Ovo smo tjedna, u sklopu rubrike BRZIH 10, razgovarali s mladom nadom hrvatske barske scene – Larom Džinić. Lara je barmenica u prestižnom Restaurantu i Loungeu Nebo by Deni Srdoč koji se nalazi u sklopu hotela Hilton u Rijeci te predavačica u Školi barmena koju organizira Udruga konobara i barmena Hrvatske. Otkud joj ljubav prema barmenstvu, tko joj je uzor i kako se snašla u Nebu možete pročitati u nastavku.
1. Kada bi te netko opisivao, kako bi voljela da te predstavi?
Voljela bih da me se predstavlja kao sretnu i ambicioznu osobu.
2. Otkud ljubav prema barmenstvu?
Ljubav prema barmenstvu je nastala potpuno spontano. Ja sam veliki hedonist i kad znam da ljudi uživaju u plodu mog hedonizma, sreća je neopisiva.
3. Imaš li uzora i koju bi osobu iz industrije voljela upoznati?
Moj najveći uzor je uvijek bila i bit će moja mama. Nema jače osobe od nje. Voljela bih upoznati dosta osoba iz ove industrije međutim bila bi mi posebno velika čast upoznati Olyu Sabaninu.
4. Radiš u vrhunskom restoranu i baru Nebo u Hiltonu kojeg krasi Michelinova zvjezdica. Kako si se snašla i je li početak bio težak?
Snašla sam se dosta dobro. Prije samog početka rada me hvatala trema međutim kad sam krenula s poslom sve je jednostavno sjelo na svoje tako da sa sigurnošću mogu reći ne, početak nije bio težak. Tu mi je naravno pomogao i divan tim ljudi kojeg također krasi ovaj uspješan restoran i bar.
5. Koja je tajna tvojeg uspjeha?
Moja tajna uspjeha je jednostavno ljubav. Volim ono što radim i tu se ujedno javlja i sva ambicija s kojom samo guram naprijed.
6. Odnedavno si i predavačica u Školi barmena. Kakav je osjećaj predavati i kako si se snašla u toj ulozi?
Osjećaj je neopisiv. Jako sam zahvalna cijelom timu Barmen.hr-a koji je uočio taj potencijal u meni i koji mi je ovo sve omogućio. Odlično sam se snašla kao učenik, ali sada kao predavač i ujedno sam se našla u novom polju u kojem želim i ostati.
7. Koji ti je omiljeni koktel i zašto?
Ajoj… to je dosta teško pitanje. Međutim mislim da ću morati izdvojiti beer margaritu. Veliki sam fan margarite i kad ju mogu ukomponirati s nečim što još više volim, a to je pivo, to je jednostavno spoj dva savršena svijeta.
8. Kada bi mogla birati i raditi negdje izvan granica Republike Hrvatske, gdje bi to bilo?
Definitivno bih htjela raditi u baru u Barceloni. Zaljubljena sam u taj grad zbog energije, stila i znanja.
9. Je li ti, s obzirom na posao u ugostiteljstvu, teško balansirati između privatnog i poslovnog života?
Mogu reći da je dosta teško. Međutim okružena sam ljudima koji to razumiju i koji su mi velika potpora u svemu tako da mi oni najviše taj dio i olakšavaju. Ali u svakom slučaju za bitne stvari se uvijek nađe vremena.
10. Gdje se vidiš za deset godina?
Vidim se i dalje u ovom poslu, međutim naravno vidim se u vlastitom baru 😉