Samo je jedna stvar bolja od kave: Ledena kava sa balončićima. Kada je vani vruće, tko ne bi volio nazdraviti kofeinskim, gaziranim napitkom?
O kakvim balončićima pričamo? Toniku, naravno. Možda se kava i tonik čine kao čudna kombinacija, upravo je ona postigla veliku popularnost u svijetu specijalnih kava. Osvježavajući napitak sa šutom kofeina idealan je za sve one koji traže nešto drugačije od običnog espressa.
Espresso tonik već se nalazi na nekim specialty coffee shop-ovima. Jednostavno je kao espresso uliven u čašu tonika s ledom. Rezultat nije samo ukusan – s okusima citrusa, osvježavajuć i britak – nego je i predivan vizualno. Kada espresso potone u tonik.
Zasluga za ovo piće pripisuje se Švedskom proizvođaču kave Koppi, koji svoju kavu Kaffe Tonic već nekoliko godina, ali danas se upravo ovo piće može pronaći u specialty coffee shop-ovima diljem svijeta.
Znamo što vam prvo pada na pamet. Može li se napraviti Espresso Gin i Tonik? Itekako može. Osvježavajuće i pomalo alkoholno opuštajuće poslijepodne možete provesti prateći recept Sandows Londona:
Ako pripremate ovo piće doma, pokušajte koristiti zrna kave koja imaju voćne note okusa, poput kave iz Etiopije ili Kenije. Ona će se dobro spariti sa citrusnim notama tonika. Sve o kavi i njezinoj pripremi možete saznati već na sljedećim edukacijama za bariste, pa proučite termine i rezervirajte svoja mjesta.
Izvor: thekitchn.com
Photo: www.tastingtable.com, www.phoenixnewtimes.com