Izjava o zaštiti privatnosti osobnih podataka

Udruga konobara i barmena Hrvatske prepoznaje važnost zaštite osobnih podataka te čuva privatnost posjetitelja svojih stranica.

Sve informacije koje posjetitelj pošalje ili su automatski zabilježene koriste se isključivo u skladu s ovom izjavom odnosno Općom Uredbom o zaštiti osobnih podataka, Zakonom o provedbi Uredbe o zaštiti osobnih podataka, Zakonom o elektroničkim komunikacijama.

Ovom izjavom o zaštiti osobnih podataka definiraju se postupci prikupljanja i obrađivanja Vaših osobnih podataka. Molimo Vas da slijedeće odredbe pažljivo pročitate kako biste razumjeli naše namjere i postupke koje se odnose na Vaše osobne podatke. Posjetom internet stranice www.barmen.hr i davanjem Vaših informacija pod okolnostima koje su u nastavku opisane, dajete svoju suglasnost na postupke koji su sadržani u ovoj izjavi.

Prikupljanje osobnih podataka
Informacije koje nam dajete uključuju osobne podatke koje ste dobrovoljno unijeli u okviru naše internet stranice prilikom popunjavanja obrazaca gdje iskazujete želju za pohađanje edukacije, registracije na newsletter listu te ulaganja prigovora na uslugu. Informacije koje nam dajete, mogu uključivati: ime, prezime, adresu elektroničke pošte, broj telefona, adresu, OIB, datum rođenja.

 
Informacije koje prikupljamo o vama

Prilikom vašeg posjeta na naše Internet stranice osobni podaci koje pri tome automatski bilježe tehnički uređaji ne obrađujemo.

 
Informacije koje primamo iz drugih izvora

Prikupljamo Vaše osobne podatke prilikom posjeta našoj internet stranici. Također, surađujemo i s trećim stranama od kojih možemo primiti infomacije o vama, Google i Facebook u svrhu provođenja analize dolazaka na stranicu i pružanja što bolje usluge.

 

Osjetljivi osobni podaci

Ne prikupljamo i obrađujemo u bilo kakve svrhe posebne kategorije osobnih podataka ili osjetljive osobne podatke.

 

Korištenje internetske stranice od strane maloljetnika

Upozoravamo da se sve obrade osobnih podataka smiju koristiti isključivo od osoba koje su navršile 16 godina života. Zabranjuje se bilo kakva akcija na našoj stranici iz koje može proizaći obrada podataka korisnika ispod te dobne granice bez odgovarajuće privole roditelja / skrbnika. Ako unatoč tome dođe do obrade podataka, istu ćemo obustaviti čim za nju saznamo te podatke takvih osoba izbrisati.

 

Kolačići

Naše stranice koriste kolačiće kako bismo Vas razlikovali od ostalih korisnika koji posjećuju našu stranicu. Ovo nam pomaže da Vam osiguramo što bolje korisničko iskustvo u pretraživanju te nam omogućuje da kontinuirano unapređujemo naše stranice. Za detaljnije informacije o kolačićima koje koristimo i svrsi njihovog korištenja pogledajte našu Politiku kolačića.

Možete isključiti kolačiće promjenom postavki vašeg web preglednika (browsera) u svakom trenutku. Ako ne pristanete na uporabu kolačića, funkcionalnost naše internet stranice možda neće biti potpuna.

 

Pravna osnova korištenja osobnih podataka

Spomenuti osobni podaci su obično nužno potrebni kako bi pružili kvalitetnu informaciju ili uslugu koje ste zatražili. U onim slučajevima kada osobni podaci nisu nužno potrebni, obavijestit ćemo Vas o tome i zatražiti Vašu suglasnost za njihovo prikupljanje i obradu, kao i posljedicama koje to ima na pružanja naše usluge ukoliko se ne suglasite.

