16/12/2022

Odabran najbolji Hrvatski sommelier

U Opatiji je 12. i 13. prosinca ove godine održano jubilarno 25. prvenstvo sommeliera Hrvatske. Prvenstvo je organizirano od strane Hrvatskog sommelier kluba i pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, a podršku ovom projektu dala je i Turistička zajednica Kvarnera i […]
15/12/2022

Prijavi se za školu barmena u 2023. godini

Budući da je interes za edukacije u svijetu ugostiteljstva ove godine iskazan više nego ikada, odlučili smo da ne morate dugo čekati nego se odma možete pripremati za slijedeću godinu i prvu Školu barmena u 2023. godini. Dobro ste pročitali, […]
25/11/2022

“Putevima pobjednika” – kako je Dimitrije Vasiljević osvojio MVP front of the house

Nakon osvajanja nagrade i brojnih putovanja koja su uslijedila, napokon smo uhvatili predavača naše Škole barmena za Tequilu i Mezcal kako bi nam opisao kako je u Barceloni osvojio MVP front of the house nagradu za najboljeg pojedinca na Flavour […]
19/11/2022

Završio je treći Wincentive Weekend by Valamar

U četvrtak 17.11. službeno je završio treći Wincentive Weekend by Valamar, kombinacija Masterclass-ova i natjecanja koje Barmen.hr organizira u suradnji s Hotelima Valamar.  Ove smo godine za zaposlenike Valamara organizirali brojne edukacijske radionice gdje su mogli naučiti više o alkoholima, […]
15/11/2022

Brzih 10 s Angosturinim ambasadorom iz Hrvatske

Tijekom ovogodišnjeg BCB-a imali smo posebnu čast razgovarati s brand ambasadorom Angosture Ivanom Mlivićem. On je ponosni Vinkovčanin i vrhunski barmen koji je prošle godine iznenadio jedinstvenim projektom Bitter and Sweet i ostvario svoje ideje. Ambiciozan i uvijek spreman na […]
11/11/2022

Dominik Bečvardi novi Brown-Forman ambasador za Hrvatsku i Srbiju

U nedjelju je održan event u Peaches and Cream baru u Zagrebu, a tim eventom započela je i suradnja između poduzeća Brown-Forman i našeg bivšeg predavača u školi barmena, dobitnika ovogodišnje nagrade Bartender’s Choice na Raise the Bar konferenciji. Dominik, […]
28/10/2022

BRZIH 10 s Room Division voditeljicom u Hotelu Maistra

Tijekom HOW (Hotel Operations Weekend) Festivala imali smo priliku upoznati brojne zanimljive ljude, a među njima se svojom srdačnošću, znanjem i pristupom istaknula Diana Lukić Grandov. Diana je osoba koja se turizmom bavi već godinama. Započela je na kruzeru, radila […]
27/10/2022

U Opatiji održano 6. izdanje HOW Festivala

U prekrasnoj i suncem okupanoj Opatiji, prošli četvrtak otvoreno je 6. izdanje HOW / Hotel Operations Weekend / Festivala. Nakon dva održana u Zadru i dva u Poreču, te jedno online izdanje, HOW Festival se ove godine po prvi puta […]
14/10/2022

Završio je još jedan Bar Convent Berlin

Od 10. do 12. listopada svijet barova i ugostiteljstva ponovno je okupio sudionike sa svjetske scene. Glavni grad Njemačke ponovno je postao prijestolnica stvaranja pozitivnog iskustva i stvaranja novih suradnji.  Na događaju se moglo pronaći preko 500 izlagača i veliki […]
11/10/2022

20.-21.10. u Opatiji održava se HOW Festival

HOW Festival – jedina konferencija na temu hotelskih operacija u Europi Idući tjedan, točnije 20.-21.10., u Opatiji održava se jedina konferencija na temu hotelskih operacija u Europi. 50 govornika iz svijeta hotelijerstva i povezanih industrija, zajedno sa sudionicima konferencije diskutirati […]