• +385 51 320 633
  • [email protected]
  • English
  • Prijava / Registracija
Logo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300stickyLogo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300
  • Naslovna
  • Vijesti
  • O nama
    • Barmen.hr
    • Osnovni podaci
    • Naši predavači
    • Iskustva polaznika
    • Sponzori
  • Članstvo
    • Privatni članovi
    • Pravni članovi
    • Zaposlenje
  • Edukacija
    • Škola barmena
    • Škola za bariste
    • Latte Art
    • Pivski znalac
    • Škola za Flair
    • Hobby barmen
    • Jednodnevni seminari
    • Masterclass
    • In-House treninzi
  • Multimedija
    • Behind the Šank
    • Facebook Foto
    • Foto
    • Video
  • Cocktail catering
  • Kontakt
  • English
  • Prijava / Registracija
    • Prijava / Registracija
0

Dan D

28/10/2015
Rad udruge, Škole
ispit, nervoza, panika, škola barmena, Stres, živciranje

Barem za neke. Već je prošlo mjesec dana od kada je naša vesela družina započea sa svojom edukacijom.

Danas polaznici Škole barmena pristupaju konačnom i zadnjem ispitu nakon kojeg, ako polože naravno, dobivaju u ruke diplomu. Nadamo se da ste se pripremili i da će te očarati komisiju svojim znanjem. Dišite duboko, smirite živce i koncentrirajte se, bez panike.

Donosimo vam par savjeta kako umanjiti predispitni stres 🙂

 

Kako se nositi sa tremom? Kako predispitni stres svesti na razumnu mjeru?
1. Dobra priprema (ne moramo i ne možemo uvijek sve znati), uvježbavanje (neka vas prije ispita ispitaju ukućana ili prijatelji kako biste si vizualizirali situaciju koja vas čeka- osim ako vam to stvara još veću tremu).

 

2. Skretanje pažnje prije ispita – kako je trema najgora prije samog početka, tada je dobro skretati sebi pažnju na neutralne situacije i predmete u okolini (odbrojavati i opisivati sebi predmete po prostoriji). Ovim skrećemo pažnju sa vlastitih znakova trema (kojih bismo inače bili pretjerano svjesni i tumačili ih kao katastrofu).

 

3. Pravilno disanje i zdrav život- par dubokih udisaja da bi se vratio normalan ritam disanja, izbjegavanje kave, čajeva i nezdrave hrane. Umjesto toga baviti se nekom tjelesnom aktivnošću, piti vodu, jesti puno voća i povrća i uvijek se dovoljno naspavati.

 

4. Zamjena katastrofičnih misli onim realnijima – zapitati se: “Što je najgore što očekujem, koliko je to zapravo strašno? Čega se toliko bojim? Što ako i ispadnem smiješan i padnem ispit? Nije kraj svijeta, nisam ni prvi ni zadnji koji je lošije riješio ispit. ”

5. Opuštanje- kroz različite aktivnosti relaksiranja i opuštanja, druženje i razgovor s bliskim osobama.

6. Dokazano je da su studenti koji su deset minuta prije važnog ispita na papir napisali zašto se boje polaganja ispita, prosječno imali bolje rezultate nego studenti koji nisu imali ovaj “ispušni ventil”. Stoga, sljedeći put prije ispita možete se obračunati sa svojim strahovima na papiru i tako rješiti napetosti.

 

Budite pozitivni i vjerujte u sebe. Mala količina adrenalina (doživljena kao trema i stres) motivira vas i tjera na učenje. Treba se potruditi, ali uvijek biti svjestan da pad ispita definitivno nije najgora stvar na svijetu.

via: politikaplus.com

Rad udruge, Škole
ispit, nervoza, panika, škola barmena, Stres, živciranje
Podijeli

Povezane objave

19/09/2023

Neka posljednja slobodna mjesta budu upravo tvoja


Pročitaj više
01/03/2023

Postani član Udruge konobara i barmena Hrvatske


Pročitaj više
13/02/2023

Barmen.hr proslavlja dvadeset godina na drugom izdanju Weekend Food Festivala


Pročitaj više

Najnovije

  • 0
    Okupljanje hotelijera u studenom u Zadru
    29/09/2023
  • 0
    JOŠ DVA TJEDNA DO 2. GINISTRE
    25/09/2023
  • 0
    Neka posljednja slobodna mjesta budu upravo tvoja
    19/09/2023
  • 0
    Charles MacLean otvorio aukciju viskija
    06/09/2023
  • 0
    CEO Chivas Brothers-a: “Kako bi zaštitili budućnost škotskog viskija moramo raditi zajedno”
    21/07/2023
Facebook Barmen.hr
Barmen.hr
Instagram @barmenhr
Newsletter

Pretplatite se na naš
newsletter


Barmen.hr

Slobodno nas možete kontaktirati svaki radni dan 8:00 - 16:00 h

E-mail: [email protected]

Telefon: 051 320 633

OIB: 92875884723

  • O nama
  • Naši predavači
  • Privatni članovi
  • Pravni članovi
  • Zaposlenje
  • Cocktail catering
  • Sponzori
  • Škola barmena
  • Škola za bariste
  • Latte Art
  • Pivski znalac
  • Škola za Flair
  • Hobby barmen
  • Seminari


+385 51 320 633

[email protected]

Adresa ureda

Eugena Kovačića 2, 51000 Rijeka

Adresa održavanja edukacija

Ciottina 19/1, 51000 Rijeka

Adresa za treninge flaira

Zanonova 1, 51000 Rijeka

TEČAJ KONVERZIJE: 1 EUR = 7,53450 HRK

  • Uvjeti korištenja
  • Pravilnik o privatnosti
  • Zaštita privatnosti osobnih podataka
  • Načini plaćanja
  • Reklamacije i povrat
Barmen.hr © 2023 | Sva prava pridržana | Izrada web stranice: Intraweb d.o.o.

Postani član udruge
za 0 kn!


Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!


Saznajte više


Become a member of the Association
for 0 kn!


Free membership until 31st December 2020 for private users!


Read more