 

Vaše informacije obrađivati ćemo samo ukoliko:
 • imamo Vaše odobrenje da to napravimo;
 • je obrada potrebna kako bismo mogli realizirati ugovor s Vama; ili
 • postoje pravovaljani razlozi, naši ili od trećih strana koji nisu u suprotnosti sa Vašim interesima zaštite osobnih podataka ili
 • temeljnim pravima i slobodama;
 • imamo pravnu obavezu da obradimo Vaše osobne informacije.
 • Informacije koje nam dajete

 

Koristimo Vaše osobne podatke u svrhu kako slijedi:
 • Svrha obrade Pravna osnova za obradu
 • Pružanje usluge prodaje – Izvršavanje ugovora
 • Popunjavanje obrazaca na Barmen.hr – Izvršenje ugovora
 • Odgovaranje na postavljene upite, prijedloge i prigovore – Pravna obveza
 • Sudjelovanje u nagradnim natječajima, igrama i istraživanjima – Vaša privola
 • Pružanje dodatnih informacija o usluzi i posebnim ponudama – Vaša privola

 

Registracija korisnika

Prilikom popunjavanja obrazaca na našoj stranici prikupljamo Vaše privatne podatke koji uključuju podatke poput vašeg imena, prezimena, adrese i broja telefona, e-mail adrese i sl.

 

Informacije koje prikupljamo iz drugih izvora

Vaše osobne podatke koje prikupljamo iz drugih izvora koristimo u svrhu kako slijedi:

 • Svrha obrade – Pravna osnova za obradu
 • Usluga prodaje – Izvršavanje ugovora
 • Usluga procesiranja transakcija – Izvršavanje ugovora
 • Popunjavanjeobrasca – Izvršavanje ugovora
 • Možemo kombinirati ove primljene informacije s vašim osobnim podacima koje nam dajete te ih koristiti u gore navedene svrhe.

 

Proslijeđivanje vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke koje prikupljamo na našoj Internet stranici, prosljeđujemo slijedećim kategorijama primatelja, a u svrhu kako slijedi:
Nadležnom tijelu provođenja zakona, nadzornom tijelu zaštite osobnih podataka
Web stranice www.barmen.hr sadrže linkove na druge web stranice kojima ne upravlja Udurga konobara i barmena Hrvatske. Takve stranice sadrže vlastite izjave o privatnosti te Udruga konobara i barmena Hrvatske ne preuzima odgovornost za sadržaje tuđih stranica.

 

Sigurnost podataka

Stranica www.barmen.hr na kojima se vrši razmjena povjerljivih podataka zaštićene su uporabom Secure Socket Layer (SSL) – (TLS_AES_128_GCM_SHA256, 128 bit keys, TLS 1.3) sigurnosnog protokola sa 128 bitnom enkripcijom podataka. SSL zaštitno kodiranje, tehnologija je zaštite podataka koja omogućava sigurnu razmjenu podataka između Vašeg preglednika i stranica www.barmen.hr.

Zadržavanje podataka
Nećemo zadržavati Vaše podatke duže nego što je potrebno da bismo ispunili svrhu za koju prikupljamo te osobne podatke, osim ako je to naša zakonska obveza.

U tablici niže navodimo rokove koliko dugo čuvamo osobne podatke korisnika koji koriste naše usluge putem www.barmen.hr .

 

Informacije o korisnicima

Podaci o članovima – Na vrijeme od 10 godina nakon učlanjivanja u Udrugu konobara i barmena Hrvatske
Suglasnosti kupca / člana – privole – Pregled nakon 5 godina
Upiti o uslugama – 2 godine
Korespondencija s kupcima / članovima temeljem uloženih prigovora – reklamacija 1 godina od okončanja postupka po uloženom prigovoru – reklamaciji
Evidencija prigovora – 5 godina
Korespondencija i papiri uključujući elektroničku poštu – Pregled nakon 5 godina

