• +385 51 320 633
  • [email protected]
  • English
  • Prijava / Registracija
Logo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300stickyLogo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300
  • Naslovna
  • Vijesti
  • O nama
    • Barmen.hr
    • Osnovni podaci
    • Naši predavači
    • Iskustva polaznika
    • Sponzori
  • Članstvo
    • Privatni članovi
    • Pravni članovi
    • Zaposlenje
  • Edukacija
    • Škola barmena
    • Škola za bariste
    • Latte Art
    • Pivski znalac
    • Škola za Flair
    • Hobby barmen
    • Jednodnevni seminari
    • Masterclass
    • In-House treninzi
  • Multimedija
    • Behind the Šank
    • Facebook Foto
    • Foto
    • Video
  • Cocktail catering
  • Kontakt
  • English
  • Prijava / Registracija
    • Prijava / Registracija
0

5 Savršenih koktela za doček Nove godine

29/12/2014
Pića
champaigne cocktail, cherry temple, doček, kokteli, kokteli za doček, oscar buzz, rospberry champaigne, šampanjac

Oscar Buzz Cocktail

Aida-Mollenkamp-The-Oscar-Buzz-Cocktail-Recipe-hNišta ne kaže slavlje bolje od balončića. Ovo je koktel koji objedinjuje okus crvene naranče, šipka i šampanjca.

Koktel je napravljan od sezonskih sastojaka i napravljen tako da paše uz gotovo svako jelo.Malo je kompliciranija izrada ali vjerujte nam da se isplati.

Sastojci koji vam trebaju su:

Za bazu od naranče:

2 čaše vode

Pola čaše nerafiniranog šećera od šećerne trske

Kora 4 osrednje crvene naranče, sitno nasjeckane

2 mahune vanilije (presječene po dužini)

2 klinčića

¾ čaše svježeg ocijeđenog soka od crvene naranče (procijeđenog)

Za 1 koktel:

5 cl dobro ohlađene baze od naranče

2 cl likera od šipka

12 cl šampanjca

Uštrcaj gorke naranče

Spirala od kore naranče za ukras

Izrada:

Baza – vodu zakuhajte do vrenja, maknite sa vatre i umješajte šećer, nasjeckane kore naranče, vaniliju i klinčiće, mješajte dok se šećer skroz ne rastopi. Ostavite da se hladi bar 1 sat. Procijedite kroz sito, tekućinu bacite, a u smjesu koja vam je ostala dodajte sok crvene naranče i stavite hladit koliko god vremena imate na raspolaganju.

Koktel:

Ohladite čaše za šampanjac, dodajte ohlađenu bazu od naranče koju sete prethodno pripremili i liker od šipka. Čašu zatim do vrha napunite šampanjcem, dodajte malo bittera od naranče i ukrasite spiralicama. Sad je sve spremno za posluživanje.

Cherry Temple

shirley-templePošto smo sa prvim koktelom zakomplicirali, sada vam donosimo jedan vrlo jednostavan.

Za 2 koktela vam treba 6 cl grenadine, 36 cl šampanjca, 6 cl likera od bazge te uštrcaj soka limete. Za dekoraciju preporučamo da čaše napunite svježim trešnjama prije nego ulijete sve sastojke, to će mu dati dodatni voćni okus i izgledat će predivno.

Champagne Cocktail

ChampagneCocktailSve što vam treba za jedan koktel je:

1 kockica šećera

4 – 6 Uštrcaja aromatičnog bittera

Ohlađeni šampanjac

Spirala od limuna za dekoraciju

Na dno čaše za šampanjac stavite kockicu šećera. Zatim slijedi 4-6 uštrcaja bittera, i sve što vam je preostalo je natočiti šampanjac do vrha čaše i dekorirati spiralicom od limunove kore. Jednostavan i efektan koktel koji će očarati bilo kakve goste koji vam dolaze za Novu godinu.

The Brooklin Beauty

Sve što vam treba je 10 minuta za pripremu i sljedeći sastojci:

2 komada korice limuna

15 cl gina

6 cl likera od bazge

5 cl soka od limuna

Šampanjac

2 spiralice od limuna za dekoraciju

Ogulite dva komadića kore limuna, s njima ćete premazati unutrašnjost i rub čaše. U šejker stavite gin, liker od bazge i sok od limuna, napunite ga ledom i dobro šejkajte dobro jedno 15 – 20 sekundi. Procijedite u čaše i dolijte šampanjac do vrha, dekorirajte sa spiralicama limuna i poslužite.

Raspberry Champagne

The Brooklyn BeautyŠalica malina (nekoliko možete ostaviti za dekoraciju)

1 – 2 žličice meda

2 žličice vode

Vaš najdraži šampanjac

U blender stavite maline, med i vodu i blendajte dok ne nastane glatka smjesa. Procijedite kroz fino sito kako bi se riješili sjemenki. Stavite podjednako smjese u čašei dopunite čašu šampanjcem, dekorirajte sa malinama koje ste pustili sa strane i poslužite.

Pića
champaigne cocktail, cherry temple, doček, kokteli, kokteli za doček, oscar buzz, rospberry champaigne, šampanjac
Podijeli

Povezane objave

04/10/2022

U Rovinju održan prvi Ginistra festival


Pročitaj više
01/07/2022

Ovo je 10 najprodavanijih škotskih viskija


Pročitaj više
30/10/2020

5 Halloween koktela koje možete poslužiti svojim gostima👻


Pročitaj više

Najnovije

  • 0
    Edukacijsko putovanje u Torino – srce proizvodnje Vermoutha
    16/03/2023
  • 0
    Završio prvi regionalni Women’s Weekend u Rijeci
    16/03/2023
  • 0
    Održan prvi Teranino Festival u Balama
    13/03/2023
  • 0
    Burnim panelima na temu ženskih prava i rodne ravnopravnosti započeo prvi Women’s Weekend
    10/03/2023
  • 0
    Postani član Udruge konobara i barmena Hrvatske
    01/03/2023
Facebook Barmen.hr
Barmen.hr
Instagram @barmenhr
Newsletter

Pretplatite se na naš
newsletter


Barmen.hr

Slobodno nas možete kontaktirati svaki radni dan 8:00 - 16:00 h

E-mail: [email protected]

Telefon: 051 320 633

OIB: 92875884723

  • O nama
  • Naši predavači
  • Privatni članovi
  • Pravni članovi
  • Zaposlenje
  • Cocktail catering
  • Sponzori
  • Škola barmena
  • Škola za bariste
  • Latte Art
  • Pivski znalac
  • Škola za Flair
  • Hobby barmen
  • Seminari


+385 51 320 633

[email protected]

Adresa ureda

Eugena Kovačića 2, 51000 Rijeka

Adresa održavanja edukacija

Ciottina 19/1, 51000 Rijeka

Adresa za treninge flaira

Zanonova 1, 51000 Rijeka

TEČAJ KONVERZIJE: 1 EUR = 7,53450 HRK

  • Uvjeti korištenja
  • Pravilnik o privatnosti
  • Zaštita privatnosti osobnih podataka
  • Načini plaćanja
  • Reklamacije i povrat
Barmen.hr © 2023 | Sva prava pridržana | Izrada web stranice: Intraweb d.o.o.