Škola barmena – 23. 11. 2020.
Škola barmena namijenjena je svima koji svoj ugostiteljski objekt žele podići na višu razinu profesionalnosti, kvalitete i jedinstvenosti, ali i za sve one koji žele uložiti u sebe, naučiti nešto novo i doživjeti nezaboravno iskustvo.
Školu barmena čini čak 70% praktičnog rada. Upravo iz tog razloga, odmah po odlasku iz škole barmena, naši učenici spremni su za samostalni rad . Iskustvo za upis u školu barmena je dobrodošlo, no nije presudno. Ponekad je lakše učiti osobu bez iskustva ispravnom radu, nego ispraviti one koji su pogrešno naučili kroz rad.
Školu barmena održava 7 trenera od kojih je svaki specijaliziran upravo za segment koji predaje. Teme koje se zastupaju u školi barmena su:
Bar i koktel
Započinjemo s pričom o nastanku koktela i njegovoj povijesti. Učimo o barovima, barskoj opremi, čašama, inventaru, barskoj karti i još mnogo toga.
Bazna alkoholna pića
Tasting najpoznatijih proizvoda svakog baznog pića uz vođenu edukciju o paleti aroma i okusa te vizualnog prikaza svakog alkohola uz WSET standarde.
Receptura i praksa
Najvažniji dio u kojem učenik priprema koktele od svakog naučenog baznog pića. U ovom se dijelu od učenika zahtijeva svladavanje receptura i izrade koktela.
Vođenje bara
U našoj školi iznimno je važno da barmen nauči i osnove menadžmenta u baru, kao i up-selling vještine, osnove prodaje, marketinga i ostalih važnih elemenata koji svaki voditelj bara treba znati.
Tasting
Udruga raspolaže s više od 500 vrsta različitih brandova alkoholnih pića, s kojima se puno puta naši učenici nikada nisu susreli. U školi će degustirati neke od iznimno skupih pića i naučiti će sve o njima kako bi ih jednog dana mogao prezentirati vašim gostima.
Osnove flaira
Uključili smo osnovni tečaj flaira. Flair je atraktivan način točenja pića, odnosno vještina pripremanja koktela uz animaciju i show. Ono što će vaš konobar svladati u 3 tjedna je sljedeće:working flair – izrada showa (boca & shaker)exibition flair – izrada showa (boca & shaker
Pivo & vino
Učenike upoznajemo i s osnovama o pivu. Barmen je obvezan poznavati čitavu ponudu pića pa tako i ponudu piva. U jednom od predavanja obrađuje se i proizvodnja vina te načini posluživanja vina.
Kava
Jedno predavanje izdvajamo za napitak s kojim se svaki barmen susreće na svakodnevnoj bazi, a to je kava. Njezino podrijetlo, način nastajanja, sorte i kvaliteta su samo neke od stvari koje barmen mora znati. I vaš barmen će se, prije ili kasnije, susresti s koktelima čiji je sastojak upravo kava.
Cijena škole barmena iznosi:
- 7.250,00 kn (PDV uključen) za privatne osobe
- 7.750,00 (PDV uključen) za pravne osobe
Nakon završene škole barmene i položenog ispita dobiješ diplomu na dva jezika. U ovoj struci je dobro poznato koje znanje stoji iza imena Barmen.hr pa nije strano što s našom diplomom brojni barmeni rade u najpoznatijim barovima Hrvatske, ali i izvan naših granica.
Najveći projekt na kojem ćeš raditi u životu si ti sam, a najisplatljivije ulaganje, je ulaganje u samoga sebe.
Škola barista
Škola za bariste namijenjena je svima, koji žele profilirati u svijetu kave i svojim gostima ponuditi savršenstvo okusa jednog od najomiljenijih napitaka na svijetu.
Sadržaj škole za barista podijeljen je na teorijski i praktični dio. Teorijski dio namijenjen je za upoznavanje polaznika s poviješću i kulturom kave, dok praktični dio, uz nadgledanje i pomoć trenera, učenici svladavaju tehniku izrade kave, zagrijavanje mlijeka i kombinacije toga.
Teorijski dio
U teorijskom dijelu uči se o tome što je kava i gdje raste, povijest kave; put kave oko svijeta od plantaže do šalice, berba i proces obrade, klasifikacija i bodovanje, skladištenje, transport i kupovina, tehnike spravljanja savršenog espressa.
Praktični dio
Praktični dio sadrži upoznavanje s aparatom i mlincem, čistoći i održavanju radne površine, degustacija arabice i robuste, tehnike za izradu savršenog espressa, zagrijavanje mlijeka, kako napraviti mikropjenu, sve o svježem i trajnom mlijeku…
Udruga konobara i barmena Hrvatske napravila je revoluciju s tečajem za bariste čime žele približiti svijet kave i prikazati ga onakvim kakav on stvarno jest – čudesan i obogaćen savršenim okusima i mirisima.
Datumi održavanja:
- 13. – 14. 11. 2020.
- 20. – 21. 11. 2020.
Cijena škole barista iznosi:e
- 2.000,00 kn (oslobođen PDV-a) za privatne osobe
- 2.500,00 (PDV uključen) za pravne osobe
Barmen.hr više od 15 godina postavlja najnovije trendove u edukaciji i upravo zato smo tvoj najbolji izbor.
Latte art – 22. 11. 2020.
Latte Art tečaj poznat je još pod nazivima “Coffee Art”, “Barista Art” ili “Coffee design”. Namijenjen je svima koji svoje goste žele iznenaditi s pravim malim umjetničkim djelom u šalici i na taj način podići razinu atraktivnosti ispijanja jednog od najomiljenijih napitaka u svijetu.
Za upis ovog sve popularnijeg tečaja iscrtavanja raznovrsnih oblika zagrijanim mlijekom potrebno je iskustvo u kuhanju kave i pripremi mlijeka ili završena Škola za bariste.
Cijena latte art tečaja iznosi: