Irski whiskey brend Jameson pokreće program koktela odležanih u bačvama za barmene kako bi ih “inspirirao i ohrabrio” da prošire svoje znanje o koktelima i irskom whiskeyu.
Jamesonov “Barrel Aged Cocktails” program razvijen je u suradnji s barmenom Myles Davies, iz Hixter Bankside-a, te će program ponuditi dvojici novih barmena u uzletu, priliku da u Londonu sudjeluju u inicijativi pod budnim okom Daviesa.
Jameson je surađivao s Daviesom u stvaranju koktela odležanog u bačvama, nazvanog Autumn Leaves.
Sastavljen od Jameson Irish Whiskeya, slatkog vermoutha i jabučnog aperitiva od Sommerseta, koktel je odležan u 15-litarskoj bačvi izrađenoj od 200-litarske Jameson bačve od strane iskusnog Barrel master coopera 5. generacije, Ger Buckleya.
Više o samom programu možete pročitati na
thespiritsbusiness.com. I psst – oni koji su zainteresirani za sudjelovanje u programu bi trebali kontaktirati predstavnika Pernod Ricard-a.