5 koktela koji će vam uljepšati zimu

Započela je sezona toplih kaputa, šalova i rukavica, klizanja i toplih pića. Za zagrijati se uvijek možete nazdraviti kuhanim vinom koje će vas zagrijati a dostupno je na svakom koraku. Za sve one koji žele isprobati nešto drugačije, donosimo vam nekoliko toplih koktela koji će vam ovu zimu učiniti ljepšom.

 

Hendrick’s hot gin punch

2015_08_12-topli_kokteli-001

viewthevibe.com

Ne dešava se često da džin završi u toplim napitcima, ali ovo je svakako iznimka koju ćete obožavati. Napravite veliku zdjelu ovog toplog punča koji je kombinacija Hendrick’s džina, Madeira vina, voća i začina. Ovo će vas držati ugrijanima i sretnima čitavu noć.

Sastojci koji su potrebni za izradu:

70 cl Hendrick’s džina

70 cl Madeira vina

6 Spirala od limuna

1 kolut naranče

3 komada ananasa

9 cl meda

3 cl svježeg soka od limuna

3 klinčića

prstohvat naribanog muškatnog oraščića

1 žličica cimeta u prahu

1 žličica smeđeg šećera

Izrada:

Sve sastojke dodajte u veliku posudu i zagrijavajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Poslužite u velikoj zdjeli za punč i dekorirajte sa nekoliko krugova naranče i klinčića.

Hot Toddy

2015_08_12-topli_kokteli-002

www.abeautifulmess.com

Ovo je definitivno jedan od najpoznatijih toplih koktela svih vremena, a jedan od razloga je zasigurno njegova jednostavnost. Izvorni Hot Toddy (poznat i pod nazivom Whisky Skin) nema nikakvih “fancy” sastojaka, on je samo mješavina vruće vode, šećera, limuna i viskija. Ovaj recept uključuje nekoliko klinčića i koristi turbinado šećer, ali je i dalje jedan od najjednostavnijih recepata. Najbolje od svega je što je izvrstan sa Scotch, Irskim viskijem, burbonom i rye viskijem.

Sastojci:

Kipuća voda

4 klinčića

1 limunska spirala

2 žličice smeđeg šećera

0.7 cl Lemon juice

6 cl viskija prema vašem izboru

Izrada:

Šalicu napunite uzavrelo vodom i pustite dvije minute kako bi se čaša zagrijala. U međuvremenu zabodite klinčiće u spiralu napravljenu od kore limuna i stavite sa strane. Sada ispraznite čašu i dodajte svježu zakuhanu vodu ali ovaj put samo do pola šalice. Dodajte šećer i miješajte dok se u potpunosti ne rastopi. Dodajte spiralu limuna koju ste prije pripremili. Dodajte limunov sok i viski, sve još jednom promiješajte i uživajte.

 

The Dead Rabbit Irish Coffee

2015_08_12-topli_kokteli-003

munchies.vice.com

Postoji mnogo recepata za izvrsnu Irish Coffee, ali ovaj recept, kojeg je osmislio miksolog Jack McGarry je naprosto izvrstan. Tajna je u Demerara šećernom sirupu i ručno tučenim slatkim vrhnjem. Pripremite se da se zaljubite u ovaj napitak.

Sastojci:

2.5 cl Demerara šećernog sirupa

4.5 cl vruće skuhane kave

Punomasno vrhnje, lagano ručno istučeno da bude gotovo tekuće

Muškatn oraščić za dekoraciju

Priprema:

Šalicu ispunite vrućom vodom kako bi se zagrijala i ostavite sa stran na dvije minute. Zatim izlijte vodu i u šalicu stavite šećerni sirup, viski i kavu. Promiješajte kako bi se okusi objedinili i zatim na vrh dodajte tučeno vrhnje. Dekorirajte svježe naribanim muškatnim oraščićem.

 

The Hornitos Hot Shotty

2015_08_12-topli_kokteli-004

liquor.com

Završite svoj dan sa Meksičkom verzijom tople čokolade. Dodajte šalici vruće čokolade mjericu añejo tekile i dekorirajte sa tučenim vrhnjem i malo chilli papričice u prahu.

Sastojci:

3 cl añejo tequile

12 cl vruće čokolade

Tučeno vrhnje i chilli u prahu za dekoraciju

Grand Coffee

2015_08_12-topli_kokteli-005

www.sourcewire.com

U potpunosti podržavamo dodavanje malo kvalitetnog alkohola, posebice kada se temperatura malo spusti. Ovaj recept savršen je za usporene večeri a jednostavan je tako da ga se može pripremiti u tren oka. Trebati će vam malo Grand Mrniera (likera od naranče i konjaka) i malo svježe skuhane kave. Ovu mješavinu zasladite smeđim šećernim sirupom i prema vlastitom ukusu dodajte tučenog šlaga. Nakon nekoliko gutljaja, sigurni smo da će vam krv bolje cirkulirati.

Sastojci:

3 cl Grand Marnier (blago zagrijan)

9 cl svježe skuhane kave

2.5 cl smeđeg šećernog sirupa

Tučeno vrhnje za dekoraciju

Izrada:

Sve sastojke stavite u zagrijanu čašu i promješajte. Na vrh odajte tučenog vrhnja prema ukusu.