UDRUGA KONOBARA I BARMENA HRVATSKE

Što naši polaznici kažu
o edukacijama koje su polazili?

Škola barmena prije svega mi je otvorila vrata u svijet ugostiteljstva, pružila mi je vještine potrebne za profesionalni rad te omogućila poznanstva potrebna za daljnji napredak. Nekoliko godina nakon završene škole radio sam u inozemstvu (Hamburg i Bruxelles) pa sam se odlučio vratiti u Hrvatsku. Drago mi je da sam dobio mogućnost uzvratiti uslugu i prenijeti svoja iskustva, sada ponovno radim sa Udrugom, dijelim svoja iskustva i znanja sa novim polaznicima. Pridružite se Barmen.hr timu i vjerujte mi, nećete požaliti.

Marino Karinja

Jedno prelijepo iskustvo, upoznao sam nove ljude, naučio novi zanat, dobio novo znanje koje mi je otvorilo drugačiji pogled na posao koji radim, sada sa još više ljubavi i interesa.

Matej Mak

Škola barmena pokazala se kao poučno, dobro i lijepo iskustvo. Naučio sam dosta novih stvari, više no što sam zapravo bio svjestan da je moguće u tako kratkom periodu. Možda jedna od najboljih stvari je ta da sam upoznao super ljude. Svakome bi preporučio da upiše ovu školu ako želi usavršiti i naučiti nešto novo, nešto što će vas inspirirati da nastavite učiti!

Emanuel Gradišar

Bilo mi je super za vrijeme tečaja, upoznao sam puno novih barskih izraza, alata, pojmova… Upoznao sam se sa barskom kulturom, koju su predstavili vrhunski predavači. Sama predavanja su bila zanimljiva, puno koktela se radilo i degustiralo​… Kada sam došao u školu nisam bio zainteresiran za flair… Ali sve se promijenilo na prvom satu sa Sinišom Novkovićem – Sinkeeyem, koji me upoznao sa potpuno novim svijetom barmenstva i koji me uveo u svijet flair natjecanja… Upravo njemu zahvaljujem na svemu što je napravio za mene i koji i dalje stoji uz mene.

A​nte Matušan

Stručno osoblje i kvalitetan program za mene su bili preduvjet za odabir Barmen.hr škole. Stigla sam prestrašena, ali i ushićena, no strahu zaista nije bilo mjesta jer tamo me je dočekala jedna divna obitelj čiji je glavni cilj naše znanje, u teoriji i u praksi, ali i naše zadovoljstvo. Napustila sam Rijeku iskusnija i bogatija ne samo znanjem već i prijateljstvom za koje smatram da će trajati još dugo.

N​ena Nikolić

Oduševljena sam tečajem za barmene, što sa teoretskim, što sa praktičnim dijelom. Ugodna energija svih zaposlenih te spremnost svih instruktora da pomognu u svim situacijama sa svojim savjetima proizašlim iz itekako bogatog iskustva. Veselim se vidjeti cijeli tim koji je kao jedna velika obitelj i jedva čekam nove uvijek inovativne tečajeve i seminare. Pozdrav iz Njemačke!!

Ljerka Lupić

Škola za barmene jako mi se svidjela, zato što je praksa i teorija povezana. Program je bio profesionalno organiziran, profesori isto tako, uvijek možete računati na njih u slučaju da imate kakve poteškoće, bilo riječ o flairu, ili o teoriji i izradi raznih koktela. Definitivno bi preporučila Školu barmena budućim generacijama barmena. Jako sam Vam zahvalna za edukaciju koja mi je jako pomogla na profesionalnom putu te struke.

Alma Nuhić

U studenom 2016. položio sam ispit za barmena u Udruzi konobara i barmena Hrvatske. Uživao sam dok sam išao na tečaj, naučio sam puno toga i sve naučeno koristit će mi u budućnosti u poslu. Upoznao sam druge polaznike – nove prijatelje. Predavači i djelatnici udruge pravi su profesionalci, puni iskustva i strpljenja, a tečaj je odlično organiziran. Drago mi je što sam to prošao, svima koji to žele preporučio bi da se upišu u Školu Barmena, a ja osobno jedva čekam da upišem novi tečaj.

