• +385 51 320 633
  • [email protected]
  • English
  • Prijava / Registracija
Logo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300stickyLogo-bijeli-HR-300Logo-bijeli-HR-300
  • Naslovna
  • Vijesti
  • O nama
    • Barmen.hr
    • Osnovni podaci
    • Naši predavači
    • Iskustva polaznika
    • Sponzori
  • Članstvo
    • Privatni članovi
    • Pravni članovi
    • Zaposlenje
  • Edukacija
    • Škola barmena
    • Škola za bariste
    • Latte Art
    • Pivski znalac
    • Škola za Flair
    • Hobby barmen
    • Jednodnevni seminari
    • Masterclass
    • In-House treninzi
  • Multimedija
    • Behind the Šank
    • Facebook Foto
    • Foto
    • Video
  • Cocktail catering
  • Kontakt
  • English
  • Prijava / Registracija
    • Prijava / Registracija
0

Završio je treći Wincentive Weekend by Valamar

19/11/2022
Natjecanja, Vijesti
Alessandro Geraci, Destilerija Aura, Dimitrije Vasiljević, edukacija, Filip Sarilar, Italicus, Ivan Vidmar, Karlo Damijanić, Marko Benković, masterclass, pobjednici, san servolo, valamar, Viktor Dobrović, wincentive

U četvrtak 17.11. službeno je završio treći Wincentive Weekend by Valamar, kombinacija Masterclass-ova i natjecanja koje Barmen.hr organizira u suradnji s Hotelima Valamar. 

Ove smo godine za zaposlenike Valamara organizirali brojne edukacijske radionice gdje su mogli naučiti više o alkoholima, destilatima, sirupima, vinima i likerima.

Tako su prvi, od tri dana edukacije, Valamarovi zaposlenici imali priliku poslušati predavanje koje je održao predstavnik Lucas Bols destilerije Krzysztof Rathnau, koji je već ranije ove godine održao Master class u našoj školi barmena. Ovoga je puta na Wincentive weekend-u održao predavanje na temu hladnih i toplih koktela s imenom “Hot or Not by Bols.” Master class je bio iznimno zanimljiv i odlične tematike za ono što je uslijedilo za natjecatelje posljednji dan Wincentive-a, izrada vlastitih likera. 

Idućeg je dana na redu bilo nekoliko predavanja i edukativnih izleta. Prvi od njih bio je odlazak u poznatu Istarsku pivovaru smještenu Bujama – San Servolo. Tamo ih je dočekao njihov Master Brewer Ivan Vidmar koji ih je proveo kroz pivovaru i pojasnio postupak nastanka piva. Nakon razgledavanja i degustacije piva nastavili su na drugi edukativni izlet toga dana. 

Nakon pivovare ne red je došla destilerija, tako nam je slijedeća stanica bila destilerija Aura smještena u Buzetu. Kroz destileriju nas je proveo bivši učenik škole barmena, Kristian. Pokazao nam je proces nastanka njihova najpoznatijeg likera Teranino te ih je proveo kroz ostatak destilerije. Bio je to drugi edukativni izlet taj dan i nakon njega uslijedio je povratak u Hotel Valamar Diamant. 

Prvo Master class predavanje toga dana održao je Alessandro Geraci, Brand Ambassador poznatog talijanskog pića Italicus. Predavanje je bilo na temu “How to make a liquer” i polaznici su imali mogućnost degustacije pića i najpoznatijeg koktela s Italicus-om. Alessandro im je približio način pripreme likera i dao važne odgovore na pitanja koja su im bila potrebna kako bi zadnji dan sami napravili vlastiti liker. Za pripravu likera pripravio ih je i master distiller destilerije Aura Viktor Dobrović. Održao im je dva predavanja – “Testiranje i edukacija začina powered by Aura” i “Testiranje destilata od macerata i pive.” Svi su polaznici dobili odgovore na tražena pitanja i pomoć kako bi mogli sami stvoriti vlastiti liker. 

Nakon kraće pauze počeo je i posljednji Master class toga dana “Whiskey and Cigar night Master class by Chivas.” Njega je otvorio Marko Benković koji je svim polaznicima edukacije objasnio razliku između ispijanja whisky-ja i njegova konzumiranja uz cigare. Imali su priliku probati Chivas whiskey različitih godina odležavanja. Nakon toga je uslijedilo je kratko upoznavanje s cigarama, te je svatko od polaznika dobio priliku odabrati koju jačinu cigare želi. Podučeni kako trebaju obrezati i zapaliti cigaru, sudionici su dobili zadatak to primjeniti.

