Radim ovdje već dvije godine i posebni smo po tome što poslužujemo samo tri vrste pića; aperitiv, piće uz glavno jelo ili večeru i digestiv uz desert. Imamo dva specijaliteta pod nazivom Candy on Bone koji se sastoje od svinjetine i janjetine gdje su obje lagano pečene na 82°C, i peku se 12 sati.
Svi znamo da su London i New York glavni centri koktel industrije i njihova scena je mnogo veća tako da su oni ti koji utječu na sve druge. Siguran sam da još nekoliko barova u Njemačkoj zaslužuju biti u top 50. Mi smo jako povezani s tom scenom i radimo puno klasičnih koktela tako da je to vjerojatno razlog zašto nas ljudi znaju.
Radimo puno infuzija sa „fat washem“, trenutno jedna od najzanimljivijih infuzija je s kakaom i isto tako radimo čaj od kombuche. Takav čaj se fermentira s posebnim bakterijama koje daju kiseli okus, a dodatkom limuna ili limete dobije se odlična kombinacija za koktel. Što se tiče izrade koktel cjenika, radimo to kao tim. Nas je četiri barmena i svatko ima svoju ideju i specijalnost tako da radimo zajedno.
Ovisi o danu i raspoloženju, trenutno jedan dobro napravljeni Vieux Carre*. Trenutno dobro dođe malo više alkohola za završetak dana.
Jesam, dva puta zapravo. Prošli smo nekoliko različitih gradova i bilo je stvarno lijepo.
Prije sigurno 9 godina sam počeo s ovim poslom. U Berlinu sam zadnje dvije godine no počeo sam u Nürnbergu.
Mislim da to ovisi o pojedinačnom ukusu i stilu. Danas se može izabrati između različitih vrsta barova, od klasičnih do kuhinje tako da se pića prilagođavaju isto tako.
Sastojci:
¾ oz. raženi viski
¾ oz. Konjak
¾ oz. slatki vermut
1 b/s Bénédictine
2 dashes Peychaudova biter
2 dashes Angostura biter
Dekoracija: limunova korica