Skupa pomiješajte kremasti sir, kiselo vrhnje, šećer, mlijeko, ekstrakt vanilije i sol u blenderu (ako nemate blender možete iskoristiti ručni mikser). Bazu dobro rashladite, minimalno 2 sata. Dodajte burbon do željene konzistencije i ulijte ga u posudu te stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata.
Za pripremu voća, otopite maslac u posudi na srednjoj vatri, dodajte šećer. Dodajte voće i burbon. Kuhajte i povremeno promiješajte dok voće ne omekša i dok se smjesa ne zgusne. Dodajte limunov sok i kuhajte još jednu minutu. Maknite sa vatre i pustite da se smjesa rashladi. Kako se bude hladila, tako će se zgusnuti. Stavite u hladnjak do posluživanja.
Priprema:
Za pripremu sladoleda, zagrijte slatko vrhnje dok ne proključa. Dodajte đumbir i maknite sa vatre. Pustite da se đumbir namače 10ak minuta. Procijedite vrhnje i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Pomiješajte vrhnje sa kremastim sirom, kiselim vrhnjem, šećerom, mlijekom, ekstraktom vanilije i soli u blenderu ili ručnim mikserom.
Bazu hladite barem 2 sata, nakon toga dodajte rum. Smjesu stavite u željenu posudu i u zamrzivač gdje mora ostati 4 sata prije posluživanja.
Umak od čokolade pripremite na sljedeći način. Zagrijte slatko vrhnje sa smeđim šećerom dok se šećer ne rastopi. Čokoladu stavite u vatrostalnu posudu i preko nje prelijte umak, miješajte dok se ne sjedine svi sastojci a smjesa ne bude glatka. Nakon toga dodajte rum i ekstrakt vanilije. Sladoled poslužite sa ovim preljevom a višak umaka možete pohraniti u hladnjak u posudi s poklopcem i što manje zraka.
Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, dodajte kavu i maknite sa vatre. Pustite smjesu da odstoji 5 minuta. Procijedite vrhnje kako bi odstranili grubo mljevenu kavu i ostavite ga da se ohladi do sobne temperature. Nakon toga sjedinite vrhnje s kavom, kremasti sir, kiselo vrhnje, mlijeko, šećer, ekstrakt vanilije i sol u blenderu. Ostavite da se hladi 2 sata. Potom umiješajte sambucu i stavite u plitku posudu pa u zamrzivač. Kao i kod prijašnjih, ostavite najmanje 4 sata prije posluživanja.
Izvor i foto: Liquor.com
Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!
Free membership until 31st December 2020 for private users!