Sastojci:
U malenoj tavici zakuhajte vodu sa šećerom i mješajte dok se šećer u potpunosti ne rastopi. (ako imate kupljeni šećerni sirup, onda ovaj dio preskačete 🙂 Nakon toga u blenderu sameljite lubenicu dok ne postane poput pirea. Jednom kad vam se čini da je to to, iz te smjese procijedite sok a ostatak pulpe bacite. Ovo možete učiniti ili kroz gusto sito ili gazu. U velikom vrču pomješajte šećerni sirup koji ste prvo napravili, lime juice (ili svježi sok limete), borovnice i listiće mente. Lagano zgnječite borovnicu i listiće mente muddlerom. Dodajte sok lubenice i tequilu. Dobro ohladite (barem 2 sata). Koktel polslužite u visokim čašama punim leda i dekorirajte s nekoliko grančica mente.
O ovom legendarnom koktelu pisali smo već nekoliko puta tako da se možete slobodno prisjetiti o tome kako je dobio ime, i kako je nastao. A sad donosimo varijaciju na temu koja je stvorena da bi vama olakšala ljetne vrućine.
U vrč ulijte limmoncello, gin i sok od limuna. Poklopite posudu i ostavite u frižideu da se dobro rashladi. Prije posluživanja u svaku collins čašu stavite uz rub 3 koluta limuna, dodajte leda do vrha. Proješajte rashlađenu kombinaciju i ulijte u čaše do pola, ostatak napunite sodom i uživajte.
Voćni okusi se generalno dobro slažu ako su iz iste botaničke porodice. Ovaj odličan ljetni koktel sastoji se od krastavca i dinje koji oboje potječu iz porodice Cucurbitaceae.
U srednje velikoj posudi pomješajte sol, šećer i sjemenke komorača. Rub vinske čaše navlažite kriškom limete i napravite slasni obrub ove slano-slatke kombinacije.
U blender stavite sve sastojke osim par komadića za dekoraciju, kad dobijete ujednačenu gustoću, pretočite u čaše i dekorirajte kriškicama krastavca i kuglicama od dinje.
Vino i brandy natočite u vrč i promješajte. Dodajte limetu narezanu na tanke kolutove, lubenicu i ananas. Voće stavite u čaše s ledom, prelijte sangriom i dotočite sodu.
Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!
Free membership until 31st December 2020 for private users!