gost i treba ga poslužiti.
Možda je popio svoju cugu do kraja i želi još jednu rundu.
Barmen je upao u gužvu i treba pomoć kolega.
Menadžer koristi ovaj kod kad treba nešto pokazati barmenu.
Tko zna, možda vam ovo i dobro dođe, probajte primijeniti u svom baru. A mi ćemo vas bez ikakvih kodova podsjetiti na nadolazeće škole, i to su Škola za bariste 15.02.2017., Latte art tečaj 19.02.2017., a predzadnja Škola barmena kreće 06.03.2017. Ako još niste, ispunite prijavnice jednostavnim klikom na upravo ovo.
Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!
Free membership until 31st December 2020 for private users!