Tijekom ovogodišnjeg BCB-a imali smo posebnu čast razgovarati s brand ambasadorom Angosture Ivanom Mlivićem. On je ponosni Vinkovčanin i vrhunski barmen koji je prošle godine iznenadio jedinstvenim projektom Bitter and Sweet i ostvario svoje ideje. Ambiciozan i uvijek spreman na nove pothvate, Ivan svoju karijeru gradi već više od 15 godina. Pohađao je brojne Masterclassove i usavršavao svoje znanje, svaku priliku je iskoristio da bi naučio niove stvari i pokazao da se upornost isplati. U razgovoru nam je rekao više o suradnji s Angosturom. Konstantno ulaganje u znaje dovele su i do suradnje s glumcem Ryanom Reynoldsom i njegovim brandom Aviation .
Više o Ivanu, njegovu poslovnom putu i projektima možete pročitati u razgovoru.
Dobar dan ekipica, znači moje ime je Ivan Mlivić, brand ambasador sam za House of Angostura. Zadnjih 15-ak godina radim u ugostiteljstvu, svemu što se tiče barova, restorana i klubova. Zadnjih 5 godina prebacili smo se u industrijsku priču, vezano uz rumove i bittere, točnije najpoznatija kompanije vezano za proizvodnju bittera. Slijedeće godine biti će 200 godina od kako je priča startala s Aromatic Bitterom. I za početak to je to.
Dapače. S Kultura barom sam odrađivao Consulting koji je trajao godinu dana, te sam prije nekih mjesec i pol završio s tim projektom, a sada krećemo u neku novu priču, ali o tome možemo u nekom slijedećem intervjuu.
Tako je. Inače kolegica Ivana i ja smo pokrenuli jedan projekt koji se zove Bitter and Sweet. Ivana je inače edukatorica vezano za priču o slasticama i kolačima. Njezin shop se zove Sweet Temptation, a pošto sam ja u suradnji s Angosturom i Bitterima povezali smo priču između koktela i slastica i zato smo je nazvali Bitter and Sweet.
Naravno da mogu. Cucielo Vermouth je projekt koji je lansiran prošle godine. Startali su sa klasičnim Vermouth Di Torino. To je priča koja ima Bianco i Rosso. Ove godine službeno na BCB-u, ista ta kompanija, Artisan Spirit, lansirala je i svoj drugi proizvod Stanhope ‘Rye’.
Sada kreću u globalnu priču što se tiče distribucijskog dijela. Stanhope je napravljen u suradnji sa Cartisal Spirit destilerijom čiji je vlasnik Andy Holmes koji je peta generacija proizvođača u Americi i njegov djed proizvodi ‘Rye’ i Burbon.
Queen’s Park Swizzle. On je napravljen prije cca. 100 godina u Queen Park Hotelu. Kombinacija je šećernog sirupa, Demerare ruma, Angosture Bittera, limete i mente. Klasična pričica, top-up sa Angostura bitterom i to je to.
Krećemo prema Londonu, završavamo s Rum festivalom i nakon toga u Pariz, tri dana. Tamo ćemo raditi na snimanju nove reklame u tri bara i nakon toga malo odmora, kojih 10-ak dana.
Složit ćemo jednu zajedničku priču. Gospodin Daniel Jones, globalni ambasador za Angosturu i ja krećemo u priču koja će spojiti zadovoljstvo putovanja, uživanja, cigara, rumova i ostalog gdje ćemo pokušati što više približiti gostima u hotelima, barovima, lounge barovima priču o samom rumu.
Kako na ovo odgovoriti. Razumijevanje postoji kod moje drage supruge već 7 godina, koliko smo zajedno, ali moram malo kompenzirati i kada idem na put i ona ide sa mnom, složimo si neku priču i dogovorimo se.
Prvo bih se zahvalio na pozivu i biti će mi čast doći u vašu školu i napraviti prezentaciju. Napraviti ćemo jednu prezentaciju o povijesti, mislim da bi to moglo biti zanimljivo za vaše učenike. Tako ćemo proći kompletan proces od zadnjih 200 godina, kako je nastao Aromatic Bitter. Zatim ćemo se prebaciti na rumove i pripravit ćemo neke od najpoznatijih koktela koji se rade na Trinidad i Tobagu, točnije karipskom otočju. Složiti ćemo Queen’s Park Swizzle, Amore Amaro i Angostura Sour.
Ivane hvala ti na razgovoru i sretno u novim projektima.
Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!
Free membership until 31st December 2020 for private users!