Double Chicken Please šesti je najbolji bar prema izboru „The worlds 50 best bars“ 2022. godine. A head bartender toga bara je naš sugovornik Ben Yabrow.
Naš predavač Filip imao je priliku porazgovarati s njim na Bar Convent-u održanom u Berlinu. Nakon što je radio u raznim barovima u Sjedinjenim Američkim Državama i Aziji, Ben je svoje mjesto pronašao u Double Chicken Please. Tamo radi s njegovim osnivačima GN Chanom i Faye Chenom. Zajedno, oni stvaraju inovativne i zanimljive koktele koji su inspirirani, ni više ni manje nego hranom.
Što on misli o budućnosti svijeta koktela i barmena, koji mu je koktel omiljeni i kako je došlo do imena Double Chicken Please možete pročitati u kratkom razgovoru s njim.
Moje ime je Ben Yabrow i ja sam glavni barmen u Double Chicken Please.
Duga je to priča, ali GN, jedan od naših suosnivača i njegov najbolji prijatelj imaju nadimke, a obojici su im nadimci povezani s piletinom. Cijelo je ime nastalo tako. Izvorno je to trebao biti dizajnerski studio, ali sada radi kao bar.
Uh, bio je to veliki šok. Nitko od nas nije očekivao da ćemo se plasirati uopće, a gdje smo završili – među 50 najboljih na svijetu.
Da, naravno. Dakle, u Double Chicken Please postoje dvije različite sobe. Prednja soba je ona gdje su svi naši kokteli točeni (Tap cocktails). A onda, u stražnjoj sobi, svi naši posluženi kokteli inspirirani su klasičnim jelima. Tako da tamo imamo pića inspirirana jelima kao što su japanski hladni rezanci, pita od limete, pizza, francuski tost i slično.
Ne znam, milim da je nešto u čemu gosti uživaju kada se o koktelu ne priča puno i kada brzo bude gotov. Ali mislim da ćete početi viđati sve više i više koktela koji se mogu isporučiti u kraćem vremenu, bilo da su to tap ili Ready-to-drink kokteli. Mislim da će takve stvari postati dostupnije u mnogim barovima.
Hm, to je na neki način prilično širok raspon onoga što oni vole. Mislim da Amerikanci obično očekuju jače piće. I vole, mislim, mnogo aromatičnih okusa. Dakle, ako odete u Japan, kokteli, isti koktel ondje će imati mnogo manje alkohola i bit će delikatniji, kao što ćete u SAD-u imati više alkohola i kao, recimo ovako šećer i ovo će biti kiselina, Rekao bih da se rasteže kako bi se dao širi osjećaj u ustima.
Na svijetu? Vjerojatno Daiquiri.
Način na koji to radimo u Double Chicken Pleaseu bit će: 50 mililitara bijelog ruma, 20 mililitara svježe limete, a zatim 15 mililitara simple sirupa. Ali naš bogati šećerni sirup je zapravo napravljen 1,75 prema 1 umjesto 2,12 prema 1 kako to inače bude.
Nisam i volio bih tamo otići.
Ben, hvala ti puno na izdvojenom vremenu i ugodnom razgovoru.