Započela je sezona toplih kaputa, šalova i rukavica, klizanja i toplih pića. Za zagrijati se uvijek možete nazdraviti kuhanim vinom koje će vas zagrijati a dostupno je na svakom koraku. Za sve one koji žele isprobati nešto drugačije, donosimo vam nekoliko toplih koktela koji će vam ovu zimu učiniti ljepšom.
viewthevibe.com
Ne dešava se često da džin završi u toplim napitcima, ali ovo je svakako iznimka koju ćete obožavati. Napravite veliku zdjelu ovog toplog punča koji je kombinacija Hendrick’s džina, Madeira vina, voća i začina. Ovo će vas držati ugrijanima i sretnima čitavu noć.
Sastojci koji su potrebni za izradu:
70 cl Hendrick’s džina
70 cl Madeira vina
6 Spirala od limuna
1 kolut naranče
3 komada ananasa
9 cl meda
3 cl svježeg soka od limuna
3 klinčića
prstohvat naribanog muškatnog oraščića
1 žličica cimeta u prahu
1 žličica smeđeg šećera
Izrada:
Sve sastojke dodajte u veliku posudu i zagrijavajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Poslužite u velikoj zdjeli za punč i dekorirajte sa nekoliko krugova naranče i klinčića.
www.abeautifulmess.com
Ovo je definitivno jedan od najpoznatijih toplih koktela svih vremena, a jedan od razloga je zasigurno njegova jednostavnost. Izvorni Hot Toddy (poznat i pod nazivom Whisky Skin) nema nikakvih “fancy” sastojaka, on je samo mješavina vruće vode, šećera, limuna i viskija. Ovaj recept uključuje nekoliko klinčića i koristi turbinado šećer, ali je i dalje jedan od najjednostavnijih recepata. Najbolje od svega je što je izvrstan sa Scotch, Irskim viskijem, burbonom i rye viskijem.
Sastojci:
Kipuća voda
4 klinčića
1 limunska spirala
2 žličice smeđeg šećera
0.7 cl Lemon juice
6 cl viskija prema vašem izboru
Izrada:
Šalicu napunite uzavrelo vodom i pustite dvije minute kako bi se čaša zagrijala. U međuvremenu zabodite klinčiće u spiralu napravljenu od kore limuna i stavite sa strane. Sada ispraznite čašu i dodajte svježu zakuhanu vodu ali ovaj put samo do pola šalice. Dodajte šećer i miješajte dok se u potpunosti ne rastopi. Dodajte spiralu limuna koju ste prije pripremili. Dodajte limunov sok i viski, sve još jednom promiješajte i uživajte.
munchies.vice.com
Postoji mnogo recepata za izvrsnu Irish Coffee, ali ovaj recept, kojeg je osmislio miksolog Jack McGarry je naprosto izvrstan. Tajna je u Demerara šećernom sirupu i ručno tučenim slatkim vrhnjem. Pripremite se da se zaljubite u ovaj napitak.
Sastojci:
2.5 cl Demerara šećernog sirupa
4.5 cl vruće skuhane kave
Punomasno vrhnje, lagano ručno istučeno da bude gotovo tekuće
Muškatn oraščić za dekoraciju
Priprema:
Šalicu ispunite vrućom vodom kako bi se zagrijala i ostavite sa stran na dvije minute. Zatim izlijte vodu i u šalicu stavite šećerni sirup, viski i kavu. Promiješajte kako bi se okusi objedinili i zatim na vrh dodajte tučeno vrhnje. Dekorirajte svježe naribanim muškatnim oraščićem.
liquor.com
Završite svoj dan sa Meksičkom verzijom tople čokolade. Dodajte šalici vruće čokolade mjericu añejo tekile i dekorirajte sa tučenim vrhnjem i malo chilli papričice u prahu.
Sastojci:
3 cl añejo tequile
12 cl vruće čokolade
Tučeno vrhnje i chilli u prahu za dekoraciju
www.sourcewire.com
U potpunosti podržavamo dodavanje malo kvalitetnog alkohola, posebice kada se temperatura malo spusti. Ovaj recept savršen je za usporene večeri a jednostavan je tako da ga se može pripremiti u tren oka. Trebati će vam malo Grand Mrniera (likera od naranče i konjaka) i malo svježe skuhane kave. Ovu mješavinu zasladite smeđim šećernim sirupom i prema vlastitom ukusu dodajte tučenog šlaga. Nakon nekoliko gutljaja, sigurni smo da će vam krv bolje cirkulirati.
Sastojci:
3 cl Grand Marnier (blago zagrijan)
9 cl svježe skuhane kave
2.5 cl smeđeg šećernog sirupa
Tučeno vrhnje za dekoraciju
Izrada:
Sve sastojke stavite u zagrijanu čašu i promješajte. Na vrh odajte tučenog vrhnja prema ukusu.