12 razloga zašto bi trebali češće piti pivo

Da, dobro ste pročitali. Unatoč svim mitovima da je alkohol (pivo) loše za vas, mi donosimo 12 razloga zašto je zapravo odličan izbor.

1. Pivo održava vaše bubrebege zdravima. Istraživanje provedeno u Finskoj kaže da pivo, od svih alkoholnih pića, ima najpovoljniji učinak na vaše bubrege. Dapače, svaka boca koju popijete smanjuje vjerojatnost razvijanja bubrežnog kamenca za čak 40%

2. Bogato je vlaknima. Pivo, posebice crno, sadrži do jednog grama topivih vlakana u čaši od 3 dcl – za razliku od vina, koje uopće ne sadrži vlakna. Vlakna imaju važnu ulogu u probavnom traktu, naime, njihov manjak može uzrokovati probavne smetnje poput začepljenja ili dijereu.

3. Nizozemsko istraživanje dokazalo je da pivopije imaju čak 30% više vitamina B6 u organizmu od njihovih prijatelja koji ne piju pivo, a čak 50% više od obožavatelja vina. Bonus koji pivo ima je i vitamin B12 te folnu kiselinu.

4. Pivo snižava kolestrol. Vlakna iz piva mogu smanjiti razinu LDL kolesterola odnosno tzv. loš kolesterol.

5. Pivo za snažne kosti! Istraživanje iz 2009. godine došlo je do zapanjujućih rezultata da povišena količina silikona u pivu pridonosi povišenoj izdržljivosti i elastičnosti kostiju.

6. Pivo smanjuje vjerojatnost od srčanog udara. Pivopije imaju 40-60% manje šanse da obole od srčanog udara ako ih usporedimo sa onima koji pivo ne piju.

7. Pivo je lijek za nesanicu. Zahvaljujući Laktoflavinu i nikotinskoj kiselini, koji su prisutni u pivu, pivopije nemaju problema sa nesanicom.

8. Pivo poboljšava pamćenje. Pivopije imaju daleko manje šanse da obole od Alzeheimerove bolesti ili dementie nego oni koji ga ne piju.

9. Pivo se pokazalo kao izvrstan izbor i u borbi sa stresom. Dvije čaše na dan mogu smanjiti anksioznost uzrokovanu poslom.

10. Evo i dobre vjesti za pripadnice ljepšeg spola! Pivo pomlađuje kožu i čini je ljepšom. Određeni vitamini iz piva mogu regenerirati kožu i imaju pozitivan utjecaj na nju. Koža postaje glađa i nježnija.

11. I zadnja ali ne i manje bitno – Pivo je fino i osvježavajuće.

12. Stvarno vam treba više razloga? 🙂

 

 

Preuzeto sa: http://www.healthflava.com

Autor: