Zoran Lukić

Osnivač i predsjednik Udruge, glavni predavač

S velikom željom za podizanjem kvalitete ugostiteljstva i turizma u Hrvatskoj osnovao je 2003. godine Udrugu konobara i barmena Hrvatske. Kontinuiranim edukacijama i treninzima doveo je standard tečajeva na međunarodnu razinu (sve diplome Škole barmena su trenutno priznate od WFA – World Flair Association).

Sudjelovao je na brojnim državnim, međunarodnim i svjetskim natjecanjima. Od 2008. godine organizira domaća i međunarodna natjecanja barmena u Hrvatskoj. Zbog međunarodne razine edukacija u školama koje organizira, hoteli i ugostiteljski objekti počinju prepoznavati kvalitetu barmena Udruge. Standardizacija zanimanja barmen pogurala ga je da položi dodatne edukacije, te je nakon uspješno završenog magisterija na Fakultetu za menadžment u ugostiteljstvu i turizmu u Opatiji dodatno završio program usavršavanja Specijalist zaštite na radu.

Uz dodatni razvoj završio je treninge raznih brendova, a neki od njih su: Bols liqueur and cocktail training, Brugal, Famous Grouse, Jack Daniel’s Jeff Arnett Master Distiller, Macallan, Remy Martin, Finlandia, Metaxa, Southern Comfort, Cointreau, Havana Club master class, Hennessy, Ballantine’s, Chivas, Ramazzotti, De Kuyper liqueur, Wiborowa, Champagne i pjenušci (Moet&Hennessy grupacija i Vivat i partneri), Graham’s Porto, Beer training Grolsch brewery, Illy coffee and latte art te mnogi drugi..., a željan novih znanja uvijek se rado odazove treningu.

Od 2007. godine i predsjednik uprave tvrtke Scorpio d.o.o. koja se bavi konzaltingom za ugostiteljske objekte ključ u ruke i prodajom komercijalne barske opreme za ugostiteljstvo i profesionalne opreme za barmene i bariste. 2009. godine postaje BOLS brand manager za Hrvatsku (vodeći svjetski likeri za koktele), a od 2010. godine postaje i ovlašteni WFA ambasador za Hrvatsku.

2016. godine odazvao se na edukaciju u BOLS akademiju kako bi usavršio svoje znanje na naprednim tečajevima Advanced bartending, Master bartender i International Barmanagement. Svoje znanje i iskustvo u svim segmentima ugostiteljstva dokazao je kao direktor pića Sunčanog Hvara d.d. sa odličnim rezlutatima u poslovanju.

Praktično i teoretsko znanje su prepoznali mnogi časopisi kojima je kao suradnik za područje ugostiteljskog poslovanja napisao veliki broj autorskih tekstova. Neki od časopisa su HRB (Hoteli, restorani, barovi), Turizam info, Insider, Glorija IN, Magazin Vjenčanja, Teklić, Novi list, Professional i mnogi drugi.

Njegovo višegodišnje iskustvo u izravnom radu s ljudima te stalnim radom na osobnim i profesionalnim znanjima i vještinama doprinosi njegovoj kvaliteti i vjerodostojnosti predavanja u Udruzi i treninzima kod partnera.

Filip Sarilar

Voditelj i predavač u školi barmena

Već petnaest godina aktivno radi u ugostiteljstvu, a specijalizirao se za barmena prije 8.god. kada je završio školu barmena u Rijeci. Radio je u Maistrinim objektima kao što su Hotel Adriatic (preko 100 etiketa whiskey-a), Hotel Lone (razni eventi, barmen za Hennessy i Moet), Hotel Monte Mulini (glavni barmen i voditelj šanka Mulini Beach).

Glavni barmen najpoznatijeg Rovinjskog cocktail bara Mediterraneo te trenutno glavni voditelj i predavač u školi barmena. Predstavljao je brendove poput Highland Park, Famous Grouse, Macallan, Jameson, Scapa, Glenlivet, Chivas, Moet, Hennessy, Nardini te razna druga. Veliki ljubitelj amara, vermuta, viskija, koktela i starih barskih knjiga.

Marko Jovanović

Glavni mentor i trener Škole barmena

Glavni trener i mentor Škole barmena, Classic bartending trener i specijalist za Cocktail Catering. Od 2010. godine svoje znanje dijeli sa svim polaznicima škole barmena kao predavač čija specijalnost obuhvaća znanje o baznim pićima Ginu, Rumu, Whiskey-u i Vodki.

Pored predavanja u školi barmena kontinuirano pohađa dodatne edukacije i prati najnovije trendove. Neke od završenih edukacija i treninga su: Havana Master Class, Absolut Vodka, Ballantine’s – 4 corners of Scotland, Jack Daniel’s Jeff Arnett Master Distiller, De Kuyper, Smirnoff, Monin, Freixenet i mnogi drugi. Upravo zbog navedenih edukacija trenutno za Coca-Cola HBC vodi radionice, izrade koktel karti te osmišljavanje koktela, kao i edukacije o brendovima za Hennessy grupaciju.

Kao mlad i poduzetan barmen 2010. godine otvorio je tvrtku za organizaciju evenata i veleprodaju pića, te pokrenuo trend Cocktail cateringa u Hrvatskoj. Godinu dana kasnije, odnosno 2011. upisuje dodatno tečaj za usavršavanje za samostalnog poduzetnika u Callegari verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Sergej Dedić

Glavni Barista trener

Iako je u ugostiteljske vode uplovio kao konobar, a nakon edukacije 2010. godine u Udruzi i kao barmen, svoju strast pronašao je u kavi.

Svoje edukacije za bariste započeo je individualnim tečajem s ovlaštenim SCAE trenerom Domagojem Trusićem, te nastavio u renomiranom London School of Coffee 2014. godine.

Osnivač je i glavni mentor Tečaja za bariste u sklopu Udruge, a pokraj vođenja istog asistira pri obrazovanju barmena u disciplinama – kava i kokteli na bazi kave.

Antonio Švob

Latte Art trener

Po završetku srednje škole za hotelijersko-turističkog tehničara nastavlja raditi u ugostiteljstvu i graditi svoj put u svijetu kave. Iskazuje veliki interes za pripremu kave i umjetnost latte arta te se 2016. godine pridružuje Barmen.hr timu kao trener Latte Arta pod mentorstvom Sergeja Dedića kod kojeg je pohađao i završio školu za bariste. Nastavlja usavršavati svoje znanje o kavi, pa se 2018. godine natječe na FRANCK-ovom regionalnom natjecanju te osvaja 1. mjesto, dok iste godine na završnom državnom natjecanju osvaja visoko 3. mjesto.

2019. godine dodatno usavršava svoje vještine pripreme kave, pohađa i završava "Barista Skills - Intermediate" školu za kavu, u Matuljima (Rijeka) na prestižnom Hug&Punch SCA Specialty Campusu pod vodstvom Domagoja Trusića. Godinu završava polaganjem škole za Sommeliera 1. razine.

Redovito vodi terenske edukacije za kavu i povremeno sudi natjecanja vezana za latte art te se i sam natječe. Aktivno obilazi sajmove kave i dinamično sudjeluje u svakoj školi za bariste u prostorijama Udruge konobara i barmena Hrvatske.