Kokteli čiji je glavni sastojak – snijeg!!

Snijeg – glavna tema zadnjih nekoliko dana. Iako je većini predstavio uglavnom problem, mi smo odlučili sve gledati nekako pozitivno, zapravo najviše zbog činjenice jer imamo priliku isprobati par koktela kojima je glavni sastojak upravo – snijeg!

Iako vam na pamet prvo padnu vrući kokteli koji će vas zagrijati, odlučili smo pisati o nečem totalno drugačijem. Donosimo vam par recepata kojima je glavni sastojak svježe pali snijeg.

Snowy Moscow Mule

snowymoscowmuleSastojci koji će vam trebati su:

3 šalice svježeg, čistog snijega

1 cl ohlađenog Ginger likera

2 cl ohlađenog osnovnog šećernog sirupa

2 cl svježe ocijeđenog i dobro ohlađenog soka limete

6 cl ledene vodke

Stavite snijeg u niski tumbler, i dobro ga stisnite, kao da radite grudu. Možete koktel raditi i u bakrenom lončiću, jedino što se morate pobrinuti da je čaša u kojoj ga radite dobro ohlađena, kao i svi sastojci koje mislite koristiti. Snijegu dodajte Ginger liker, šećerni sirup i sok limete, probajte ujednačeno to rasporediti. Dodajte vodku i polako miješajte nastali sorbetić. Na vrh koktela dodajte manju grudu snijega i poslužite sa metalnom slamkom 🙂

Strawberry Cream Cone

strawberry-daiquiriPotrebni sastojci:

3 šalice sviježeg snijega

6 cl ohlađenog bijelog ruma

3 cl ohlađenog sviježe ocijeđenog soka od limuna

3 cl ohlađenog šećernog sirupa

2 cl hladne grenadine

U barskoj čaši pomiješajte šećerni sirup i sok od limuna sa ledom, dobro izmješajte kako bi se sastojci dodatno ohladili. Snijeg stavite u visoku čašu, pazite da ga čvrsto stisnete. Mješavinu grenadine i limuna ujednačeno polijevajte po snijegu. Polako dodajte rum i lagano promješajte barskom žlicom. Dovršite tako da stavite lijepo oblikovanu čvrstu kuglu snijega na vrh i preko nje lagano sipajte grenadinu. poslužite sa slamčicom.

Rocky Mountain Sneezer

Rockymountainsneezer6 cl konjaka

6 cl ruma

3 cl limunovog soka

2 žličice prosijanog šećera u prahu

2 uštrcaja Angostura bittera

Sastojke stavite u šejker. Dobro šejkajte da se šećer skroz rastopi. Dodajte jednu šaku snijega i snažno prošejkajte. Natočite u nisu čašu i dovršite dodavanjem još malo snijega i dekoracijom od kriškice limuna.

Eto, snježni kokteli za zimske radosti. Uživajte.