Treći dan Wincentive Weekend-a započeo je spremanjem natjecatelja za natjecanje koje se održalo kasnije toga dana. Imali su zadatak pripremiti destilat od baze koju su nasumično izvukli. Zadatak koji su morali ispoštovati bio je upariti bazu koju su dobili s sponzorskim proizvodom, također nasumično odabranim. Nakon višesatnih priprema usljedio je odlazak u restoran Spinnaker gdje je održano “Vinsko predavanje powered by Enozoik.” U restoranu su ih dočekala ukusna jela spravljena od strane šefa kuhinje Gorana Hrastovčaka. Uz svaki slijed jela pažljivo je odabrano odgovarajuće vino. Za odabir i prezentaciju vina bili su zaduženi sommelieri Sandi Paris i Zoran Gregorović.          

Po povratku u hotel natjecatelji su nastavili s pripremama koktela i likera, a stručni žiri sastavljen od Filipa Sarilara, Dimitrija Vasiljevića, Marka Benkovića i Karla Damijanića počeo je zauzimati svoja mjesta. Voditelj programa bio je poznati voditelj Luka Bulić. Uz stručni žiri, uključen je bio i tehnički žiri. Tehnički dio žirija koji je bio zadužen za degustaciju i ocjenjivanje samog likera koji su natjecatelji napravili bio je Ivan Vidmar, master brewer pivovare San Servolo i Viktor Dobrović, master distiler destilerije Aura. Tehnički član žirija za ocjenjivanje samog nastupa i prezentacije natjecatelja tijekom nastupa bio je zadužen Alessandro Greaci, barmen i ambassador brenda Italicus. 

Nakon 26 probanih koktela i ocijenjenih nastupa žiri je jednoglasno izglasao probjednička mjesta. Tako je prvo mjesto zauzeo Marko Duspara, direktor hrane i pića u Kampu Istra. Na drugom se mjestu našao Josip Herceg, barmen specijalist iz Dalmacija Places, a na trećem mjestu pronašla se Matea Barač, voditeljica bara La Pentola Hotela Meteor Makarska. Nagradu za najbolji nastup odnio je Antonio Miloš, barmen Vero bara u Hotelu Valamar Diamant .

 

Svim učesnicima i sponzorima zahvaljujemo ovim putem na suradnji. 

Natjecanja, Vijesti
Alessandro Geraci, Destilerija Aura, Dimitrije Vasiljević, edukacija, Filip Sarilar, Italicus, Ivan Vidmar, Karlo Damijanić, Marko Benković, masterclass, pobjednici, san servolo, valamar, Viktor Dobrović, wincentive
Podijeli

Povezane objave

27/03/2023

Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova na Weekend Food Festivalu


Pročitaj više
16/03/2023

Edukacijsko putovanje u Torino – srce proizvodnje Vermoutha


Pročitaj više
16/03/2023

Završio prvi regionalni Women’s Weekend u Rijeci


Pročitaj više

Najnovije

  • 0
    Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova na Weekend Food Festivalu
    27/03/2023
  • 0
    Edukacijsko putovanje u Torino – srce proizvodnje Vermoutha
    16/03/2023
  • 0
    Završio prvi regionalni Women’s Weekend u Rijeci
    16/03/2023
  • 0
    Održan prvi Teranino Festival u Balama
    13/03/2023
  • 0
    Burnim panelima na temu ženskih prava i rodne ravnopravnosti započeo prvi Women’s Weekend
    10/03/2023
Facebook Barmen.hr
Barmen.hr
Instagram @barmenhr
Newsletter

Pretplatite se na naš
newsletter


Barmen.hr

Slobodno nas možete kontaktirati svaki radni dan 8:00 - 16:00 h

E-mail: [email protected]

Telefon: 051 320 633

OIB: 92875884723

  • O nama
  • Naši predavači
  • Privatni članovi
  • Pravni članovi
  • Zaposlenje
  • Cocktail catering
  • Sponzori
  • Škola barmena
  • Škola za bariste
  • Latte Art
  • Pivski znalac
  • Škola za Flair
  • Hobby barmen
  • Seminari


+385 51 320 633

[email protected]

Adresa ureda

Eugena Kovačića 2, 51000 Rijeka

Adresa održavanja edukacija

Ciottina 19/1, 51000 Rijeka

Adresa za treninge flaira

Zanonova 1, 51000 Rijeka

TEČAJ KONVERZIJE: 1 EUR = 7,53450 HRK

  • Uvjeti korištenja
  • Pravilnik o privatnosti
  • Zaštita privatnosti osobnih podataka
  • Načini plaćanja
  • Reklamacije i povrat
Barmen.hr © 2023 | Sva prava pridržana | Izrada web stranice: Intraweb d.o.o.