• +385 51 320 633
  • [email protected]
  • English
  • Prijava / Registracija
Logo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300stickyLogo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300
  • Naslovna
  • Vijesti
  • O nama
    • Barmen.hr
    • Osnovni podaci
    • Naši predavači
    • Iskustva polaznika
    • Sponzori
  • Članstvo
    • Privatni članovi
    • Pravni članovi
    • Zaposlenje
  • Edukacija
    • Škola barmena
    • Škola za bariste
    • Latte Art
    • Pivski znalac
    • Škola za Flair
    • Hobby barmen
    • Jednodnevni seminari
    • Masterclass
    • In-House treninzi
  • Multimedija
    • Behind the Šank
    • Facebook Foto
    • Foto
    • Video
  • Cocktail catering
  • Kontakt
  • English
  • Prijava / Registracija
    • Prijava / Registracija
0

Jutro poslije

22/02/2017
Istaknute vijesti, Kokteli, Škole
alkohol, hrana, juha, jutro poslije, koktel, mamurluk, škola barmena

Svi smo bili ( i bit ćemo 😛 ) u onim danima kad se probudimo, glava samo što ne eksplodira, a na ustima nam je naziv još jučer najdraže cuge (ne treba dodatno objašnjavat u kojem kontekstu). Divim se ljudima koji danas izađu, i sutra mogu opet ponoviti cijelu tu priču od sinoć. Svaka čast, kapa do poda. 😛

Odmah mi pada pitanje na pamet, koje su to strategije koje se mogu primijeniti kako bi umjereno konzumirali alkohol, a da bude zabavno? No, prije svega, svatko treba dati svoju definiciju umjerenog pijenja. Prema nekim istraživanjima, umjereno pijenje podrazumijeva ne više od 3-4 pića po danu, i ne više od 9-14 pića tjedno, a sve to naravno ovisi i o težini, visini i drugim karakteristikama. I naravno, treba definirati to ‘jedno piće’. Jer nisu iste količine od deca i pola litre. 😛

Kažu istraživanja da u izlascima treba čim više komunicirati s ljudima, i piće će duže trajati jer ćete biti usredotočeni na socijalizaciju, i nećete ispiti cugu u sekundi. Uvijek treba birati kvalitetu, a ne kvantitetu. Iskoristite priliku da probate nova pića koja još dosad niste probali. Pravilo koje postoji od pamtivijeka – uvijek pojedite nešto prije izlaska, a dobro je ako imate priliku da jedete i tijekom izlaska. To se naravno odnosi na evente gdje je postavljen npr. švedski stol. To će rezultirati sretnijim i manje mamurnim ishodom izlaska. Jači mamurluk će izazvati konjak, whiskey i crno vino, za razliku od votke i gina gdje će isti biti bar malo ublažen.  

Ako ‘slučajno’ i pretjeraš, uvijek postoje tradicionalni recepti kojima se liječi mamurluk. Kod nas su to juha od rajčice, puuuuno vode, kava bez šećera s limunom, jogurt, pileća juha.. mislim da ćemo se svi složit da smo u stanju pojesti punu padelu juhe ‘dan nakon’. 

Mi ćemo ovih par savjeta pokušati primijeniti pri sljedećem izlasku/mamurluku, a vas ćemo podsjetiti na početak predzadnje Škole barmena koja kreće 06.03.2017. Mjesta se popunjavaju, zato nas slobodno kontaktirajte!

Za oblačnu srijedu ide jedan recept. 🙂

Blackberry, Basil and Lemon with Tequila

  • 6 cl Tequila
  • 3 cl Grand Marnier
  • 3 cl soka od limuna
  • 1,5 cl šećernog sirupa
  • 7 kupina
  • 5 listova svježeg bosiljka

U shakeru izgnječiti bosiljak i kupine. Dodati preostale sastojke, napuniti ledom i protresti. Prelijte preko leda u čašu. Ukrasite kupinama i dodajte par kapljica Three cents tonika.

Istaknute vijesti, Kokteli, Škole
alkohol, hrana, juha, jutro poslije, koktel, mamurluk, škola barmena
Podijeli

Povezane objave

13/03/2023

Održan prvi Teranino Festival u Balama


Pročitaj više
01/03/2023

Postani član Udruge konobara i barmena Hrvatske


Pročitaj više
21/02/2023

Ovog proljeća važno je biti u Rovinju jer Weekend Food Festival ponovno osvaja svjetsku gastronomsku scenu


Pročitaj više

Najnovije

  • 0
    Edukacijsko putovanje u Torino – srce proizvodnje Vermoutha
    16/03/2023
  • 0
    Završio prvi regionalni Women’s Weekend u Rijeci
    16/03/2023
  • 0
    Održan prvi Teranino Festival u Balama
    13/03/2023
  • 0
    Burnim panelima na temu ženskih prava i rodne ravnopravnosti započeo prvi Women’s Weekend
    10/03/2023
  • 0
    Postani član Udruge konobara i barmena Hrvatske
    01/03/2023
Facebook Barmen.hr
Barmen.hr
Instagram @barmenhr
Newsletter

Pretplatite se na naš
newsletter


Barmen.hr

Slobodno nas možete kontaktirati svaki radni dan 8:00 - 16:00 h

E-mail: [email protected]

Telefon: 051 320 633

OIB: 92875884723

  • O nama
  • Naši predavači
  • Privatni članovi
  • Pravni članovi
  • Zaposlenje
  • Cocktail catering
  • Sponzori
  • Škola barmena
  • Škola za bariste
  • Latte Art
  • Pivski znalac
  • Škola za Flair
  • Hobby barmen
  • Seminari


+385 51 320 633

[email protected]

Adresa ureda

Eugena Kovačića 2, 51000 Rijeka

Adresa održavanja edukacija

Ciottina 19/1, 51000 Rijeka

Adresa za treninge flaira

Zanonova 1, 51000 Rijeka

TEČAJ KONVERZIJE: 1 EUR = 7,53450 HRK

  • Uvjeti korištenja
  • Pravilnik o privatnosti
  • Zaštita privatnosti osobnih podataka
  • Načini plaćanja
  • Reklamacije i povrat
Barmen.hr © 2023 | Sva prava pridržana | Izrada web stranice: Intraweb d.o.o.