Savour Beer, tvrtka bazirana u Windsoru, zajedno s Bolney Wine Estate tvrtkom, proizvela je 10,5% pivo Belgijskog stila – zlatni ale koristeći méthode champenoise kako bi se stvorio bogat i čist okus te gaziranost poput pjenušavih vina.
Osnivač Savour Beer-a, Sandy Kirkpatrick, rekao je da je projekt najviše gurala njegova „opsesija“ da stvori najukusnije pivo koristeći samo tradicionalne metode i sastojke. Rekao je: „Htio sam stvoriti fantastično ukusno pivo i ujedno pivo koje će promijeniti tuđe percepcije o pivu.“
„Previše ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu još uvijek ima jako niska očekivanja kada je u pitanju pivo i ja smatram da se to treba promijeniti. Dominantnost svjetskih lager brand-ova stvorila je jako duboko ukorijenjene percepcije o pivu. Htio sam pokazati ljudima da ima više u pivu nego očekivano, i po pitanju okusa ali i cijenjenosti.“
Méthode champenoise tradicionalna je metoda koja se koristi u proizvodnji pjenušavih vina kako bi se odstranio kvasac nakon druge fermentacije.
Izdana je limitirana linija od 670 boca koje se mogu naći jedino u Londonskim restoranima The Ledbury, Chez Bruce i The Square restoran u Mayfairu po cijeni od 15 funti. Mislimo da je vrijeme za izlet u London 🙂
Više o temi možete pronaći na: thedrinksbusiness.com
Besplatna članarina do 31.12.2020. za privatne korisnike!
Free membership until 31st December 2020 for private users!