Luka Markolović

Uglavnom, 3 odlična tjedna, predavači odlični, svaki poseban na svoj način, puni entuzijazma. Toliko dobro da jedva čekam Pivskog znalca (što se nadam da će bit u 5. mj).

Ivana Drljanac

Jednostavno rečeno bilo mi je super. Našli ste mi smještaj. Jest da je malo udaljen od škole, ali bio sam mobilan tak da je i to dobro ispalo. Što se tiče same škole sa predavanjima sam zadovoljan i sviđa mi se što primate po manje učenika kako bi se sadržaj predavanja bolje i uspješnije usvojio. Program je dobar i može se dosta naučiti iz njega. Zoki mi je kralj i našao mi je posao, zahvalan sam mu kao i ostatku cijelog vašeg tima; eto trenutno se ne mogu sjetiti šta bi još mogao napisati….

Nikola Drašković

U Školi barmena sam stekao jedno neprocjenjivo iskustvo… od novih prijatelja, edukacije te zabave… Predavači u školi su jako pristupačni i vedri ljudi te puni znanja o sveukupnom poslu… ova škola mi je pružila priliku da nešto izgradim, a to je moja budućnost!! Svakoj mladoj osobi bi preporučio školu barmena ako je zainteresirana za ugostiteljstvo!! Sve pohvale.

Benjamin Buterin

Zanimljivo, poučno i zabavno.

Jedno iskustvo i prijateljstva koja ostaju i pamte se cijeli zivot!! :-)))


Kristina Domančić

Kad sam došao u Rijeku za barmen tečaj iskreno nisam znao što očekivati i o čemu se točno radi. Mislio sam pokazat će mi kako se toče pića, rade kave i to je to. Nikakvi kokteli i luksuzna pića mi nisu bila na pameti, a da ne spominjem flair! Tijekom tih mjesec dana stekao sam poznanstva i dobio još nešto više, životno iskustvo. Doselio sam se u Rijeku i kasnije polagao tečaj za baristu jer je kava bila moja “prva ljubav”. Dvije godine nisam imao nikakvog kontakta sa koktelima i odselio sam u Irsku. Tu je rad sa koktelima nešto drukčiji, manje popularan. Škola barmena i Škola za bariste su mi pomogle u poznavanju pića i pripravljanju istih, ali ono važnije dala mi je stav koji svaki pravi barmen mora imat.

Antonio Vukić Dabo

Ma meni je super bilo! Vrhunska ekipa mentora i učenika. Puno smijeha, zabave, ali i učenja, prakse, sve u svemu ako me itko pita svugdje ću preporučiti Školu barmena.. Jedino kaj mislim da bi kao škola trebali imati, barem je to slučaj kod mene bio, za ljude koji dolaze iz daljih sredina neki stan ili tak nešto, mislim da bi to svim učenicima puno pomoglo. E, zaboravio sam dodati da je VRH ovo kaj posao pronalazite, to je broj 1.

Aleksandar Korenika

U Školi barmena bilo mi je odlično, ekipa je bila prava, dosta smo radili i učili (neki više, neki manje), ali sve je bilo u ugodnoj atmosferi. Naučili smo jako puno korisnih stvari i škola mi je postavila jako dobre temelje za buduće napredovanje. Sve u svemu jedno odlično iskustvo.

Rade Kovačević

Smatram da je ovaj tečaj bio iznimno koristan. Naučio sam puno o profesionalnoj pripremi i svojstvima kave. Edukator je izuzetno pristupačan i opušten u prenošenju svojih barističkih vještina. Budući da sam nakon završenog tečaja dobio mnoge pohvale od zadovoljnih gostiju, preporučio bi ovaj tečaj svakome tko želi steći specifično znanje i iskustvo kao barist.

Alex Babačić

Na nagovor gospođice Ivane Jandrijević upisao sam Školu za barmena od barmen.hr-a. Kako sam radio sezone u kafiću htio sam proširiti svoje znanje o koktelima i pićima, te si pronaći bolji posao. Kad sam prvi put došao na predavanje želio sam upiti što više od predavača, te sam se počeo nešto više zanimati za flair. Posebno zanimljiva predavanja bila su mi ona o žestokim alkoholnim pićima. Do tada nisam znao da tako mali faktori u proizvodnji toliko puno znače u konačnom proizvodu. Kako je vrijeme teklo, zbližio sam se s ostalim učenicima te smo postali prijatelji. Za vrijeme škole predavač Marko mi je ponudio da radim s njegovom ekipom na cocktail cateringu, tako da sam to prihvatio i to mi je ujedno bio prvi posao kao barmenu. Tako da sam osim znanja dobio i iskustvo i posao, poprilično neočekivano…

Kako se bližio kraj školi i došao dan završnog ispita, neki su prošli, neki su pali, ali bitno je da su prijateljstva između učenika i Barmen.hr tima opstala i traju.


David Medić

Bavim se ugostiteljstvom od svoje 17., početak je bio klasika, kave i miješana pića. Kroz idućih par godina skupio sam i nešto iskustva u spravljanju koktela (bar sam tada tako mislio ;). Kolege Zorana Lukića i Sinkeeya Novkovića upoznao sam na sajmu ugostiteljske opreme u Splitu, 2015. god., i tako saznao za samu Udrugu i školu, te je odlučio upisati nakon ljetne sezone, što se kasnije pokazalo kao odličan potez.

Iskreno, mislio sam da će sama škola biti puno lakša, ali potreban je trud i znanje da bi se škola završila, što je i nužno za daljnji napredak ako se mislite baviti ovim poslom koji je jako kompleksan, i zahtijeva puno znanja ako ga mislite raditi kako treba. Kroz period školovanja te “Coca-Cola Junior Barmen Cup-a” upoznao sam fantastične ljude koji su mi postali prijatelji i na tome sam jako zahvalan.

I za kraj moram reci da je škola u meni probudila strast prema ovoj profesiji, dala mi jednu jako dobru podlogu , koja je ključna za napredak u ovom poslu. Biti barmen je zanimanje kojim se definitivno želim baviti u budućnosti i tome mogu zahvaliti ljudima u Udruzi za koje nemam ništa drugo nego riječi hvale. Vrlo profesionalni, marljivi, i dobri ljudi koje šire znanje o ugostiteljstvu koje je prijeko potrebno u turističkoj zemlji kao što je Hrvatska.


M​arko Škarpa

Dolaskom u Udrugu konobara i barmena Hrvatske te s prvim upoznavanjem sa predavačima barmenima, bio sam baš sretan, odmah prvi dan smo imali razgovore kao da se poznajemo već 100 godina. Na početku je s nama bio gospodin Zoran Lukić i stvarno mogu reći da te čovjek nauči apsolutno sve o povijesti i današnjim koktelima, družili smo se par dana i onda je došao na red moj dragi i dobri imenjak Marko Jovanović, ne znam što da kažem o tom gospodinu, naučio me svemu i čak smo i radili skupa neke cateringe i stvarno je odličan prijatelj i kolega, (p.s. iako sam u nekim stvarima ja bolji od njega, možda se sjeti kad bude ovo čitao. Dužan si mi pizzu), Marko nas je vodio još neko vrijeme i onda nas je preuzeo vrhunski barmen i dobar prijatelj Siniša Novković “Sinkeey” koji je bio glavni i odgovorni naučiti nas flair disciplinu. Sate i sate i sate vrhunske zabave, smijeha, druženja i razbijenih glava od shakera smo proveli u flair prostoru Udruge, tad smo već svi postali kao jedna velika obitelj, u ovo sve uključujem i dame koje rade u uredu Udruge.

