Nakon osvajanja nagrade i brojnih putovanja koja su uslijedila, napokon smo uhvatili predavača naše Škole barmena za Tequilu i Mezcal kako bi nam opisao kako je u Barceloni osvojio MVP front of the house nagradu za najboljeg pojedinca na Flavour and Flair Venture Beyond.
Dimitrije Vasiljević vrsni je barmen, trener Škole barmena i regionalni brand ambasador za Monin, Campari i Diageo. U razgovoru nam je spomenuo svoje poslovne planove za dalje, odgovorio ako je došlo do ideje za zero waste koktel, koji mu je donio nagradu i prestižno mjesto na barskoj sceni.
Više o Dimitriju pročitajte u nastavku razgovora.
1. Možeš nam se malo predstaviti? Kaži nam tko je zapravo Dimitrije Vasiljević?
Lik iz crtića, ljubitelj dobre kapljice (i zalogaja, naravno), zaljubljenik u svoj posao.
2. Pobjedio si na ‘Flavour and Flair Venture Beyond’ u Barceloni. Možes nam opisati kako je tekao put do trona?
Natjecanje je bilo ekipno, sudjelovale su ukupno 94 ekipe iz hotela Hilton iz cijelog Svijeta. Ekipa riječkog Hiltona Costabella, uključujući i moju malenkost, u finalu je bila 4. a ja sam osvojio nagradu MVP front of the house za najboljeg pojedinca, uz chefa Petera Siedlaczeka iz Manchestera koji je proglašen najboljim kuharom natjecanja..
3. Kako je došlo do ideje za ‘Celery Sour’?
Zadane teme natjecanja bile su lokalne namirnice i “Zero waste” pristup, a koktel je trebalo povezati s jelom našeg chefa Antonija i pastry chefice Tine. Antonio je u svom jelu koristio celer, a ja sam od celera napravio cordial, dehidrarao ostatke i samljeo ih u prah koji sam na kraju iskoristio kao dekoraciju. Gin sam infuzirao kaduljom koja se nalazi u Tininim slasticama, dodao krasnog domaćeg limuna, pelinkovac kao bitter, kap Jadranskog mora i naravno Stillabunt Magic Velvet foamer kao vegansku zamjenu za bjelanjak.
4. U izradi koktela koristio si Stillabunt Kapi. Koliko je to utjecalo na finalni izgled i okus koktela?
Obožavam te kapi. Nisu promjenile okus, već teksturu samog koktela, dale krasnu pjenu na kojoj je dekoracija došla do izražaja. Vjerujem da se i sucima svidio vegan “friendly” koncept.
5. Kako je to biti u svjetskoj klasi?
Bila je izuzetna čast natjecati se u konkurenciji s takvim kreativcima. Stekli smo brojna nova poznanstva, naučili ponešto i odlično se zabavili a do kraja natjecanja, svih nas 20 finalista, postali smo jedan veliki tim. Tih nekoliko dana, iako pomalo stresnih zbog samog natjecanja, savršeno su iskustvo. Svakako bih ponovio.
6. Bio si u Barceloni tih nekoliko dana natjecanja. Kako ti se sviđa Barcelona kao grad hrane i koktela? Jesi li obišao barove, kakva ti je njihova barska scena?
Barcelona ima izuzetno bogatu gastro scenu, a o barskoj da i ne pričam. Od prva tri bara u svjetskih top 50, dva su u Barceloni. Naravno da sam, između ostalih, posjetio Paradiso, koji je ove godine proglašen najboljim barom na Svijetu, odlično se proveo i uživao u savršenim koktelima. Također me se dojmila čuvena tržnica Boqueria u blizini koje se nalaze brojni street food objekti i mali restorani gdje smo također “omastili brk” i pili odlične margarite!
7. Što nakon natjecanja i svih putovanja koja su uslijedila? Kakvi su ti poslovni planovi za dalje?
Kako sam odnedavno službeno izašao iz šanka, nastavljam suradnju s PPD Croatia, kao regionalni brand ambasador za Monin, Campari i Diageo, kao i Instagram kampanju u suradnji s Campari Croatia. Naravno, s velikim zadovoljstvom mogu reći da sam i dalje dio naše Barmen.hr ekipe kao predavač Tequile i Mezcala, a u planu su nam i neka proširenja angažmana ali o tome ćemo u nekoj budućoj prilici, da ne otkrijemo sve. 🙂
Kao stara instagramuša, s kolegama fotografima radim i na marketingu društvenih mreža iz niše ugostiteljstva, a odnedavno smo započeli suradnju s predivnim lounge barom Tabu iz Ičića u kojem rade neki naši dragi učenici kao i predavačica Barmen.hr.-a, iliti head bartenderica Tabua, Lara Đinić.