novi termini
Uskoro
privatne osobe

965.00 €

(PDV uključen)

pravne osobe

1,031.25 €

(PDV uključen)

Članarine koje su izdane prema fizičkim osobama su oslobođene plaćanja PDV-a temeljem čl. 39. I. Zakona o PDV-u.

Što je škola barmena?


Kao što i samo ime kaže, to je škola za barmene, no svi koji su ikad bili u njoj i svi koji predaju u njoj znaju da je to zapravo mnogo više od škole. Škola barmena je mjesto gdje istovremeno stječeš nove prijatelje, učiš jednu od najzanimljivijih vještina današnjice, postaješ dio nevjerojatne zajednice te brzo i efikasno kroz predavanja, praksu i ispite dobivaš kvalitetnu bazu znanja jednog barmena.

Ne, nećeš postati najbolji barmen u 3 tjedna, ali uz konstantno daljnje učenje, razvijanje, iskustvo i rad te uz našu konstantnu podršku razviti ćeš ljubav prema ovom poslu. Upravo ta ljubav omogućit će ti brzo napredovanje i uspješnu karijeru.

Koliko traje škola?


Škola traje tri tjedna.

Koliko često se održava škola?


5 puta godišnje. Najčešće su termini popunjeni mjesec dana prije početka.

Koliko je polaznika u grupi?


Maksimalno 8. U školi barmena naglasak je na pojedincu. Optimalan broj od 8 polaznika omogućuje nam da ti se posvetimo nesmetano i da izvrsno svladaš gradivo.

Trebaš li imati iskustvo za školu barmena?


Ne. Svako iskustvo je dobrodošlo, ali nije presudno. Ponekad je lakše učiti osobu bez iskustva ispravnom radu, nego ispraviti one koji su pogrešno naučili kroz rad.

Kada se održavaju predavanja?


Svaki radni dan i traju 4-5 sati. U pravilu, ne idemo doma dok svima nije jasna tema koja se obrađivala taj dan. Zapamti, ne postoje glupa pitanja, nego samo glupi odgovori.

U tri tjedna obrađuje se jako puno gradiva i naravno da ti ne može sve biti 100% jasno, ali kod nas dolaziš da te naučimo. Neka te ne bude sram pitati ako nešto ne razumiješ. Ako TEBI nije jasno, vrlo vjerojatno nije barem još jednoj osobi u grupi.

Gdje je škola barmena?


U Rijeci. Udruga konobara i barmena Hrvatske ima dva prostora. Prvi prostor je predavaona i centar mixologije. Tamo slušaš predavanja, pišeš ispite i zapravo provodiš većinu vremena. Drugi prostor je isključivo za treninge flaira. Podovi su obloženi gumama, zidovi zaštićeni i sve je spremno za tvoje akrobacije s bocama.

Oba prostora nalaze se na 5 minuta hoda od riječkog korza. Prvi je na adresi Ciottina ulica 19/1, a drugi Zanonova 1.

Što te čeka u školi barmena?


Čeka te 7 trenera od kojih je svaki specijaliziran upravo za segment koji će ti predavati. Pa da vidimo koji su to segmenti:

01
O koktelu

Započinjemo s pričom o nastanku koktela i njegovoj povijesti. Učimo o barovima, o svoj opremi, čašama, inventaru, barskoj karti i još mnogo toga. Bar će biti tvoje radno mjesto i važno je da upoznaš sve njegove segmente.

02
Bazna alkoholna pića

Obradit ćemo bazna alkoholna pića jedno po jedno, na način da je cijelo jedno predavanje posvećeno samo jednom baznom piću. Na tom predavanju učiš o sastojcima za proizvodnju, načinu destilacije, povijesti te degustiraš najzastupljenije i najpoznatije brendove uz stručno vodstvo.

03
Recepture i praksa

Pripremat ćeš koktele od svakog od tih baznih pića i od tebe će se zahtijevati da svladaš recepture i izradu. Ne možeš muljati jer petkom i subotom radiš praksu u baru u centru Rijeke od 21-01h. Teško je raditi koktele ako ne znaš recepture, zar ne?

04
Voditelj bara

Osim baznih pića i pripreme koktela naučit ćeš osnove menadžmenta u baru, up-selling vještine, kontrolu zaliha, osnove o prodaji, marketingu itd. Ovaj dio pojasnit će ti sve obaveze voditelja jednog bara. Možda ti je cilj napredovati do te pozicije pa te želimo upoznati s nekim od obaveza s kojima ćeš se susresti.

05
Degustacija

Udruga raspolaže s više od 500 vrsta različitih brendova alkoholnih pića. S nekima se vjerojatno nikad nisi susreo. Ne želimo da jednom kad završiš školu barmena staneš u šank i strah te primiti bocu u ruku samo iz razloga što je skupa. U školi ćeš degustirati neke od iznimno skupih pića, kako bi ih jednog dana mogao prezentirati gostu.

