QuickTap – pivo brzinom munje!

Quick Tap točionik, odnosno mini bar, sjajan je izum trojice Slovenaca koji u jednoj minuti može natočiti pivo u devet čaša zapremine pola litre! Cijena kompleta je oko 75 tisuća kuna, a u njemu računalni sustav kontrolira temperaturu piva, količinu piva u posudama i ispravnost slavina. 

Riječ je o QuickTap slavini koja je nastala kao rezultat nestrpljenja inovatora, koji često posjećuju koncerte i obožavaju točeno pivo. Vasja Dolinar iz tvrtke Dejmo iz Trzina u Ljubljani i njegovi prijatelji Anže Strniša i Borut Slabajno dizajnirali su slavinu koja u samo 4,2 sekunde može napuniti čašu zapremnine pola litre. Slavine se nalaze u sklopu mobilnog bara koji će ubrzati posluživanje piva na koncertima i sličnim događajima, smanjiti potrebe za konobarima te time i povećati zaradu od prodaje piva.Vasja Dolinar tvrdi kako je prednost QuickTap slavine u odnosu na konvencionalne u tome što je korištenje vrlo brzo i jednostavno. Brza slavina je primarni proizvod, koji je nadograđen na mobilni šank koji se sastoji od dvije brze Poeni QuickTap slavine, dva filtera koji sprečavaju ulazak zraka, stvaranje pjene i izlijevanje piva.

Tu su još i sustav hlađenja s kompresorom i elektronika koja umogućuje računalnu kontrolu. Sustav za računalnu kontrolu kontrolira temperaturu piva, količinu piva u posudama, ispravnost slavina te upozorava kada je potrebno zamijeniti bačvu. Cijena brzih slavina je oko 15.000 kuna dok čitav mobilni bar stoji oko 75.000 kuna.Niski troškovi rada su prednost koja opravdava veća početna ulaganja. Na dvije brze slavine dovoljna je jedna osoba za punjenje. A pivo je prilikom točenja rashlađeno na odgovarajuću temperaturu zahvaljujući sustavu Super hlađenja. “Korišteni su kvalitetni materijali, a dijelovi su proizvedeni u Europskoj uniji, također svaki s pripadajućim certifikatima”, rekao je Dolinar za Poslovni.hr

Ako niste tip osobe koji vjeruje riječima, pogledajte video!  

No mi još uvijek čekamo stroj za poliranje bešteka 🙂