Nakon mjesec dana nezamjenjivog druženja sa kolegama i kolegicama došlo nam je i prvo natjecanje u javnosti, svi smo bili uplašeni iber, kad je cijela ta masa ljudi počela pljeskati i kad su se naši kako ja to kažem “profesori” počeli derati “ajmo ekipa najjači ste” odmah je bilo sve lakše, vrhunski smo odradili natjecanje i impresionirali cijelo Korzo, na kraju smo imali odličan after party gdje smo se svi skupa družili, zabavljali i pjevali do jutarnjih sati…

Eto, za sam kraj imam samo riječi pohvale za sve ljude koji tamo rade i neopisivo mi je drago što sam upoznao tako dobre i kvalitetne prijatelje i kolege. Hvala vam ekipa ❤

Ljudi, upišite školu barmena u Rijeci i doživite jedan predivan period u životu. ❤​


Marko Sekula

Krenula sam u Školu barmena 1.2.2015. s još 12 drugih polaznika koji su bili super ekipa, spremni pomoći i družiti se svaki dan prije i poslije nastave. Iskustvo Škole barmena jedno je od najljepših iskustava školovanja i druženja u mom životu. Članovi tima Udruge barmena uvijek su spremni pomoći, opušteni su i otvoreni za sva pitanja, tako da je pitanja bilo svakakvih vrsta, što je značilo i puno smijeha. Svakodnevna teorijska nastava bila je zanimljiva, poučna i definitivno motivirajuća za daljnje učenje, pogotovo zato što nas je na kraju svakog predavanja očekivao kratki test, koji nije težak… ako si u toku s dešavanjem na satu.

Predavači su nam s vremenom postali sve više bliski, pogotovo Sinki zbog kojeg su satovi flaira bili najbolji dio tjedna. Flair je vjerujem najbolje novo iskustvo svakog polaznika škole, većinom zbog toga što je flair vještina koja dozvoljava puno kreativnosti i slobode, ako se u nju uloži puno truda, što nije teško jer je cijelo iskustvo jako zabavno. Puno sam naučila tijekom školovanja i to znanje spašava me i koristi mi iz dana u dan. Teško je sve uspomene uopće staviti u riječi, ali kada bi me netko pitao da se vratim negdje u prošlost, definitivno bi se vratila u Školu barmena ????


Viktorija Host

S obzirom da se ugostiteljstvom bavim već dugo vremena odlučio sam da je vrijeme za nešto novo, te proširiti svoje znanje o kavi i crtanju po kavama što sam već otprije prakticirao, te se Škola za bariste pod vodstvom Sergeja Dedića pokazala kao najbolji mogući potez ikad!!! Iznimno me pozitivno i na najbolji mogući način oduševila i zapravo otvorila vrata u svijet kave koji dotad nisam poznavao. Dobio sam nova znanja i vještine potrebne za profesionalan rad te mi je otvorila puno detaljniji i jedan sasvim drugačiji pogled na posao kojim se bavim, no sada sa puno više interesa i motivacije. Ono što me potpuno oduševilo je koncept i organizacija same škole, a to je da tokom predavanja nema niti jedne minute praznoga hoda i to je fascinantno. Dakle, sve što Sergej demonstrira ili kaže ima svoju svrhu i svoj smisao, i to je ono što se cijeni.

Svaki savjet koji sam dobio, svaku stvar koju sam naučio pažljivo sam primjenjivao u daljnjem radu, no nakon škole, kudikamo profesionalnije. Jednostavno je neopisivo slušat kako Sergej sa ljubavlju i strašću predaje o kavi i aparaturi i prenosi svoje znanje na svakog polaznika. Mogu slobodno reć da sam se u školi totalno nadogradio u svim poljima, te sam na tome ekipi barmen.hr-a iznimno zahvalan. Za vrijeme škole predsjednik Zoran Lukić mi je ponudio posao u udruzi kao predavač latte arta, a to mi je ujedno i prvi posao gdje mogu svoja znanja o latte artu prenijeti na polaznike koji se žele nadograditi u tom segmentu, pa sam tako eto potpuno neočekivano dobio i posao i mogućnost da radim ono šta stvarno volim. Evo, baš od srca sam napisao.


Antonio Švob

Auh, sta da kažem.. Bilo nam je ludo i nezaboravno! Na početku dok se nismo upoznali i uhodali malo nam je bila paranojica, ali brzo smo se kroz učenje, testiranje raznih alkohola, vikend stres testove, flair treninge i sve sto škola nudi upoznali, opustili i shvatili da je sve zapravo komplicirano koliko si sam zakompliciraš. Što se tiče programa i predavača, svaki od dragih nam profesora Udruge barmena ima svoj dio u kojem se pronašao i stvarno su se potrudili da što bolje, ali i što jednostavnije prenesu svoje znanje nama.