06
Pivo, vino i kava

Pored svega navedenog, upoznat ćemo te s osnovama o pivu. Ponuda piva ugostiteljskim objektima odavno se ne dijeli na “svijetlo i tamno”, a ti kao barmen moraš poznavati čitavu ponudu pića pa tako i piva. Naučit ćeš ponešto o povijesti, od čega se proizvodi, kako se proizvodi te osnovne podjele i najpoznatije brendove.

U jednom od predavanja obradit ćemo proizvodnju vina i načine posluživanja. Ovo moraš znati iz istog razloga kao i pivo.

Također ćemo jedno predavanje izdvojiti za napitak s kojim se susrećeš svakodnevno, a to je kava. Njezino podrijetlo, način nastajanja, sorte i kvaliteta su samo neke od stvari koje moraš znati. Prije ili kasnije, susrest ćeš se s koktelima čiji je sastojak upravo kava.

07
Provjera znanja

Nakon svakog predavanja očekuju te ispiti, no onaj za koji se stvarno moraš potruditi je zadnji ispit koji polažeš pred komisijom. On se održava zadnji – 22. dan škole i odlučuje hoćeš li dobiti diplomu ili ne.

Ako se slučajno dogodi da padneš, ispit možeš polagati sa sljedećom grupom. Ponavljanje ispita se NE naplaćuje, ali je broj pitanja duplo veći nego na prvom polaganju.

Što dobiješ nakon završene škole barmena?


Osim znanja, vještina, prakse, prijatelja, kolega i uspomena, potvrda tvog znanja dolazi u obliku diplome. Diploma je na dva jezika i u ovoj je struci dobro poznato koje znanje stoji iza imena Barmen.hr. S našom diplomom brojni barmeni rade u najpoznatijim barovima Hrvatske, ali i izvan naših granica.

Svaki polaznik ima pravo pristupiti završnom ispitu maksimalno 3 (tri) puta u roku od 1 (jedne) godine nakon zadnjeg dana predavanja. Ukoliko polaznik ispit ne položi u zadanom roku, nećemo biti u mogućnosti izdati diplomu!

Tečaj se ne upisuje u radnu knjižicu.

*Svi polazni škole barmena nakon završenog tečaja ostvaruju 20% popusta na barsku opremu u tvrtki Scorpio d.o.o.

Hoće li mi udruga pronaći posao ako završim školu barmena?


Asistirat ćemo ti u pronalasku posla, ALI to moraš zaslužiti. Kroz čitavu školu barmena te ocjenjujemo (za vrijeme prakse i kroz ispite). Ocjene se kreću od 1 do 10. Svim barmenima čija je ocjena veća od 5, pomažemo u pronalasku posla.

Koliko košta škola barmena?


Za privatne osobe – edukativna članarina 265.00 € (oslobođeno PDV-a) + škola barmena 700.00 € (PDV uključen)
Za pravne osobe – edukativna članarina 331.25 € (PDV uključen) + škola barmena 700.00 € (PDV uključen)

Kako bi rezervirao svoje mjesto, potrebno je uplatiti polog (članarina) u iznosu od 265.00 € (331.25 € za pravne korisnike). Ostatak moraš uplatiti prije zadnjeg dana edukacije.

Načini plaćanja

 • Gotovinom
  Gotovinu donijeti u naš ured (samo za iznos edukativne članarine), Eugena Kovačića 2, Rijeka,
  prizemlje TC Andrea
  .
 • Općom uplatnicom
  Općom uplatnicom u banci ili pošti (psssst… za manju proviziju plati u Erste banci, tamo se nalazi naš račun).
 • Putem internet bankarstva
 • Plaćanje na rate nažalost nije moguće.
novi termini
Uskoro
privatne osobe

965.00 €

(PDV uključen)

pravne osobe

1,031.25 €

(PDV uključen)

Članarine koje su izdane prema fizičkim osobama su oslobođene plaćanja PDV-a temeljem čl. 39. I. Zakona o PDV-u.

Povrat u slučaju nedolaska na edukaciju

100% povrat za rezervacije otkazane min. 60 dana prije početka edukacije
50% povrat za otkazivanja unutar 30-60 dana
25% povrat za otkazivanja unutar 15-30 dana
0% unutar 2 tjedna do početka edukacije

Nešto ti nije jasno? Slobodno nam se javi svaki dan 08-16h

Telefon: 051 320 633 / 098 219 099
E-mail: [email protected] (0-24h)
Društvene mreže: Facebook, Instagram
Osobno: Eugena Kovačića 2, prizemlje TC Andrea, Rijeka

Nisi iz Rijeke?

Što se tiče ostalog smještaja, privatni smještaj možeš potražiti na sljedećim FB stranicama:
Iznajmljivanje stanova Rijeka i okolica
Prodaja i iznajmljivanje stanova Rijeka i okolica

ili na stranicama lokalnog oglasnika – BURZA.com

Kvartovi koji su najbliže edukacijskom centru i gdje nećeš morati koristiti javni prijevoz su: Centar, Kozala, Brajda, Potok, Pećine, Piramida, Belveder, Bulevard, Vukovarska Ulica (do broja 50 cca), Podmurvice, Osječka ulica djelomično, Fiorella la Guardia, svaka opcija u blizini ekonomskog, pomorskog, tehničkog ili medicinskog fakulteta.