U organizaciji GinIstra festivala i AgroRovinja u Rovinju je 16. i 17. veljače organiziran tečaj druge razine degustatora ANAG (Associazione nazionale assaggiatori grappa ed aqcquaviti aps).
Ovaj tečaj, kojeg su pohađali svi polaznici prva dva tečaja u proteklom periodu, okupio je 25 polaznika koji su imali priliku slušati teme poput: Od vinograda do podruma, Komina, Destilacija, Starenje, Jaka alkoholna pića u svijetu, Detaljna analiza destilata “Grappa”.
Zahvaljujući i uz pomoć predavača iz ANAG-a, polaznici su imali priliku ocijeniti preko 60 grappa različitih tipova iz svih dijelova Italije, ali i proizvode poput armagnaca, cognaca, brandya, calvadosa, gina, ruma, whiskya i ostalih pića uključenih u seminar.
„Ovaj tečaj je nastavak onoga na što želimo i u budućnosti stavljati naglasak, a to je struka i podučavanje. S ovim se nastavlja naša priprema za ovogodišnji GinIstra festival koji će se održati 4 i 5. listopada u Rovinju“, rekao je, ispred GinIstre, Igor Franković.
„Tečaj se održao u novouređenim prostorima SŠ Eugena Kumičića Rovinj, a pohađali su ga istarski proizvođači destilata, kolege enolozi i nastavnici, alumni studenti Poljoprivrednog odjela u Poreču, Veleučilišta u Rijeci, kao i kolege sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu.
Upravo su ovakve edukacije iznimno važne za daljnji razvoj i afirmaciju istarske scene destilata te brojnih projekata i manifestacija vezanih uz destilate na našem području“, poručio je predsjednik udruge Agrorovinj, Kristijan Damijanić.
Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!
Free membership until 31st December 2020 for private users!