Sad i službeno odbrojavamo novih 365 dana do dočeka Nove godine. A di ćeš ti za Novu? 😛

Nadamo se da ste se dobro proveli, najeli, napili, izljubili.. a sad je vrijeme da svi skupa krenemo na jednu detoksikaciju organizma. I naravno da opet ne mislimo na čišćenje od alkohola (ccc, kako vas nije sram), već od hrane. I možda malo alkohola.

Mi imamo puno planova i ciljeva za ovu 2017. godinu, a prvi od njih je naša Škola barmena koja počinje 23.01.2017.. Mjesta još ima, zato rezerviraj na vrijeme. Zašto bih upisao/la Školu barmena? Ne da mi se.. ne volim škole.. e pa – mi smo tu da te uvjerimo zašto je Škola barmena odličan izbor! Dobivaš internacionalnu diplomu. Škola se odvija u malim grupama jer želimo prema svakom polazniku pristupiti na individualan način, i naš cilj je vaše usavršavanje i znanje. Baza od skoro 400 različitih pića iz cijeloga svijeta daje vam mogućnost pripreme raznih koktela, čime usporedno usvajate teoriju i praksu. U sklopu edukacije uključen je i gratis free style flair bartending za početnike koji će vas dodatno usavršiti i pružiti vještine atraktivnog točenja i animacije gostiju. Ono što je super je upravo to što idemo od početka, dakle nikakvo predznanje nije uvjet za upis škole. Nadamo se da je ovo dovoljan broj razloga zbog kojih si upravo u sebi rekao: Novogodišnja odluka – upisat ću Školu barmena, i to ću napraviti odmah! Uzimam mobitel u ruke i zovem.. evo.. 0… 5… 1… 3…. 2… 0… 6… 3…. 3… dakle, 051/320-633. Dobro sam upisao/la broj i zovem. Ovo mi je jedna od boljih odluka za odličan početak ove godine.   

Eto, nakon odličnog starta ove godine, napravite mali predah od visokokaloričnih pića/hrane, i napravite si jedan niskokalorični cocktail.

PARTIDA MARGARITA COCKTAIL

  • 6 cl Tequila
  • 3 cl svježeg soka od limete
  • 3 cl sirupa od agave

Dodati sve sastojke u shaker i napuniti ledom. Protresti, i procijediti u ohlađenu cocktail čašu ili Old Fashioned čašu napunjenu svježim ledom. Ukrasiti s limetom.