Ovog smo tjedna, u rubrici BRZIH 10, porazgovarali s Dimitrijem Vasiljevićem – glavnim barmenom u poznatom Nebo Restaurantu & Loungeu by Deni Srdoč kojeg krasi Michelinova zvjezdica. Uz to što je glavni barmen u vrhunskom baru, Dimitrije je također i trener u našoj Školi barmena. Dimitrija smo upitali 10 pitanja, a intervju možete pročitati u nastavku.
1. Što te je inspiriralo da postaneš barmen?
Ljubav prema dobroj kapljici i vjerojatno onaj jedan film s Tom Cruiseom I Bryanom Brownom.
2. S kojim se izazovima susrećeš kao glavni barmen u Nebu?
Kako Riječanima objasniti da ne moraju biti gosti hotela da dođu na cugu 🙂
3. Koji ti je najdraži koktel za pripremu, a koji za piće?
Ima ih više u obje kategorije, ali ako moram nešto posebno izdvojiti, Negroni za pripremu, a za piće, u zadnje vrijeme, Dirty Martini kao i Tommy’s Margarita s Mezcalom.
4. Imaš li uzora i koju bi osobu iz industrije volio upoznati?
Ako moram nekoga izdvojiti, vjerojatno Dale DeGroff.
5. Kako se nosiš s teškim gostima i situacijama?
Teško 🙂 . Pokušam vidjeti u čemu je problem pa ako ga možemo riješiti – super.
6. Koja je najzanimljivija anegdota koja ti se dogodila tijekom rada u baru?
Previše toga se izdogađalo svih tih godina da bih mogao nešto posebno izdvojiti. Bile su tu tisuće lijepih situacija, kao i ružnih, ali stvarno je teško nešto izdvojiti…
7. Možeš li nam ukratko opisati kako izgleda tvoj prosječan radni dan?
U zadnje vrijeme – ustanem, popijem kavu, održim edukacije, odem na posao, odradim, vratim se kući, gledam Netflix, spavam. Repeat… 🙂
8. Voliš li prenositi znanje u Školi barmena? Je li zahtjevno?
Nije pretjerano zahtjevno ako to voliš, a ja volim, tako da uživam u prenošenju znanja mlađim generacijama.
9. Što u poslu barmena voliš najviše, a što najmanje?
Najviše – komunikaciju sa zadovoljnim gostima
Najmanje – komunikaciju s nezadovoljnim gostima
10. Koji savjet bi dao ljudima koji tek ulaze u svijet barmenstva?
Samo pomalo 🙂
Foto: NovinetTV/YouTube