Zaštita informacija
Primjenjujemo prikladne administrativne, tehničke i organizacijske mjere zaštite kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke koji su pod našom kontrolom od neovlaštenog pristupa, prikupljanja, korištenja, otkrivanja, kopiranja, prepravljanja ili stavljanja na raspolaganje. Sve informacije koje nam date su čuvane na sigurnim poslužiteljima. Udruga konobara i barmena Hrvatske educira svoje zaposlenike po pitanju zaštite osobnih podataka i procedura te dopuštamo samo ovlaštenim zaposlenicima pristup Vašim osobnim podacima. Također, poduzimamo potrebne mjere kako bi osigurali da svaki pružatelj usluga, kojega uključimo u obrađivanje Vaših osobnih podataka u naše ime, poduzme tehničke i organizacijske mjere za zaštitu takvih osobnih podataka.

 

Međunarodni prijenos informacija

Trenutno ne vršimo prijenos Vaših osobnih podataka u treće zemlje izvan EEA.

 

Ažuriranje ove Izjave o zaštiti osobnih podataka

S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu Izjavu o zaštiti osobnih podataka, kao odgovor na promjene u zakonima, tehnici ili razvoju poslovanja. Kada ažuriramo Izjavu o zaštiti osobnih podataka, poduzet ćemo prikladne mjere da bismo Vas obavijestili, u skladu sa važnosti promjene koju smo napravili. Dobit ćemo Vaš pristanak na promjene, ako i gdje je to neophodno u skladu sa po važećim propisima iz područja zaštite podataka.

 

Vaša prava zaštite podataka

Imate sljedeća prava zaštite podataka:

Ako želite pristupiti, ispraviti, ažurirati ili zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka, ili prigovoriti na obrađivanje Vaših osobnih podataka, tražiti od nas da ograničimo obrađivanje Vaših osobnih podataka ili zahtjevati prenosivost Vaših osobnih podataka, to možete u bilo kojem trenutku putem kontakta [email protected]

Ako smo Vaše osobne podatke prikupili i obradili uz Vašu privolu, možete ju povući bilo kada. Povlačenje Vaše privole neće imati utjecaj na legitimnost svakog obrađivanja koje smo poduzeli prije Vašeg povlačenja, niti će imati utjecaj na obrađivanje Vaših osobnih podataka koje se provode u skladu sa zakonskim osnovama obrađivanja, osim onih na koje ste pristali.

Odgovorit ćemo na sve zahtjeve koje primimo korisnika naših usluga, sa željom da zaštitimo prava naših korisnika usluga na zaštitu njihovih podataka, u skladu sa važećom regulativom o zaštiti podataka koja je u primjeni.

 

Informacije o Izjavi o zaštiti osobnih podataka

Ako imate bilo kakva pitanja ili pritužbe na ovu Izjavu o zaštiti osobnih podataka ili na korištenje Vaših osobnih podaka, možete nas kontaktirati:

 • putem elektroničke pošte na [email protected]
 • putem kontakt formi
 • Obrazac zahtjeva o osobnim podacima korisnika usluga
 • Obrazac pritužbe vezane uz obradu osobnih podataka
 • putem telefonske linije na broj telefona +385 51 320 633
 • pismeno – redovnom poštom na adresu Udruga konobara i barmena Hrvatske – Eugena Kovačića 2, 51000 Rijeka
 • na prodajnom mjestu i poslovnici gdje korisnik usluge dolazi u neposredni kontakt s radnikom Udruge konobara i barmena Hrvatske.
 • Ukoliko niste zadovoljni s našim odgovorom, možete kontaktirati službenika za zaštitu podataka putem [email protected]

Imate pravo na žalbu u vezi našeg prikupljanja i korištenja Vaših osobnih podataka koju možete uputiti na adresu Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14 HR – 10 000 Zagreb, Tel. 00385 (0)1 4609-000, Fax. 00385 (0)1 4609-099 e-mail: [email protected].