Nakon 4 dana predavanja, jučer smo dobili 2 nova barista. Zasigurno za barem malo povećali kvalitetu kave u Istri i na Kvarneru.
Tečaj za bariste obuhvaća teoretski i praktični dio nakon kojeg polaznici pristupaju ispitu gdje mentor testira koliko su svladali umjeće kroz tečaj. Pogledajte kako su se naši novi baristi snašli pred tim izazovom 🙂
Pogledajte još jednom sadržaj Tečaja za bariste i pripremite se za nadolazeće tečajeve.
Sadržaj škole:
- Teorijske osnove o kavi, upoznavanje učenika s poviješću i kulturom kave
- Praktični dio – Uz nadgledanje i pomoć učitelja učenici će svladati
- tehnike izrade kave, zagrijavanje mlijeka i kombinacije toga
Teoretski dio:
- Što je kava i gdje raste
- Povijest kave – put kave oko svijeta
- Od plantaže do šalice
- Berba i proces obrade
- Klasifikacija i bodovanje
- Skladištenje transport i kupovina
- Tehnike spravljanja savršenog espressa
Praktični dio:
- Upoznavanje sa aparatom i mlince
- Čistoća i održavanje radne površine
- Razlike između arabice i robuste, degustacija arabice i robuste, različitih mješavina arabice,te sorti arabice
- Tehnike za spraviti savršen espress
- Zagrijavanje mlijeka – kako napraviti mikropjenu
- Svježe vs. trajno mlijeko
- Osnove latte arta
Mjesto održavanja: Tečaj se održava u centru Rijeke u prostorima Udruge, Ciottina 19/1.
Moguće je organizirati Tečaj za bariste na svim lokacijama s minimalno 6 polaznika i osiguranim preduvjetima.