• +385 51 320 633
  • [email protected]
  • English
  • Prijava / Registracija
Logo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300stickyLogo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300
  • Naslovna
  • Vijesti
  • O nama
    • Barmen.hr
    • Osnovni podaci
    • Naši predavači
    • Iskustva polaznika
    • Sponzori
  • Članstvo
    • Privatni članovi
    • Pravni članovi
    • Zaposlenje
  • Edukacija
    • Škola barmena
    • Škola za bariste
    • Latte Art
    • Pivski znalac
    • Škola za Flair
    • Hobby barmen
    • Jednodnevni seminari
    • Masterclass
    • In-House treninzi
  • Multimedija
    • Behind the Šank
    • Facebook Foto
    • Foto
    • Video
  • Cocktail catering
  • Kontakt
  • English
  • Prijava / Registracija
    • Prijava / Registracija
0

Problemi jednog bariste

16/02/2017
Istaknute vijesti, Kokteli, Škole
barista, kava, latte art, Latte art tečaj, škola za bariste

Kruže glasine da u jednom kafiću u Seattleu, kada je kupac bezobrazan na blagajni, blagajnik pita baristu „jesi li igrao loto danas?“ Pitanje zapravo signalizira baristi da napravi lošu kavu. Vjerojatno sada svi imamo u glavi „da, ali ja plaćam da dobijem kvalitetnu kombinaciju espressa i mlijeka.“ Istina, i svi zaslužujemo najbolje, ali onda se tako moramo odnositi prema svima bez obzira u kojoj uslužnoj djelatnosti radili. Ponekad se radi o osobi koja prima minimalac, i zaslužuje bar lažnu pristojnost, iako ste odlučili baš taj dan biti loše volje. Često smo pisali s koliko posla se suočavaju barmeni, ali ni baristama nije ništa lakše. Imajte na umu sljedeće:

  • Ne pogledavajte konstantno prema baristi dok radi kavu, i ne kružite oko njega samo da bi vidjeli koje mlijeko ili kavu upotrebljava. Zaista nepotrebno. I ako ste naručili bezkofeinsku kavu, takvu ćete dobiti. Ne morate stajati za šankom, gledati u njega i postavljat mu pitanja radi li bezkofeinsku, da li zna da ste naručili bezkofeinsku… zna.
  • Točka koje se svi vole uloviti – cijena. Vaš barista nema nikakve veze s cijenom kave. Ne vičete na djelatnika benzinske postaje kada porastu cijene benzina, stoga nema logike da isto napravite u kafiću. I sami znate da vas povećanje cijena neće spriječiti da uzmete prvu jutarnju kavu za van, jer svi moramo ličit na ljude kroz dan. Zato i postoji kava. Mi smo sigurni da ste vi svi prirodno lijepi i bez kave i šminke i svega nečeg, ali nećemo se raspravljat – moramo popiti svoju dozu kave. 😛 Zato sljedeći put kad budete počeli raspravu s nedužnim baristom o tome kako vam se cijena čini visoka, i da će im ljudi prestat zbog toga dolazit – on nije kriv.
  • Još jedna stvar koju možete izbjeći, a to je cupkanje nogom ili lupkanje prstima u šank, jer mislite da je usluga prespora. Kroz cijeli dan, a pogotovo ujutro, barista ne staje s kuhanjem kava. Taman kad ih je napravio pet, čeka ga još deset narudžbi.

I zadnjih par molbi/savjeta/kako god to nazovete: nemojte reći da je kava užas i grozna. Probajte na ljepši način pristupiti problemu. Probajte sa: oprostite, znam da ste zauzeti, i da vam možda smetam, ali možete li molim vas napraviti drugu kavu, ova mi je preslaba/prejaka.. eto, nije tako teško. Samo treba imati na umu da se ponašate prema drugima onako kako i vi želite da se drugi ponašaju prema vama.

Naša Škola za bariste je krenula jučer, a mi već primamo prijave za sljedeću koja započinje 29.03., dok se latte art tečaj održava ovu nedjelju 19.02. Mjesta se brzo popune, a bliži se sunce, toplo i lijepo vrijeme, i svi će jedva dočekati sjedenje na terasama kako bi popili finu i lijepu kavu. Zato smo mi tu da usavršimo vaša znanja i vještine, stoga nas kontaktirajte, na raspolaganju smo za sva pitanja i nejasnoće.

Nećemo vas previše zamarat, za sunčan dan ide jedan jednostavan koktel!

TULLAMORE DEW IRISH COFFEE

  • 1 šalica kuhane kave 
  • 2 kockice šećera
  • 3 cl Irish whiskey

Ulijte kavu u šalicu i ubacite kockice šećera. Miješajte dok se šećer u potpunosti ne otopi. Dodajte whiskey i prelijte šlagom.

Istaknute vijesti, Kokteli, Škole
barista, kava, latte art, Latte art tečaj, škola za bariste
Podijeli

Povezane objave

13/03/2023

Održan prvi Teranino Festival u Balama


Pročitaj više
01/03/2023

Postani član Udruge konobara i barmena Hrvatske


Pročitaj više
21/02/2023

Ovog proljeća važno je biti u Rovinju jer Weekend Food Festival ponovno osvaja svjetsku gastronomsku scenu


Pročitaj više

Najnovije

  • 0
    Edukacijsko putovanje u Torino – srce proizvodnje Vermoutha
    16/03/2023
  • 0
    Završio prvi regionalni Women’s Weekend u Rijeci
    16/03/2023
  • 0
    Održan prvi Teranino Festival u Balama
    13/03/2023
  • 0
    Burnim panelima na temu ženskih prava i rodne ravnopravnosti započeo prvi Women’s Weekend
    10/03/2023
  • 0
    Postani član Udruge konobara i barmena Hrvatske
    01/03/2023
Facebook Barmen.hr
Barmen.hr
Instagram @barmenhr
Newsletter

Pretplatite se na naš
newsletter


Barmen.hr

Slobodno nas možete kontaktirati svaki radni dan 8:00 - 16:00 h

E-mail: [email protected]

Telefon: 051 320 633

OIB: 92875884723

  • O nama
  • Naši predavači
  • Privatni članovi
  • Pravni članovi
  • Zaposlenje
  • Cocktail catering
  • Sponzori
  • Škola barmena
  • Škola za bariste
  • Latte Art
  • Pivski znalac
  • Škola za Flair
  • Hobby barmen
  • Seminari


+385 51 320 633

[email protected]

Adresa ureda

Eugena Kovačića 2, 51000 Rijeka

Adresa održavanja edukacija

Ciottina 19/1, 51000 Rijeka

Adresa za treninge flaira

Zanonova 1, 51000 Rijeka

TEČAJ KONVERZIJE: 1 EUR = 7,53450 HRK

  • Uvjeti korištenja
  • Pravilnik o privatnosti
  • Zaštita privatnosti osobnih podataka
  • Načini plaćanja
  • Reklamacije i povrat
Barmen.hr © 2023 | Sva prava pridržana | Izrada web stranice: Intraweb d.o.o.