Jučer smo bili prisutni na Ballantine’s prezentaciji u organizaciji Pernod Ricard Croatia u riječkom Grand hotelu Bonavia. Prema tradiciji tvrtke i dugogodišnje suradnje sa našom Udrugom biili smo među izabranim gostima ugostiteljske scene naše regije. Imali smo priliku degustirati pet vrsta škotskog najpoznatijeg whiskyja, jednog od najboljih u Europi. Prezentaciju je vodio nadasve simpatičan Ken Lindsay, Brand Ambasador Ballantine’s-a. Ovo je dio toura prezentacija po Hrvatskoj koje vodi Hrvoje Smiljanec, brand manager .
Uz zanimljivu priču o nastanku ovog škotskog whiskyja kušali smo Ballantine’s Finest, 12 years old, 17 years old, 21 years old i 30 years old. Whisky se pravi od kvasca, vode te najboljeg škotskog slada kojem pogoduje vlažna klima, a kako Ken Lindsay kaže, od 365 dana u godini u Škotskoj kiša pada 340 dana.
Nova promovirana boca Ballantine’sa 12 godina dobila je poboljšan i moderan look, no tradicionalan oblik boce kao ni etiketa nisu se puno promijenile, još od samih početaka, od 1827. godine. Kao i naziv same promocije, Timeless Classic, ovo bezvremensko piće nastalo je skladnim miješanjem najboljih škotskih whiskyja te su takvu tradiciju i kontinuitet zadržali i do danas.
Uskoro ćete biti upriličeni slikama u našoj galeriji…