Prije svega izuzetno mi je drago i počašćen sam što sam jedan od vodećih članova navedene sekcije barova. Mislim da je primarni cilj svježa krv i nova energija, koja će doprinjeti borbi za bolji položaj barova, odnosno ugostiteljstva na hrvatskoj sceni.
Primarni cilj, ali i moj osobni jest prijekopotrebno spuštanje PDV-a na kompletno ugostiteljstvo.
Kratkoročni cilj je formirati radnu skupinu koja će djelovati na svim stranama, odnosno na svim mogućim elementima kako bi zajedničkim snagama radili na spuštanju PDV-a, što je u trenutnoj situaciji prijekopotrebna stvar.
Smatram da bi se caffe barovima trebalo dozvoliti da barem rade ‘coffee to go’ , a s druge strane smatram da bi stožer i zdravstvene poglede zadovoljilo da dozvole rad terasa, koje bi bile otvorene barem 51% kako bi gosti mogli boravili na friškom zraku.
Definitivno su najviše pogođeni objekti koji se nalaze u sklopu trgovačkih centara, jer se nisu oporavili još od ljeta. Ljudi su jednostavno izbjegavali zatvorene prostore samim time i te lokale koji se nalaze u trgovačkim centrima.
Smatram da su u ovom momentu najviše profitirali kvartovski lokali. Osobno imam jedan kvartovski lokal i on je u najmanjem padu, tako da definitivno postoji razlika u odnosu na ugostiteljske objekte u trgovačkim centrima i onih kvartovskih ili onih u centru grada.
Tajna je moja ludost i moja želja za napredovanjem. Rekao bih da je formula „pazi ono što želiš“. Ja sam želio napraviti koktel bar od prvog dana u Teatru, samo sam čekao pravog čovjeka, a pravi čovjek mi se dogodio unatrag 6 mjeseci.
Moj lokal nisam ja, moj lokal je moj tim. Moj tim i ja smo zajedno sa svojim ljudima i uvijek to naglašavam.
Dejan Alpeza sa svojim timom iz Teatro Lounge Bar-a
Rekao bih isključivo poštovanje, poštovanje i poštovanje. Točka.
Rekao bih da novi članovi teško to prihvaćaju. Stari koji me već poznaju i koji uspiju preživjeti tri mjeseca pored mene to prihvate i onda im to postane normalno, a sve drugo nakon toga nenormalno.
Volio bih da nemam puno planova, ali jednostavno nisam tip koji nema planova. Naprotiv, imam puno planova i smatram da čovjek kad stane je zaboravljeni slučaj.
Vjerujem da se jednostavno moramo nadograđivat, planirat, i ulagat, bez obzira što se nalazimo u jednom turbulentnom vremenu neizvjesnosti. Upravo s planiranjem i inovacijama trebamo biti korak ispred vremena, jer jedino na taj način možemo taj prokleti Covid-19.
Vrlo jednostavno. Znam da je teško, ali nemojte padati na kvaliteti, jer kvaliteta uvijek ispliva na površinu.