Malo smo ih zezali i nismo baš slušali, ali na sve su oni navikli pa i za to postoji “kazna” i metla kojom se čisti dvorište ili krpa kojom se briše prašina. Stvari koje smo u školi za to kratko vrijeme naučili sigurno će nam dobro doći u bilo kojem poslu u ugostiteljstvu, nevezano samo za koktele, jer posao je takav da uvijek imaš novih stvari za naučit.

Uglavnom, da, tečaj je prije svega zabavnog karaktera, ali jednostavno moraš tih par tjedana koliko škola traje, sjest i zagrijat stolicu kako bi što bolje prošao na rešetarenju zadnji dan ? Pogotovo ako si u tom poslu nov. Ima gradiva i koktela da te stvarno u jednom trenutku glava zaboli, aaali isplati se popit koji aspirin i nastavit dalje do kraja! ??? Sve pohvale i preporuke!


Lea Kos

Na barmen hr sam naletio sasvim slučajno, surfajući internetom i tražeći nešto u što bi uložio svoje vrijeme i novac zarađen na prethodnoj sezoni. Ono što su nudili je zvučalo jako dobro (čitaj vrhunski), a kako meni za odluku malo treba, istipkao sam prvi mail i nakon možda desetak dana uplatio školarinu. Malo sam možda bio skeptičan jer sam bio uvjeren da imam dovoljno znanja i iskustva već u ovom poslu (vođenje dvaju lokala, sezona u koktel šanku koji je izbacivao 700+ koktela po noći + vođenje pogona na sezoni od 20+ ljudi). Tako da nisam baš bio siguran koliko je ovo bila dobra odluka.

Stigla je i Rijeka, a tako i prvo predavanje. Prvi predavač je gospodin Zoran Lukić – čovjek nevjerojatne energije i količine znanja, a nakon njega se ispostavilo da i je cijeli tim takav, vrhunski predavači, a što je bitnije i ljudi. Kako su dani prolazili, shvatio sam da sam znao malo. S guštom sam učio, slušao i upijao. Meni je ovo osobno bila jedna od najboljih odluka vezanih za sezonu/znanje/iskustvo/budući posao. Dobit ćete početno znanje flaira koji je bio ful ful zabavan, ali ne i lagan. Ono što je najbitnije dobit ćete veliku bazu koktela koje ćete znati raditi te sve ono što okružuje svaki koktel (povijest, baza, alkoholi, sirupi, načini izrade, apsolutno sve). Priča će se zaokružiti sa znanjem o baru i svemu što ide uz njega te odnos sa gostima.

A ako vas brine praksa, toga će biti petkom i subotom, također veoma zanimljivo iskustvo. Ako niste spremni biti bolji nego što ste bili jučer onda ovo nije mjesto za vas. A ako jeste onda ste na pravom mjestu i vjerujte mi na riječ uživat ćete u svakoj sekundi ove škole. Jedini pravi savjet koji vam mogu dati je da učite od prvog dana početka škole. Sretno svima!


Andrija Šarić

Kao netko tko radi treću godinu u luksuznom turističkom brodu kojega krase tri kormila (što bi kod hotela bilo 5*****) mogu reći da me je tek ovaj tečaj usmjerio ka ispravnom radu, pokazao mi je kako pravilno raditi, poštivati, a i samim time voljeti rad s kavom koji je ipak malo više od čistog izlijevanja kave u šalicu.

Profesionalnost predavača Sergeja, doza ozbiljnosti i opuštenosti je upravo ono što krasi prave prenosioce znanja i drago mi je što sam imao priliku dobivati znanje od nekoga koji uistinu posjeduje bogato iskustvo i koji je spreman isto proslijediti na druge. Za sve vas koji ili želite uploviti u posao koji je u doticaju s kavom ili za sve vas koji želite nadograditi svoje znanje, toplo preporučam ovaj tečaj. Iz prve ruke kažem, vrijedit će.

Još jednom hvala lijepa predavaču Sergeju i udruzi Barmen.hr!


Ivan Biljak