Za ona dobra stara vremena!

Genijalno mi je kad prolazim pokraj nekog parka i zapravo vidim djecu da se igraju. Bez mobitela i sličnih tehnologija u rukama. Zapravo me žalosti činjenica da više nije čudno ako dijete od dvije godine ima tablet, već je čudno ako nema. Kad se ja sjetim našeg djetinjstva, igrao si se, bio si cijeli dan vani i nisi ulazio u kuću dok nisi čuo mamino posljednje upozorenje, i to ono, do kraja ulice si ju čuo. Jer si bio neposlušan i znao si da ti neće ništa bit. Imaš robu za doma, robu za školu, robu za fine dane.

A robu za igranje nisi mogao fulat jer je imala na sebi 56093 tisuća zakrpa u svim bojama, počevši od tirkizne do fluorescentno žute. I tu stvarno svaka čast, mama. Treba zakrpu zakrpati. Par tisuća puta. Nismo imali mobitele, ali točno smo znali mjesta gdje ćemo se naći, znao si da će svi bit tamo i bili ste jedna velika ekipa koja bi se igrala policajca i lopova dok god se i onaj posljednji nije pokupio doma. Bili smo mali, ali bez problema smo išli i ovamo i onamo, i bili smo ok. Kad bi bila zima, išli ste jedan kod drugoga, imali smo nintendo, play jedinicu, barbike, lego kocke… bili smo toliko kreativni da smo uvijek imali nešto za igrat, makar izmislili igru. I nikad nam nije bilo dosadno.

Lijepo je prisjetit se starih vremena. I ono što mi je najbolje, nije nas bilo briga kako izgledamo. Bez obzira što si na sebi imala bordo donji dio trenirke, fluorescentno rozu majicu kratkih rukava i na nju žutu majicu dugih rukava. Ali nije te bilo briga imaš li Adidas, Nike, bilo je samo da izađeš van i da uživaš maksimalno. Pa u skladu sa starim vremenima, evo ga jedan prikladan cocktail. 🙂 Iz vremena dok je barbie bila sirena, vila i klizačica a ne kirurg, odvjetnica ili astronaut.

BARBIE DRINK

  • 3 cl Malibu Rum kokos
  • 3 cl Vodka
  • 3 cl soka od brusnice
  • 3 cl soka od naranče
  • 3 cl soka od ananasa

Sve sastojke stavite u shaker i protresite. Poslužite u cocktail čaši i na kraju ukrasite kriškom limete. Opustite se i prisjetite starih dobrih vremena. 😉

P.S. dok se prisjećaš, prisjeti se i naše Škole barmena 23.01.2017. 🙂