Tijekom BCB-a razgovarali smo sa, sada već bivšom, globalnom ambasadoricom Havana Club Ruma. Audrey Hands barmenica je godinama s zavidnim radnim pozicijama koje su prethodile ovoj. Nedavno je objavila na društvenim mrežama kako se njihovi putevi razilaze, ali njezina ljubav prema rumu će zauvijek postojati. Ta nas činjenica niti ne čudi budući da je poslijednjih osam godina provela na toj poziciji.
Više o njezinoj ljubavi prema Rumu, početku karijere i životu u Meksiku možete pročitati u razgovoru.
Pa, zapravo sam studirala latinoameričke jezike na sveučilištu i uvijek sam bila vrlo strastvena prema latinoameričkoj kulturi. A kad sam vidjela tu priliku kao barmen, odmah sam se zaljubila u rum i pića od agave. Zatim sam počela raditi za Havana Club, a onda je jedna stvar vodila drugoj. U Meksiku sam počela živjeti kada je započela pandemija.
Raditi sam počela u Londonu, kao barmen. Radila sam na nekoliko prilično kultnih mjesta kao što je “Floridita” koja je nekoć bila kultni bar u Londonu. Također sam radila za “Hicks” kao i u “Trailer Happiness”, koji je prilično poznat tiki bar u Londonu.
Onda sam živjela u Italiji i neko vrijeme radila tamo, a zatim sam završila u Australiji u Sydneyu radeći u nekoliko tamošnjih barova kao što je to “Palmer and Co”. I onda sam otišla stepenicu dalje i počela raditi za Pernod Ricard. U Australiji.
Zašto ne Meksiko? Imam obitelj u Meksiku. Prije sam živjela u Torontu. Ograničenja su bila prilično teška, hladnoće su bile prilično teška. Trebala sam biti u Meksiku tri mjeseca, a sada su prošle gotovo tri godine.
Mislim, rum se razvija brzinom munje. Zadnjih nekoliko dana pregledala sam malo sve štandove koji izlažu rum. Ima ih puno. Ono što je tako lijepo s rumom je da ne postoje pravila, nema pravila. Rum je najdiverzificiranija kategorija alkoholnih pića na svijetu. Vidim da ima puno inovacija. Puno je i novih iskustava oko ruma i možete očekivati da ćete u sljedećih pet godina također vidjeti da će potrošači moći uživati u rumu u nekom drugačijem stilu i u drugom piću i u drugom okruženju svaki dan više i više.
Ja sam više za klasiku.
Mislim, mislim da to ima puno veze s inovacijama, što je sjajno jer je to nešto što potražuje kupac. Ako kupci traže nove proizvode i rast u našem portfoliu, onda je to sjajno jer predstavlja izazov za nas za brend kao i za kategoriju.
Što nije posao kada ste brand ambassador. Mislim da je to vrlo različito od jednog ambasadora do drugog. Radim za Havana Club osam godina, od toga sedam godina kao globalni ambasador brenda i moja se uloga zapravo drastično promijenila. Čak i sada u pandemiji, puno sam radila s izvoznim timom u smislu tržišno savjetovanje za implementaciju naše globalne strategije i moje odgovornosti kao Audrey Hands, globalne brend ambasadorice. Ja sam zadužena za našu globalnu komunikacijsku – edukacijsku strategiju pića i brinem se da prodavači naše marke budu sretni i zadovoljni u svojim zemljama.
Ne idite u kolovozu i rujnu. Mislim da je stvarno dobro vrijeme na kraju ili na početku godine. Kao i od studenog do ožujka ili travnja. Tamo je nevjerojatno, nevjerojatno vrijeme. Ponekad padne malo kiše, ali to je tropska kiša, pa je stvarno jako zanimljivo vidjeti.
Mi smo glas ne samo proizvoda kubanskog ruma, već i kulture gdje je taj rum stil života. Kada razmišljate o koktelima, koktelima s rumom, većina koktela s rumom koji će vam pasti na pamet stvoreni su na Kubi, kao što su to Cuba Libre, Mojito, Daiquiri. Dakle, ako ćete raditi kubanski koktel, koristite kubanski rum. Radili smo toliko godina i usavršavali naše rumove prije naših kubanskih koktela i također pijuckali kako bismo doživjeli nevjerojatno osjetilno putovanje kako biste vi mogli piti i uživati u našim ekstra odležanim kubanskim rumovima.
Tražite od mene da biram između svojih beba? Ovisi o mom raspoloženju. Moj omiljeni koktel s rumom je Chancellor Royal, koji je Havana Club sedam godinma star, sirup od meda, limeta, shake i zatim do vrha dodajte šampanjac. Poznat je i kao Airmail. Drugi je Cafe Canela, danas ga imamo ovdje na štandu, koji je Seleccion de maestros s kavom, jednom dozom kave i sirupom od cimeta.
Dakle, prva stvar je da ih uvijek pitate koje alkoholno piće vole ili koju vrstu koktela vole. Ono što je sjajno kod Havana Cluba je to što imamo stvarno jak portfelj kako bismo mogli zadovoljiti svačije nepce. Sukladno time određujemo koji rum ćemo poslužiti.
Audrey, hvala na izdvojenom vremenu i sretno u daljnjoj karijeri.